Somonul este peștele care aduce cea mai mare cantitate de Omega 3 și se caracterizează prin carnea roșie sau portocalie. Somonul are o aromă specifică, puternică și o carne fragedă. Pentru că se adaptează la orice tip de rețetă, bucătarii ni-l recomandă consumat în diferite forme: fiert la aburi, prăjit la tigaie, făcut la gratar, sub forma de pastă, amestecat în tarte cu branză, asezonat cu salate, sosuri și dressinguri, în sushi. în rețeta de astăzi vă prezint somon fiert la aburi cu sos de iaurt și muștar de Dijon, o combinație care îmi lasă gura apă atunci când o degust sau vorbesc despre ea.
Deși somonul nu face parte din categoria de carne slabă, trebuie să știi că gătirea lui la abur și servirea cu un sos recepe bază de iaurt slab și muștar reduce foarte mult din caloriile pe care le ar avea un astfel de preparat în alte condiții. Privește cât de ușor se prepară!
Ingrediente:
- Bolile care nu mai permit obținerea certificatului de handicap. Lista completă a afecțiunilor eliminate
- Zodiile care renasc din propria cenusa in 2025. In sfarsit iese soarele si pe strada lor. Au parte de protectie divina
- „Dacă poți repara această mașină, e a ta”, i-a spus miliardarul unui om fără adăpost, pe un ton batjocoritor. Dar finalul poveștii i-a lăsat pe toți fără cuvinte
- 4 cotlete de somon (sau fileuri)
- 4 linguri sos de soia
- 200 ml iaurt
- 4 linguri de muştar Dijon
- 1 lingură de mărar tocat
- 1/2 lămâie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Stropiţi cotletele de somon cu sos de soia.
Puneţi cotletele de somon la fiert, în abur. Fierbeţi somonul cam 15-20 de minute.
Dacă nu aveţi un vas special pentru fiert la aburi, puteţi fierbe somonul la cuptor într-o tavă unsă cu ulei, aşezată într-o tavă mai mare cu apă, şi acoperită cu folie de aluminiu.
Amestecaţi iaurtul cu muştarul, zeama de lămâie, mărarul, sare şi piper.
Serviţi somonul fiert la abur cu sosul de muştar şi garnituri de legume.
Somonul astfel preparat se serveşte fierbinte, iar sosul se serveşte rece sau la temperatura camerei.
Acest deliciu culinar se recomandă a fi servit alături de cartofi proaspeți la cuptor sau prăjiți. De asemenea puteți servi cu sparanghel care completează această combinație deosebită. Sparanghelul poate fi consumat crud, fiert 5-10 minute, sau tras la tigaie.
- Explozia din Rahova: Tragedia a Izbucnit în Apartamentul unei Avocate Pensionate, Femeie Decedată în Deflagrație
- Noaptea de Coșmar în Rahova: Locatarii Evacuați Primesc Cazările Primăriei; Se Vorbește Despre O A Doua Explozie
- Noi Detalii în Cazul Exploziei din Rahova: Suspect de Pornire Neautorizată a Gazului După Oprirea sa de Către Furnizor
Sursă: cevabun.ro