Pentru că este sezonul idela pentru zacuscă, pentru că în piață găsim peste tot vinete și legume, astăzi vă voi învăța o rețetă delicioasă de zacuscă!
- 3 ardei grasi (rosu, galben, verde)
- 1 vanata
- 50 ml de ulei de masline
- 3 cepe mici
- 2 catei de usturoi
- 2 frunze de dafin (proaspete sau uscate)
- 2 linguri pasta de rosii
- 1 lingurita sare (sau mai putin, in functie de preferinte)
- 2 lingurite de zahar granulat
- putin piper alb
Mod de preparare:
1. Spala bine legumele.
2. Tapeteaza o tava de copt si pune in ea vanata injumatatita si ardeii intregi. Baga tava in cuptorul incins la 180 de grade Celsius, pentru vreo 125-35 de minute.
3. Scoate legumele din cuptor, curată-le şi pune-le într-un tocător electric.
4. Căleşte uşor ceapă şi usturoiul, după care pune peste ele legumele din tocător.
- Noi Detalii în Cazul Exploziei din Rahova: Suspect de Pornire Neautorizată a Gazului După Oprirea sa de Către Furnizor
- Mărturii Șocante din Rahova: Locatarul Descrie Cum O Firmă Recomandată de Distrigaz Ar fi Rupt Sigiliul și Ar fi Cerut Șpagă
- Explozie Devastatoare pe Calea Rahovei: Doi Morți și 11 Răniți
5. Adaugă uleiul şi frunzele de dafin.
6. Încorporează şi pastă de roşii. Amestecă bine. Găteşte la foc mediu. Potriveşte de sare, piper şi zahăr.
Când zacuscă e omogenă, ia-o de pe foc, las-o să se răcească puţin şi pune-o într-un borcan. Ţine-o în frigider. Nu uită să scoţi foile de dafin.
Secretul e să pui dafin.