Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Tartă cu varză moldovenească, curcubeu pe cerul gurii

Tartă cu varză moldovenească, curcubeu pe cerul gurii

INGREDIENTE PENTRU ALUAT

150 g faina, 40 ml iaurt, un ou, 50 ml apa, o lingurita praf de copt, un praf sare

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURA

  • Schimbare de ultimă oră: vârsta de pensionare suferă o nouă modificare!
  • Norovirusul, infecția care provoacă valuri de îmbolnăviri în Europa. Ce este și cât de periculoasă poate deveni
  • Ea este tânăra de 19 ani, dizolvată de iubit într-o cadă plină cu acid. Era însărcinată și trăia un coșmar de mult timp. Ultimele mesaje ale fetei sunt halucinante
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

300 g varza acra, 100 g piept afumat, un ardei gras, 4 oua, 400 ml smantana, 2 linguri ulei
MOD DE PREPARARE:
In ulei incins se pun in cratita pieptul taiat cubulete, ardeiul si apoi varza taiate fideluta. Se lasa 15 minute pe foc sa se caleasca, apoi se toarna apa si se lasa la fiert circa 30 de minute.
Pentru aluat, se pune faina intr-un vas, se adauga oul, apoi iaurtul si sarea. Se adauga praful de copt si se toarna apa progresiv pentru a forma aluatul. Se lasa 30 de minute la congelator.
Se intinde apoi aluatul pe masa presarata cu faina si se transfera in tava de copt.
Se pune varza, se bat ouale cu smantana, se toarna peste varza si se da totul la cuptor pentru 40 de minute.

Bine de știut:
In loc de uleiul pentru calit varza, se pot folosi 2-3 cuburi de unt.
In momentul in care varza a fiert, adaugati 2-3 fire de marar tocat, pentru un gust mai proaspat.

  • Guvernul Bolojan pregătește înghețarea salariilor și pensiilor în 2026
  • De la o mâncărime banală la un diagnostic neașteptat:
  • O singură băutură alcoolică poate dubla riscul unui accident vascular cerebral în doar o oră
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

 

Vezi și rețeta pentru sărmăluțe în foi de varză cu ciuperci:

Chiar daca e post, nu inseamna ca nu poti manca variat! Incearca niste sarmalute in foi de varza umplute cu ciuperci, un preparat satios pe care sigur il vei manca cu pofta!

INGREDIENTE:

1-2 verze murate (in functie de marimea lor)
700 g ciuperci champignion
2 cepe medii
1 morcov mare
3 linguri orez
3 linguri piure de rosii
sare
piper
cimbru
boia
2 linguri ulei
MOD DE PREPARARE:
Intr-o tigaie incapatoare caleste ceapa in cele 2 linguri de ulei, adauga morcovul ras fin si ciupercile taiate cubulete. Intoarce legumele pana cand ciupercile isi schimba culoarea.
Potriveste de sare, piper si condimenteaza compozitia, apoi adauga orezul. Pregateste foile de varza si ruleaza-le cu cate 2-3 lingurite de umplutura, ca pe sarmalele obisnuite.
Toaca varza ramasa si pune-o la baza cratitei in care urmeaza sa fierbi sarmalele. Asaza, ca in cazul sarmalelor traditionale, un strat de sarmale, un altul de varza si tot asa pana cand umpli cratita sau ai pus toate sarmalele.
Deasupra pune un alt strat de varza tocata, piureul de rosii si adauga apa (apreciaza cat e necesar in functie de marimea cratitei, insa n-ar trebui sa ajunga sa se vada printre ingrediente!).
Fierbe sarmalele la foc mic (sau da-le la cuptor) pentru 1-2 ore, pana cand varza de deasupra e fiarta (ceea ce determini gustand). Serveste sarmalele de post cu mamaliga sau paine de casa alaturi.

Sursă: retetepractice.ro

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Ce sa pui în murături ca să nu se mai înmoaie niciodată. Vezi care sunt ingredientele esențiale pentru niște murături delicioase

Ce sa pui în murături ca să nu se mai înmoaie niciodată. Vezi care sunt ingredientele esențiale pentru niște murături delicioase

Cum să faci cel mai bun piure de cartofi: adaugă şi acest ingredient sănătos

Cum să faci cel mai bun piure de cartofi: adaugă şi acest ingredient sănătos

Din păcate toţi au început să plângă
Generale

Din păcate toţi au început să plângă

Citeste mai multDetails
Guvernul Bolojan pregătește înghețarea salariilor și pensiilor în 2026
Actualitate

Guvernul Bolojan pregătește înghețarea salariilor și pensiilor în 2026

Citeste mai multDetails
Marin Eugen Sabău, eutanasiat în Spania
Actualitate

Marin Eugen Sabău, eutanasiat în Spania

Citeste mai multDetails
De la o mâncărime banală la un diagnostic neașteptat:
Actualitate

De la o mâncărime banală la un diagnostic neașteptat:

Citeste mai multDetails
Stare de sănătate Dan Petrescu: Noi informații despre recuperarea „Bursucului”. Fiicele sale au venit de urgență în România
Actualitate

Stare de sănătate Dan Petrescu: Noi informații despre recuperarea „Bursucului”. Fiicele sale au venit de urgență în România

Citeste mai multDetails
Exit-poll 21:00: cine pare să câștige Primăria București 2025
Actualitate

Exit-poll 21:00: cine pare să câștige Primăria București 2025

Citeste mai multDetails
Dan Petrescu, tot mai preocupat de problemele de sănătate. Noi informații despre starea antrenorului
Actualitate

Dan Petrescu, tot mai preocupat de problemele de sănătate. Noi informații despre starea antrenorului

Citeste mai multDetails
Vacanța de iarnă 2025–2026 începe mai devreme. Cât durează cea mai lungă pauză din an pentru elevi
Actualitate

Vacanța de iarnă 2025–2026 începe mai devreme. Cât durează cea mai lungă pauză din an pentru elevi

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact