Ingrediente: 1 conserva de ton, zeama de la o lamaie, 100 gr porumb la conserva, salata verde, rucola, ulei de masline
Mod de preparare: Amesteca conserva de ton cu zeama de lamaie si porumb. Pune la cuptor unul, doi cartofi mari cu coaja inveliti in folie de aluminiu. Inainte unge cartoful cu ulei si cu sare. Lasa-l la cuptor 30-40 de minute pana intra furculita cu usurinta in el. Asezoneaza salata verde cu ulei, zeama de lamaie, sare.
Combina aceste alimente si serveste cu mare drag. Foarte gustos si pentru perioada postului, cu dezlegare la peste.
- Ceaiul natural care reduce acidul uric și detoxifică articulațiile în doar trei zile – vezi cum se prepară!
- Tragedie aviatică în Italia! Niciun pasager nu a supraviețuit prăbușirii avionului
- Noua regulă pentru pensionarii care primesc pensia pe card – ce trebuie făcut lunar pentru a evita reducerea sumei
Pofta buna!
Vezi si reteta pentru salata de ton cu fasole:
Ingrediente: 1 conserva de ton, 1 cutie de fasole cu boabe mari, 1 ceapa, maioneza de post, zeama de lamaie sau otet, sare, piper, patrunjel
- Fetiță de 2 ani moartă în urma anesteziei la o clinică dentară din București: autopsia ridică semne de întrebare
- Fetiță de 2 ani, moartă după o anestezie la o clinică dentară din Sectorul 3. Noi detalii ies la iveală în cazul care a cutremurat România
- Noi dezvăluiri în cazul fetiței de 2 ani care a murit la o clinică stomatologică din București. Părinții acuză: „Ne-au anunțat după o oră. Ambulanța a venit după o oră și jumătate”
Fasolea se spala cu apa calduta, se scurge si se amesteca cu tonul scurs de ulei. Se adauga ceapa tocata marunt, maioneza de post si se amesteca usor, sa nu se zdrobeasca boabele de fasole. Se acreste cu zeama de lamaie, sare, piper. Se presara patrunjel tocat.
Vezi si reteta pentru cod la cuptor cu sos de roșii:

Ingrediente: 1 kg de cod, 1 morcov, 1 ceapa, ulri, 4 linguri de bulion, faina, 1 pahar de vin, cimbru, foi de dafin, zahar, sare, piper, 500 g cartofi
Mod de preparare:
Cdul se spala si se sareaza. Se aseaza in tava unsa cu ulei si se da la cuptor, la fel ca si cartofii taiati cubulete. Dupa 10 minute se adauga un paha de vin. Separat, se prepara un sos:ceapa si morcovii se curata, se dau pe razatoarea mica, se inabusa in ulei. Cand s-au inmuiat, se adauga faina si se stinge cu apa. Se adauga bulionul, foile de dafin, cimbru, apoi zahar, piper, otet dupa gust si se lasa la fiert. Cand este gata, se trece prin sita si se pune peste peste. Se mai laa la cuptor 10-15 minute pentru a se rumeni.
Pofta buna!















