Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Tort de mere întregi caramelizate

Tort de mere întregi caramelizate

Tortul de mere îmi aduce mereu aminte de perioada copilăriei când îl numeam ,, tortul magic”. Eram de-a dreptul uimită să văd cum merele întregi și zahărul se transformă într-un tort atât de buuun. Același efect îl are și acum asupra mea, însă de data aceasta după ceva experiență în gătit pot înțelege în alt mod transformările ingredientelor. Vi-l recomand cu mare drag căci este un tort foarte, foarte bun, ușor de pregătit și de necomparat cu alte tipuri de torturi, deci original! Este un desert pe gustul tuturor, căci nu are ce să nu îți placă la el!

Ingrediente tort de mere caramelizate:

  •  10 mere medii,  6 ouă, 6 linguri de făină, 6 linguri de zahăr, 100 g unt de la rece, Jumătate linguriță sare, Jumătate linguriță scorțișoară, Dulceață (de gutui e cea mai bună, dar merge orice fel de dulceață), Nuci, rahat sau migdale, 100 g zahăr pentru caramelizat, 100 g zahăr pentru sirop, 250 ml apă pentru sirop, 1 esență de vanilie sau rom pentru sirop

Mod de preparare:

  • Bolile care nu mai permit obținerea certificatului de handicap. Lista completă a afecțiunilor eliminate
  • Alertă alimentară! 4 mărci populare de cafea, retrase de pe piață – conțin pesticide, substanțe toxice și urme de insecte
  • Situația certificatelor de handicap deja emise, cu valabilitate permanentă
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Se curăță merele de coajă, apoi de scoate cotorul fiecărui măr. Mărul rămâne întreg dar cu o gaură în mijloc.
Se pune 100 de grame de zahăr pentru caramelizat într-o cratiță smălțuită, care să arate ca o formă de tort. Se lasă la foc mic până se topește de tot și prinde o culoare brun-deschis. Se mișcă cratița în așa fel încât să se întindă și pe pereții ei.
Merele le umpli cu ce dulceață vrei, de preferat dulceață de gutui și cu bucățele mici de nuci, rahat sau migdale. Apoi se așază frumos în cratiță. Untul se taie bucăți mici și se pune peste mere și se presară și scorțișoara, apoi se bagă la cuptor pentru 15 minute.
În acest timp se pregătește aluatul. Se bat albușurile de la ouă bine, până se face spumă, apoi se adaugă încet și zahărul până se întărește compoziția. Apoi se bat gălbenușurile și se pune sarea și se adaugă peste albuș treptat. Se procedează la fel și cu făina, se amestecă încet fără să folosești mixerul.
Se toarnă totul peste mere și se mai bagă la cuptor timp de aproximativ 40 minute, depinde de cuptor. Se scoate din cuptor și se lasă la răcit 10minute în forma inițială. Se face siropul, punând apa cu zahărul la fiert, se lasă câteva minute să se lege apoi se ia de pe foc și se adaugă esență de vanilie sau rom. Dacă ai o păstaie de vanilie va da o aromă mult mai bogată.
După ce s-a răcit puțin se toarnă siropul, se desprinde de formă cu ajutorul unui cuțit și se așază pe un platou, răsturnând foarte repede să nu se desfacă. Se poate orna acest tort de mere caramelizate cu frișcă proaspătă sau ce altceva îți place. Acest tort de mere caramelizate este un desert delicios, aromat, iar merele dau o savoare de neegalat. Se poate servi cu frișcă sau înghețată. Nu vei regreta că l-ai preparat!

 

Poftă bună!

  • Tradiții de Sfântul Dumitru: Ce Obiecte Trebuie Să Porți pentru a Atrage Noroc și Belșug
  • Bufnița: Între Simbol al Înțelepciunii și Gardian al Nopții
  • Ilie Bolojan, prezent la sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

Beneficiile merelor:

Denumirea ştiinţifică a mărului este „Malus communis”, acesta fiind cultivat încă de pe vremea romanilor, avându-şi probabil originea undeva în Munţii Caucazieni. În lumea antică, merele coapte erau deseori folosite ca laxative, merele crude erau folosite pentru a contracara diareea şi dereglările digestive înrudite, iar sucurile bazate pe mere şi infuziile de fructe erau deseori prescrise pentru tratamentul febrei şi infecţiilor oculare. Remediile preparate din mere erau folosite cu mulţi ani în urmă pentru a uşura dereglările metabolice cum ar fi guta, bolile bilei, erupţiile pielii şi pentru a ajuta insuficienţa nervoasă.

Merele sunt fructe grozave pentru sanatatea oricarei persoane. Cat de des ati auzit ca un mar pe zi tine doctorul departe? O varietate mare de mere sunt disponibile pe tot parcursul anului.

Continutul caloric al unui mar depinde de marimea si greutatea acestuia. In general, un mar mediu – cu un diametru aproximativ de 6 cm – are 80 de calorii. Merele mai mici contin mai putine calorii, iar cele mai mari, mai multe calorii.

Merele nu au grasimi si nici colesterol. Un mar de marime medie contine 22 g de carbohidrati, in care sunt incluse 16 g de zahar si 5 g de fibre dietetice.

Daca urmati o dieta de 2000 de calorii, totalul cantitatii de carbohidrati trebuie sa reprezinte 7% din valoarea zilnica recomandata. Cu toate acestea, un mar reprezinta 18% din aportul recomandat de fibre.
Pe lângă asta, o dietă bogată în mere ajută la pierderea în greutate, ne păstrează dinţii albi şi sănătoşi, previne maladia Alzheimer, reduce colesterolul şi riscul de diabet.

Sursa: clickpoftabuna.ro

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Pizza de post făcută în casă

Pizza de post făcută în casă

Brioșe cu afine

Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier
Actualitate

Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier

Citeste mai multDetails
Bufnița: Între Simbol al Înțelepciunii și Gardian al Nopții
Actualitate

Bufnița: Între Simbol al Înțelepciunii și Gardian al Nopții

Citeste mai multDetails
Viktor Orban, declarații controversate: „Ucraina nu trebuie să intre în Uniunea Europeană”
Actualitate

Viktor Orban, declarații controversate: „Ucraina nu trebuie să intre în Uniunea Europeană”

Citeste mai multDetails
Scandal la Asia Express 2025: Adevărul despre presupusul amantlâc dintre Alina Pușcău și Dan Alexa. Ce spune Mara Bănică
Actualitate

Scandal la Asia Express 2025: Adevărul despre presupusul amantlâc dintre Alina Pușcău și Dan Alexa. Ce spune Mara Bănică

Citeste mai multDetails
Impactul Păsărilor cu Fereastra: Interpretări și Superstiții în Tradiția Românească
Actualitate

Impactul Păsărilor cu Fereastra: Interpretări și Superstiții în Tradiția Românească

Citeste mai multDetails
Cât te costă fiecare grad în plus la termostat: diferența reală între 19°C, 21°C și 23°C
Actualitate

Cât te costă fiecare grad în plus la termostat: diferența reală între 19°C, 21°C și 23°C

Citeste mai multDetails
Tradiții de Sfântul Dumitru: Ce Obiecte Trebuie Să Porți pentru a Atrage Noroc și Belșug
Actualitate

Tradiții de Sfântul Dumitru: Ce Obiecte Trebuie Să Porți pentru a Atrage Noroc și Belșug

Citeste mai multDetails
PNRR revizuit, aprobat de Comisia Europeană: 21,4 miliarde de euro pentru România
Actualitate

PNRR revizuit, aprobat de Comisia Europeană: 21,4 miliarde de euro pentru România

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact