Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Somon cu sos de iaurt și muștar de Dijon

Somonul este peștele care aduce cea mai mare cantitate de Omega 3 și se caracterizează prin carnea roșie sau portocalie. Somonul are o aromă specifică, puternică și o carne fragedă. Pentru că se adaptează la orice tip de rețetă, bucătarii ni-l recomandă consumat în diferite forme: fiert la aburi, prăjit la tigaie, făcut la gratar, sub forma de pastă, amestecat în tarte cu branză, asezonat cu salate, sosuri și dressinguri, în sushi. în rețeta de astăzi vă prezint somon fiert la aburi cu sos de iaurt și muștar de Dijon, o combinație care îmi lasă gura apă atunci când o degust sau vorbesc despre ea.

Deși somonul nu face parte din categoria de carne slabă, trebuie să știi că gătirea lui la abur și servirea cu un sos recepe bază de iaurt slab și muștar reduce foarte mult din caloriile pe care le ar avea un astfel de preparat în alte condiții. Privește cât de ușor se prepară!

Ingrediente:

  • Norovirusul, infecția care provoacă valuri de îmbolnăviri în Europa. Ce este și cât de periculoasă poate deveni
  • Surpriză după exit-poll-uri: rezultatele oficiale ale alegerilor din București 2025 schimbă clasamentul
  • Cancerul pancreatic: 10 simptome timpurii pe care nu trebuie să le treci cu vederea
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri
  • 4 cotlete de somon (sau fileuri)
  • 4 linguri sos de soia
  • 200 ml iaurt
  • 4 linguri de muştar Dijon
  • 1 lingură de mărar tocat
  • 1/2 lămâie
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Stropiţi cotletele de somon cu sos de soia.
Puneţi cotletele de somon la fiert, în abur. Fierbeţi somonul cam 15-20 de minute.
Dacă nu aveţi un vas special pentru fiert la aburi, puteţi fierbe somonul la cuptor într-o tavă unsă cu ulei, aşezată într-o tavă mai mare cu apă, şi acoperită cu folie de aluminiu.
Amestecaţi iaurtul cu muştarul, zeama de lămâie, mărarul, sare şi piper.
Serviţi somonul fiert la abur cu sosul de muştar şi garnituri de legume.
Somonul astfel preparat se serveşte fierbinte, iar sosul se serveşte rece sau la temperatura camerei.

  • Marin Eugen Sabău, eutanasiat în Spania
  • De la o mâncărime banală la un diagnostic neașteptat:
  • Dan Petrescu, tot mai preocupat de problemele de sănătate. Noi informații despre starea antrenorului
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

Acest deliciu culinar se recomandă a fi servit alături de cartofi proaspeți la cuptor sau prăjiți. De asemenea puteți servi cu sparanghel care completează această combinație deosebită. Sparanghelul poate fi consumat crud, fiert 5-10 minute, sau tras la tigaie.

 

Sursă: cevabun.ro

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Bruschetă cu somon afumat

Bruschetă cu somon afumat

Ciulama de ciuperci cu usturoi

Ciulama de ciuperci cu usturoi

Din păcate toţi au început să plângă
Generale

Din păcate toţi au început să plângă

Citeste mai multDetails
Marin Eugen Sabău, eutanasiat în Spania
Actualitate

Marin Eugen Sabău, eutanasiat în Spania

Citeste mai multDetails
Din păcate este vorba de Cătălin Bordea. Este știrea momentului în showbiz
Actualitate

Din păcate este vorba de Cătălin Bordea. Este știrea momentului în showbiz

Citeste mai multDetails
Stare de sănătate Dan Petrescu: Noi informații despre recuperarea „Bursucului”. Fiicele sale au venit de urgență în România
Actualitate

Stare de sănătate Dan Petrescu: Noi informații despre recuperarea „Bursucului”. Fiicele sale au venit de urgență în România

Citeste mai multDetails
Vacanța de iarnă 2025–2026 începe mai devreme. Cât durează cea mai lungă pauză din an pentru elevi
Actualitate

Vacanța de iarnă 2025–2026 începe mai devreme. Cât durează cea mai lungă pauză din an pentru elevi

Citeste mai multDetails
Exit-poll 21:00: cine pare să câștige Primăria București 2025
Actualitate

Exit-poll 21:00: cine pare să câștige Primăria București 2025

Citeste mai multDetails
Dan Petrescu, tot mai preocupat de problemele de sănătate. Noi informații despre starea antrenorului
Actualitate

Dan Petrescu, tot mai preocupat de problemele de sănătate. Noi informații despre starea antrenorului

Citeste mai multDetails
De la o mâncărime banală la un diagnostic neașteptat:
Actualitate

De la o mâncărime banală la un diagnostic neașteptat:

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact