Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Saramură de pui

Saramură de pui
https://femina.ro/wp-content/uploads/2018/05/Saramur-de-pui.mp4

 

Prazul şi saramura de pui, în care gospodina „scăpă“ şi un păhărel de ţuică, legumele de tot felul, mămăliga şi pâinea făcută la ţest, ciorbele colorate şi aromate din belşug cu leuştean – toate te duc cu gândul la un loc binecuvântat de Dumnezeu: Oltenia! Aici, în bucătăria oltenilor, oameni aprigi şi duioşi, „vrusei“ să te duc azi. Te poftesc la o porţie de saramurp de pui cu sos de vin şi usturoi.

Saramură de pui cu sos de vin şi usturoi – Ingrediente (4 porţii)
4 pulpe superioare de pui, 2-3 cepe, 4 ardei graşi, 5 roşii, 5-6 căţei de usturoi, 2 ardei iuţi, boia dulce, 1 păhărel de ţuică, 1 păhărel de vin alb sec, sare, piper, leuştean

  • Situație tensionată la frontieră: autoritățile au activat toate structurile operative
  • Semnul de alarmă al cancerului de colon pe care nu trebuie să îl ignori. Când e cazul să mergi urgent la medic
  • Românii primesc încă o zi liberă! Decizia tocmai a fost anunțată
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Mod de preparare Saramură de pui cu sos de vin şi usturo:
Cureţi pulpele, le speli, le porţionezi, le freci cu ardei iute mărunţit şi cu boia dulce şi le laşi deoparte să se odihnească. Coci pe grătar ceapa, ardeiul gras şi roşiile, apoi le cureţi de pieliţe şi le tai.

Acum a venit timpul să frigi pulpele de pui. Presari sare pe o tavă sau pe grătar şi le rumeneşti frumos pe o parte şi pe cealaltă. Când au căpătat o culoare frumoasă, iar pielea are din loc în loc urme de arsură, le iei de pe foc.

  • Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier
  • Pensionarii vor primi ajutorul de 400 de lei înainte de Paște 2025
  • Butonul mic de lângă umăr pe care aproape toți șoferii îl ignoră – și care face centura mult mai confortabilă
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

Le treci într-un vas adânc, pui pe deasupra legumele fripte pe grătar şi tocate, apoi torni vinul şi ţuiculiţa şi flambezi ca să se evapore alcoolul. Torni o jumătate de pahar de apă călduţă (dacă torni mai multă apă o poţi transforma în tocană), presari sare şi piper şi laşi să scadă.

La sfârşit, pentru un gust mai puternic, adaugi ardeiul iute tocat şi usturoiul făcut mujdei. Oltenii pun la final, după ce opresc focul, leuştean tocat fin şi o mănâncă însoţită de cartofi ţărăneşti, aşa cum este reţeta tradiţională, sau de mămăligă.
Pofta buna!

Sursa: clickpoftabuna.ro

Vezi si reteta pentru saramura de crap:

Saramură de crap cu mămăliguță

Nu e prima oară când fac saramură, da’i prima oară când îmi iese într-un fel în care să vă pot povesti și vouă! Secretul constă în condimentele folosite. Nu-i mare inginerie, dar este tare bună! Dincolo de ingrediente și tehnici de preparare, e musai s-aveți măcar un pește, dacă nu 2-3 mai mici. Sigur că puteți să-l cumpărați, da’i mai fain să-l prindeți voi, dacă aveți această posibilitate.
Ingrediente: minim 1 crap, 2-3 roșii coapte,1 ardei capia sau gras (roșu să fie), 1-2 ardei iuți, 2-3 căței de usturoi, 1 foaie de dafin, piper boabe (negru, roșu, verde. Dacă ai, din toate. Dacă nu, doar negru), cimbru, salvie, pătrunjel verde.

Mod de preparare pentru rețeta perfectă:

Curățați peștele de solzi, eviscerați-l și soateți-i branhiile. Tăiați-i capul și coada și folosiți-le la ciorba de pește. Scoateți osul amar. Ăsta-i un mic os triunghiular aflat la ceafa peștelui, acolo unde se termină coloana vertebrală. Nu sunt convins că atunci când faceți crapul la grătar e musai, da’ cu siguranță e mai sigur. Ca să fiu sincer, de vreo 2 ori am uitat de el dar mâncarea n-a avut nici un fel de gust amar.
Tăiați peștele în bucăți și puneți-l pe grătarul încins și uns cu ulei, cu partea cu piele în jos. Când se desprinde ușor de grill, întoarceți-l. La mine a durat vreo 7 minute.Coaceți roșiile și ardeiul pe grill sau pe o tablă specială pentru așa ceva, apoi decojiți-le și tocați-le mărunt. Într-un vas cu capac, pregătiți-i mustăciosului un pat din usturoi zdrobit, ardei iute tocat, cimbru, salvie și sare grunjoasă. Pe măsură ce peștele-i gata, îl puneți în vas și îl acoperiți cu capacul.Între timp, puneți la fiert o oală cu apă și condimente: piper boabe, ardei iute tocat, cimbru, foi de dafin și sare. Când începe să fiarbă, adăugați roșiile și ardeiul tocat și mai lăsați cateva minute. Turnați infuzia obținută peste crap și lăsați-l 10 minute să se odihnească.
*Crapul trebuie acoperit complet cu lichid. Pentru a reuși asta, eu am avut nevoie de vreo 600-700 ml apă. Asezonați cu pătrunjel verde proaspăt tocat.

Serviți fierbinte, cu mămăliguță și ardei iute. Poftă bună!Dacă v-a plăcut, dați și la prieteni!

Sursă: sabucatarim.ro

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol

Tochitură de pui cu mămăliguță, absolut delicioasă!

Ficăței de pui în sos de smântână

Ficăței de pui în sos de smântână

„Mamă, dacă nu te sun, înseamnă că m-au spânzurat!” Acestea au fost ultimele cuvinte ale romanului condamnat la moarte in Malaezia trimise in tara!
Generale

„Mamă, dacă nu te sun, înseamnă că m-au spânzurat!” Acestea au fost ultimele cuvinte ale romanului condamnat la moarte in Malaezia trimise in tara!

Citeste mai multDetails
Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier
Actualitate

Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier

Citeste mai multDetails
Misterele obiectelor găsite prin casă
Actualitate

Misterele obiectelor găsite prin casă

Citeste mai multDetails
Lege nouă în România: Ce schimbări majore aduce actul normativ promulgat de președintele Nicușor Dan
Actualitate

Lege nouă în România: Ce schimbări majore aduce actul normativ promulgat de președintele Nicușor Dan

Citeste mai multDetails
Capat de drum pentru Laurentiu Besu
Actualitate

Capat de drum pentru Laurentiu Besu

Citeste mai multDetails
Butonul mic de lângă umăr pe care aproape toți șoferii îl ignoră – și care face centura mult mai confortabilă
Actualitate

Butonul mic de lângă umăr pe care aproape toți șoferii îl ignoră – și care face centura mult mai confortabilă

Citeste mai multDetails
Am zâmbit la nunta fiicei mele, deși știam că familia noastră se rupe în liniște
Actualitate

Am zâmbit la nunta fiicei mele, deși știam că familia noastră se rupe în liniște

Citeste mai multDetails
Nu e glumă, se întâmplă la noi! O fată din Făgăraș picată la examenul pentru permis auto dintr-un motiv care ne-a făcut de râs în toată lumea: Așa ceva nu s-a mai auzit:
Generale

Nu e glumă, se întâmplă la noi! O fată din Făgăraș picată la examenul pentru permis auto dintr-un motiv care ne-a făcut de râs în toată lumea: Așa ceva nu s-a mai auzit:

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact