Ingrediente:
400 g ciuperci (taiate felii)
1 ardei rosu (tocat marunt)
15 g + 20 g de margarina
450 g cartofi (taiati cubulete mici)
- Mama mea nu a privit niciodată cu ochi buni relația mea cu Sera. În ziua nunții, în loc să se bucure, a izbucnit în lacrimi și mi-a spus cu voce stinsă
- Semne ale diabetului care apar în timpul somnului și pe care mulți le ignoră
- Orice mașină de spălat poate usca hainele. Mulți oameni încă nu sunt conștienți de această caracteristică
2-3 linguri de ulei (pentru prajit)
1/2 lingurita boia de ardei dulce
Sare si piper negru dupa gust
2 catei de usturoi (tocati marunt)
patrunjel (tocat)
Mod de preparare:
Taiati ciupercile si puneti-le intr-o tigaie cu putin ulei.
Prajiti-le pana devin aurii.
Adaugati la ciuperci ardeiul rosu tocat si 15 g margarina.
Se condimenteaza cu sare si piper si se prajesc pana cand ardeiul se inmoaie.
Apoi scoateti amestecul din tigaie si lasati-l deoparte.
Adaugati cartofii taiati felii in tigaie impreuna cu inca o lingura de ulei.
Prajiti-i acoperit timp de 4-5 minute pentru a se inmuia.
Adaugati 1/2 lingurita de boia de ardei dulce si 20 g de margarina.
Se prajesc din nou sub capac pana cand cartofii sunt aurii.
Puneti inapoi ciupercile si ardeiul in tigaie.
Se adauga usturoiul si patrunjelul tocat.
Se condimenteaza cu sare si piper negru.
Amestecati totul.
Prajiti totul impreuna o vreme si apoi serviti.
Pofta buna!
Sfaturi:
Pentru a obtine o mai buna crocanta a cartofilor, dupa ce ii taiati cubulete mici, puneti-i la inmuiat in apa rece timp de 10 minute.
La final, puteti adauga o lingura de smantana vegetala pentru un gust mai moale.
Ciupercile prajite cu cartofi este un preparat care va multumi pe toata lumea. Este usor de preparat, plin de o aroma grozava si perfect pentru pranz sau cina. Pofta buna!














