vineri, 2 iunie 2023
Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Rețete » Supe/ciorbe/creme » Supă cremă de dovlecei, o supă delicioasă și sățioasă care te ajută să îți menții silueta

Supă cremă de dovlecei, o supă delicioasă și sățioasă care te ajută să îți menții silueta

Supă cremă de dovlecei, o supă delicioasă și sățioasă care te ajută să îți menții silueta

Supa cremă de dovlecei este foarte cremoasă, consistenta si contine multe vitamine pe care organismul nostru le asimileaza rapid.  Se prepara rapid si iti va tine de foame pentru mult timp! Iata de ce  ingrediente ai nevoie:  1 kg de dovlecei, 1 ceapă galbenă tăiată, ulei de măsline, 1 l de bulion de legume, piper, sare, busuioc, 3 catei, 100 ml smantana pentru gatit

Mod de preparare:Caliti ceapa, usturoiul cubulete si dovleceii. Adaugati 200 ml de apa cand incep sa se caleasca. Lasati la foc mediu 10 minute. Adauga bulionul si lasa sa fiarba, apoi adaugati smantana pentru gatit. Adaugati sare, busuioc si piper si stingeti focul.  Lasati sa se raceasca si blenduiti. Puteti lasa de la inceput cateva feliute de dovlecei caliti pe care sa le serviti deasupra supei.

Vezi și...

Ciorbă ardelenească cu cartofi și afumătură

Ciorbă ardelenească cu cartofi și afumătură

Supă cremă broccoli

Supă cremă broccoli

Pofta buna alaturi de cei dragi!

Vezi si reteta pentru supa crema de usturoi:

Supă cremă de usturoi, nu îți poți imagina cât de bună este!

Dacă nu aţi mâncat inca supa crema de usturoi, să nu vă imaginaţi cumva că are gust de mujdei şi că va trebui să mestecaţi mentă o zi întreagă după ea. Nicidecum! Usturoiul fiert se transformă miraculos în cu totul altceva, într-o legumă sau ce-o fi, cu o aromă delicată, fină, dar foarte pregnantă în acelaşi timp. Ce mai, cuvintele-mi sunt sărace ca să o descrie. Supa asta albă ca laptele e fantastică!

Ingrediente:
3 căpăţâni de usturoi (căpăţâni întregi, nu grăunţi, da?), 2 cartofi nu prea mari, 1 ceapă, 1 felie de ţelină, sare, piper, cimbru uscat după gust, căteva picături de ulei de măsline

Mod de preparare:

Curăţăm cartofii, ceapa şi ţelina, le tăiem cuburi şi le punem la fiert în aprox 1 litru de apă în care am pus un praf de sare.
Când cartofii sunt fierţi punem cele 3 căpăţâni de usturoi curăţat şi le lăsăm să fiarbă încă 10 minute.
Scurgem supa în care au fiert legumele, dar nu o aruncăm, ci o păstrăm deoparte. Vom subţia crema cu ea.
Pasăm toate legumele fierte cu un blender vertical apoi adăugăm supa în care au fiert până ajungem la consistenţa dorită. Nu trebuie să fie prea lichidă, e totuşi o supă-cremă.
Potrivim gustul de sare şi piper.
Servim fierbinte, cu câteva picături de ulei de măsline puse în fiecare farfurie. Merge de minune cu puţin cimbru uscat presărat deasupra.

CUM SERVIM SUPA-CREMĂ DE USTUROI:

Ca la orice supă-cremă, câteva crutoane aromate sunt nepreţuite.Daca nu aveti timp sa va faceti, puteti gasi in comert, dar desigur cele calde sunt minunate si de asemenea mai puteti servi cu focaccia.

Vezi și reteta pentru supa crema de conopida:

Acum cateva zile eram in cautarea unei supe de conopida care sa contina si marar. Am gasit una care depasea asteptarile mele, preparata din conopida coapta.

Ingrediente:

1 conopida,2 morcovi, 1 ceapa mare, 3 catei de usturoi, 1 cartof normal, 6 linguri ulei, cateva fire marar, sare, piper

Mod de preparare:

Se desface conopida buchetele si morcovul se taie rondele mai groase. Se condimenteaza cu sare si piper si apoi se toarna vreo 4 linguri de ulei peste si se amesteca astfel incat legumele sa fie acoperite. Se dau la cuptor intr-o tava tapetata cu hartie de copt, la 200C pentru 20 minute si se amesteca de cateva ori in ele. In acest timp, in restul de ulei incins calim ceapa tocata marunt si cand e moale adaugam usturoiul strivit. Calim inca 1 minut si apoi adaugam cartoful taiat cuburi mai mari si 4 cani jumate de apa.

Fierbem la foc mediu cam 15 minute. Conopida si morcovii copti ii punem apoi peste cartofi, adaugam putina sare si continuam sa fierbem inca 15 minute. “Pescuim” din supa bucatile de cartofi. Ii punem intr-un blender, mai adaugam si 3 polonice de supa si conopida (fara morcovi, ca va colora supa) si mixam bine bine, pana obtinem un piure fin. Adaugam legumele-crema inapoi inapoi in oala, dam cateva clocote, timp in care gustam de sare si piper. Adaugam mararul tocat si stingem focul. Se serveste calda cu crutoane de paine

Vezi și rețeta pentru ciorbă de cartofi cu fidea:

Chiar dacă pentru unele persoane combinația dintre cartofi și fidea nu este una reușită, pentru alții această ciorbă este perfectă, deoarece are un gust bun, te satură la nevoie și în plus, bunicii ne făceau mereu când eram mici. Pentru mine are o semnificație mult mai puternică și eu pur si simplu ador această ciorbică. Iată cum se prepară:

INGREDIENTE:

o ceapa, un morcov, zarzavat ciorba, pasta de ardei, o cana bulion, 4-5 cartofi, 50 g fidea, ulei, sare,piper, patrunjel,leustean verde

MOD DE PREPARARE:

Se caleste un morcov dat pe razatoarea mica in ulei.Se adauga ceapa taiata fin,zarzavatul de ciorba si pasta de ardei.Se pune apa in cratita si se lasa sa fiarba 10 min.Apoi se adauga cartofii cubulete si se fierb.Inainte cu 5 min.sa se termine ciorba se adauga fideaua se mai lasa la fiert inca cateva minute(max.5) si se pune bulionul.La sfarsit se pune sare daca mai este nevoie(zarzavatul meu de ciorba contine sare),piper si verdeata tocata.

Vezi și rețeta pentru supă de roșii cu găluște:

Pentru că supa de post cu găluște este o supă gustoasă și sățioasă, mai ales în zilele de post când este nevoie de mâncare mai consistentă, astăzi te învățăm o rețetă simplă de supă de roșii cu găluște. Iată cum se prepară:

Ingrediente:

2 morcovi, 2 cepe, 1 păstârnac, 1 țelină, 1 kg rosii, 1 legătură pătrunjel

Pentru găluște: 4 linguri de făină, 4 linguri de griș, 1 lingură amidon, 1 ceapă tocată mărunt
sare, boia și piper, după gust

Mod de preparare:

Supa de roșii cu găluște de post se face simplu și rapid și este extrem de gustoasă. Normal că gustul și consistența găluștelor de post diferă de cele “de dulce”, dar asta nu le face mai puțin gustoase, ci doar… altfel.

Taie mărunt ceapa, morcovul, păstârnacul, țelina (pe ultimele 3 le poți da pe răzătoare chiar, dacă îți e mai ușor). Opărește 2, 3 minute roșiile ca să le poți decoji ușor. Asezonează cu sare, piper și boia și lasă la călit într-o oală înaltă, până se înmoaie.
Adaugă peste 2 litri de apă. Lasă la fiert 10-15 minute.Roșiile decojite și fierte, pasează-le și pune-le deasupra celorlalte legume.
Între timp, ocupă-te de găluște. Combină făina cu grișul, amidonul și ceapa tocată mărunt de tot cu puțină apă călduță, până obții o pastă omogenă.
De îndată ce s-a format pasta, formează găluștele cu lingura și pune-le imediat în oală, la fiert. (Dacă nu faci asta și lași compoziția pentru găluște să stea, îți vor ieși tari!)
Lasă-le 5-10 minute la fiert, apoi oprește focul. Adaugă pătrunjelul tocat, pune capacul și lasă să mai stea 5 minute.

 

SharePinTrimiteTrimite
Articolul precedent

Cremă de caramel delicioasă făcută în casă pentru cel mai mare mofturos! Ai nevoie de 4 ingrediente

Urmatorul Articol

Ciorbă țărănească de porc cu roșii și smântână

Articole Similare

Ciorbă de legume dreasă cu smântână ca în Ardeal
Fel principal

Ciorbă de legume dreasă cu smântână ca în Ardeal

Cum să pregătim o ciorbă sănătoasă pentru detoxifierea de primăvară. Foarte sănătoasă
Preparate de post

Cum să pregătim o ciorbă sănătoasă pentru detoxifierea de primăvară. Foarte sănătoasă

Rețeta celei mai bune ciorbe ardelenești. Este ușor de preparat, dar cu acest ingredient adăugat vei prepara o ciorbă divină!  Multe gospodine nu au aflat încă secretul:
Supe/ciorbe/creme

Rețeta celei mai bune ciorbe ardelenești. Este ușor de preparat, dar cu acest ingredient adăugat vei prepara o ciorbă divină! Multe gospodine nu au aflat încă secretul:

Ciorbă de lobodă cu piept de pui, o ciorbică incredibil de gustoasă
Fel principal

Ciorbă de lobodă cu piept de pui, o ciorbică incredibil de gustoasă

Supă de găluște după rețeta bunicii
Rețete românești

Supă de găluște după rețeta bunicii

Cum se face ciorba de fasole ca la mama acasa. Ce sa pui ca să-i dai gust bun
Supe/ciorbe/creme

Cum se face ciorba de fasole ca la mama acasa. Ce sa pui ca să-i dai gust bun

Urmatorul Articol
Ciorbă țărănească de porc cu roșii și smântână

Ciorbă țărănească de porc cu roșii și smântână

Noutăți

Te anunțăm când apar articole noi? Apăsă aici

Articole Populare

Banii  intra direct pe card peste doua zile pentru milioane de romani
Generale

Banii  intra direct pe card peste doua zile pentru milioane de romani

Anunțul zilei în România! Se dau bani de la Guvern! Sumele vor intra direct pe cardurile beneficiarilor. Este vorba despre...

Citeste mai mult
„Trei fraţi au produsul vârstei 12. Câţi ani are fiecare dacă cel mai mare are ochii verzi?” Întrebarea din cartea de clasa a 2-a care a stârnit furia și isteria! Avem răspunsul la testul care a dat tuturor bătăi de cap, e foarte simplu:

„Trei fraţi au produsul vârstei 12. Câţi ani are fiecare dacă cel mai mare are ochii verzi?” Întrebarea din cartea de clasa a 2-a care a stârnit furia și isteria! Avem răspunsul la testul care a dat tuturor bătăi de cap, e foarte simplu:

3 mâncăruri tradiționale pe care să le deguști în Buzău

3 mâncăruri tradiționale pe care să le deguști în Buzău

Vestea cumplită a diminetii… Din păcate e adevărat 

Vestea cumplită a diminetii… Din păcate e adevărat 

Acest mic dejun este foarte sănătos și sățios! Află chiar acum această rețetă foarte simplă

Mic dejun sănătos cu fulgi de ovăz. Este de post și este foarte sățios!

facebook.com/femina.ro

ROL.ro

© 2023 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • business.ro
  • fasterup.com
  • travel.ro

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2023 Femina.ro | Contact

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii aici
Go to mobile version