Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Tort Napoleon, un tort deosebit pe care l-am avut prima dată la nunta mea. Am aflat rețeta și acum îl prepar acasă. Delicios!

Tort Napoleon, un tort deosebit pe care l-am avut prima dată la nunta mea. Am aflat rețeta și acum îl prepar acasă. Delicios!

Dacă esti in cautare de torturi de nuntă, propunerea noastră iti poate fi de mare ajutor!

Ingrediente:

Foi:400 g unt, 800 g faina, 2 oua, 3 linguri coniac, 1 lingura otet, 150 ml apa rece, 1 praf de sare

  • Anunț pentru cei care retrag bani de la bancomat! Decizie pentru toți clienții
  • Lovitură dură pentru farmacii! Ordin cu aplicare imediată în toată România
  • CCR ia o decizie care schimbă totul. Reacții în lanț în România
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Crema:7 galbenusuri, 1250 ml lapte, 250 g zahar, 100 g amidon, 150 g unt 82%grasime, 1 pastaie de vanilie

Pentru ornat: 200 ml smantana pentru frisca, 2 linguri zahar pudra, 2 linguri branza de vaci fina
2-3 linguri crema

Mod de preparare:

Pentru inceput pregatim aluatul pentru foi. Mixam oaule impreuna cu sarea apoi adaugam otetul, coniacul si apa rece. Mixam pana se omogenizeaza apoi dam vasul deoparte.
Separat amestecam faina impreuna cu untul rece pana cand aluatul devine nisipos. Turnam deasupra amestecul de oua si mixam pana cand aluatul se leaga si nu se mai lipeste de mana. Puteti folosi mixerul sau robotul pentru aceasta operatiune. Aluatul nu trebuie framantat foarte mult.
Impartim aluatul in 12 bilute egale pe care le acoperim cu folie alimentara si le dam la frigider pentru o ora.
Intre timp pregatim crema de vanilie.
Mixam galbenusurile impreuna cu zaharul pana cand se albesc apoi adaugam amidonul dizolvat in 100 ml lapte rece si mixam pana cand se topeste zaharul.
Punem restul de lapte pe foc mic si adaugam semintele de la pastaia de vanilie. Eu am adaugat si pastaia, pe care am scos-o la final.
Cand laptele s-a infierbantat adaugam jumatate din el peste amestecul de galbenusuri si amidon si amestecam.
Turnam apoi compozitia peste laptele ramas si amestecam. Fierbem pana cand crema se ingroasa, amestecand continuu.
Dam crema de pe foc si adaugam untul taiat cubulete. Amestecam pana se omogenizeaza apoi acoperim cu folie alimentara, direct peste crema, pentru a evita formarea pojghitei.
Lasam crema sa se raceasca.
Pana cand crema sta la frigider, la racit, ne ocupam de coptul foilor. Sa nu va sperie numarul mare de foi. Aluatul se intinde foarte usor iar daca lucrati cu doua tavi, coptul foilor va fi o joaca :).
Scoatem cate doua bilute de la frigider. Pe masa infainata intindem una din bile, in foaie subtire, cat mai rotunda.
Transferam foaia cu ajutorul sucitorului, in tava tapetata cu hartie de copt. Cu ajutorul fundului tavii cu margine detasabila (26 cm) decupam un cerc. Marginile decupate le coacem impreuna cu foaia. Le vom folosi apoi la ornat tortul.
Coacem foaia 6-7 minute, la foc potrivit, pana cand se rumeneste usor deasupra.
Intre timp intindem o alta foaie in ce-a de-a doua tava.


Scoatem foia coapta din cuptor si o asezam cu grija pe un platou. Foile trebuie manevrate cu atentie pentru ca sunt foate fragile, si se rup usor.
Continuam la fel, pana cand coacem toate cele 12 foi.


Dupa ce crema si foile s-au racit, incepem asamblarea tortului.
Pastram 3 linguri de crema pentru ornat, iar restul il vom folosi la umplut tortul
Pentru asamblat puteti folosi tava cu peretii detasabili de 26 cm diametru sau puteti folosi un inel pentru tort.
Asezam in tava prima foaie si intindem 2-3 linguri de crema. Stratul de crema nu va fi gros. Asezam apoi urmatoarea foaie si presam usor. Continuam in acelasi mod pana cand asezam toate foile. Ultima foaie nu va mai fi unsa cu crema.

  • Oferta HALUCINANTĂ primită de o româncă după ce a vrut să închirieze o pensiune în Bucovina
  • Semnele timpurii ale cancerului de colon pe care le-a ignorat o supraviețuitoare:
  • Demența: 4 semne subtile care pot apărea înainte de pierderea evidentă a memoriei
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri


Peste ultima foaie asezam o greutate si dam tortul la frigider pana a doua zi.
Pentru ornat mixam samtana pentru frisca si adugam zaharul pudra. La final incorporam usor branza de vaci si cele trei linguri de crema de vanilie.
Dupa ce tortul a stat la frigider scoatem inelul si intindem frisca pe toata suprafata.
Punem resturile foilor intr-o punga si le sfaramam apoi ornam tortul cu ele.
Dam din nou la frigider pentru 3-4 ore iar apoi il putem felia.

Sursa:laancuta.blogspot.ro

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Andrei Rotaru ațâță scandalul cu Tanța Blonda.

Andrei Rotaru ațâță scandalul cu Tanța Blonda.

Andra și Cătălin Măruță, în doliu! Tatăl prezentatorului a murit. Artista, mesaj emoționant de adio

Andra și Cătălin Măruță, în doliu! Tatăl prezentatorului a murit. Artista, mesaj emoționant de adio

Lovitură pentru justiția din România: Ce a decis Curtea de Apel din Paris
Actualitate

Lovitură pentru justiția din România: Ce a decis Curtea de Apel din Paris

Citeste mai multDetails
Oferta HALUCINANTĂ primită de o româncă după ce a vrut să închirieze o pensiune în Bucovina
Actualitate

Oferta HALUCINANTĂ primită de o româncă după ce a vrut să închirieze o pensiune în Bucovina

Citeste mai multDetails
Semnele timpurii ale cancerului de colon pe care le-a ignorat o supraviețuitoare:
Actualitate

Semnele timpurii ale cancerului de colon pe care le-a ignorat o supraviețuitoare:

Citeste mai multDetails
Povestea Anei Timofte, eleva care a avut curajul să creadă în munca ei
Actualitate

Povestea Anei Timofte, eleva care a avut curajul să creadă în munca ei

Citeste mai multDetails
Crimă șocantă în Mureș: un recidivist eliberat în 2020 și-a incendiat fosta concubină și este căutat de polițiști
Actualitate

Crimă șocantă în Mureș: un recidivist eliberat în 2020 și-a incendiat fosta concubină și este căutat de polițiști

Citeste mai multDetails
De ce dorm anumiți oameni înveliți cu pătura chiar și atunci când e cald în casă. Explicația te va uimi…
Actualitate

De ce dorm anumiți oameni înveliți cu pătura chiar și atunci când e cald în casă. Explicația te va uimi…

Citeste mai multDetails
Ce să pui în salata de vinete să-i albești culoarea și să aibă un gust deosebit. Ingredientul secret al bucătarilor de top
Actualitate

Ce să pui în salata de vinete să-i albești culoarea și să aibă un gust deosebit. Ingredientul secret al bucătarilor de top

Citeste mai multDetails
Actualitate

Ce trebuie să faci pentru ca borcanele de zacuscă, bulion sau murături să nu „răsufle”. Trucul genial care nu le permite să prindă aer

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Femina.ro
Consimțământul pentru folosirea datelor dvs. cu caracter personal pentru:

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a accesa informații despre dispozitivul tău. Consimțământul față de aceste tehnologii ne va permite nouă și partenerilor noștri să procesăm date cu caracter personal, cum ar fi comportamentul de navigare sau ID-uri unice pe acest site și să afișăm reclame (ne)personalizate. Neacordarea sau retragerea consimțământului poate afecta negativ anumite caracteristici și funcții.

Fă clic mai jos pentru a consimți la cele de mai sus sau pentru a face alegeri mai detaliate. Opțiunile tale vor fi aplicate doar pe acest site. Poți modifica oricând setările, inclusiv prin retragerea consimțământului, utilizând comutatoarele din Politica privind Cookie-urile sau făcând clic pe butonul de gestionare a consimțământului din partea de jos a ecranului.

Functional Mereu activ
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Statistici

Marketing

Caracteristici
Mereu activ

Mereu activ
Gestionează opțiunile Gestionează serviciile Gestionează {vendor_count} furnizori Citește mai multe despre aceste scopuri
Manager Optiuni
{title} {title} {title}
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact