Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Zacuscă picantă cu pește, o combinație inedită de gusturi

Zacuscă picantă cu pește, o combinație inedită de gusturi

Pănă sa ajung într-o vizită la prietenii nostri reveniti din strainatate nu stiam ca exista aceasta zacusa minunata, care imbina niste gusturi pe care nu le poti intelege daca nu simti aceasta savoase deosebita. Iata cum se prepara si de ce ai nevoie!

Ingrediente: 1.5 kg peşte (fara cap si coada), 100 ml ulei, 2 ardei iuţi, 1 morcov, 500 g roşii, 2 cepe
1 rădăcină de pătrunjel, 2 linguri vin, 2 foi dafin, sare, 10 boabe de piper negru

Mod de preparare:

  • S-a aflat cine este fostul soț al doctoriței Ștefania Szabo! Detalii neștiute ies acum la iveală
  • „A fost otrăvită!” Dezvăluiri cutremurătoare după moartea Ștefaniei Szabo! Ce a ieșit la iveală la doar câteva ore după ce doctorița a fost găsită fără viață în camera de gardă
  • Alege un inel și descoperă ce spune despre tine ca femeie – răspunsurile te vor surprinde!
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

1. Peştele se curăţă, se spală şi se taie felii. Se freacă cu un praf de sare şi se lasă la scurs pe un şervet. Se prăjeşte apoi în ulei încins.

2. Se taie mărunt morcovul şi rădăcina de pătrunjel şi se fierb în puţină apă. Se scot din oală şi se pun la fiert roşiile, care apoi se trec prin sită. Ceapa se prăjeşte în puţin ulei şi se amestecă cu toate legumele.

3. Se lasă la foc până dă în câteva clocote, apoi se amestecă cu peştele prăjit, ardeiul iute tăiat foarte mărunt, vinul, frunzele de dafin şi piperul.

  • Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier
  • Donald Trump explică decizia de reducere a trupelor americane din România: „Nu e mare lucru”. Pentagonul confirmă „realinierea strategică” a forțelor din Europa
  • Rusia avertizează Uniunea Europeană: „Orice confiscare de active va avea un răspuns dureros”
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

4. Se lasă să se răcească puţin şi se pune în borcane. Se acoperă cu hârtie pergament, se leagă şi se fierbe încă o jumătate de oră într-un vas cu apă.

Vezi si reteta pentru cele mai bune icre de casa:

Salata de icre făcută în casă a fost întotdeauna diferită faţă de cea cumpărată in comerţ. Însă nu toate gospodinele se încumetă s-o prepare în casă, din cauza riscului mare ca salata de icre să se taie. Există un secret pe care bucătarii îl dezvăluie cu mare greutate.

Niciun bucătar nu este dispus să dezvăluie secretul care face salata de icre să nu se taie şi să fie pufoasă şi gustoasă. Cu mare greutate, unii dintre ei dezvăluie acest mic ingredient care nu trebuie să lipsească la pregătirea salatei.

”Este vorba de o lingură de apă minerală, care se adaugă din când în când, în timp ce amestecăm bine icrele cu ulei şi cu zeama de la o jumătate de lămâie”, lămureşte, într-un final, o bucătareasă cu experienţă.

”Icrele sunt foarte pretenţioase, dar pentru mai multă siguranţă se pot face cu griş sau cu pâine proaspătă”, mai explică ea. ”Cam două linguri de griş se pun la fiert în apă, fără alt adaos de sare sau altceva. Se face un griş mai tare şi se lasă să se răcească”, continuă ea.

Icrele se dau întâi prin sită, pentru a se alege pieliţele. Dacă sunt sărate, e bine să se lase puţin în apă întâi, pentru a se desăra. Grişul fiert şi răcit se pune într-un castron, apoi se adaugă icrele şi se amestecă, încet, cu o lingură sau cu un mixer şi se adaugă ulei puţin câte puţin, ca şi la maioneză. Pentru a nu se tăia, se adaugă din când în când o lingură de apă minerală, care le va face şi mai pufoase.

Se adaugă constant câte puţin ulei şi se amestecă încontinuu, astfel că la 50 de grame de icre se poate folosi maxim 350 ml de ulei, pentru a nu deveni prea uleioase.

La final se adaugă sucul de la o jumătate de lămâie, care le va da un gust mai puţin uleios. De asemenea, se mai poate adăuga la final ceapă răzuită şi stoarsă.

Icrele sunt un aliment care ar trebui să fie prezent în dieta noastră, pentru sunt foarte sănătoase. Conţin foarte multă Omega 3 şi protejează împotriva obizităţii. Sunt de diferite tipuri în funcţie de peştele de care provin.
Reteta de salata de icre este mult iubita de romani. De altfel, foarte prezenta in meniuri atat acasa cat si la restaurante. Inainte de a prepara icrele este bine sa respectati cateva criterii.
„Atentie la provenienta icrelor de stiuca sau pastrav, deoarece pot fi contaminate cu oua de tenie – acestea trebuie mai intai congelate si sarate pentru a distruge parazitul.
Ca sa fiti siguri ca veti elimina acest risc folositi numai icre inspectate sanitar-veterinar” avertizeaza prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare in volumul „Revolutia in bucatarie”.

Sursa: adevarul.ro

retete.unica.ro

 

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Zacuscă picantă cu pește, o combinație inedită de gusturi

Cum se prepară cele mai bune icre de casă. Acestea sunt secretele pe care mulți dintre noi nu le știam

Ciorbă de varză, o sursă de sănătate pentru organism și un aliat de nădejde în zilele de post

Ciorbă de varză, o sursă de sănătate pentru organism și un aliat de nădejde în zilele de post

Noi detalii in cazul mortii Stefaniei Szabo
Actualitate

Noi detalii in cazul mortii Stefaniei Szabo

Citeste mai multDetails
Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier
Actualitate

Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier

Citeste mai multDetails
Doliu în lumea medicală: dr. Ștefania Szabo, directorul medical al Spitalului Județean Buzău, a fost găsită fără viață în camera de gardă
Actualitate

Doliu în lumea medicală: dr. Ștefania Szabo, directorul medical al Spitalului Județean Buzău, a fost găsită fără viață în camera de gardă

Citeste mai multDetails
Lege uitată la Cotroceni. Nicușor Dan trimite la CCR un proiect blocat din 2020
Actualitate

Lege uitată la Cotroceni. Nicușor Dan trimite la CCR un proiect blocat din 2020

Citeste mai multDetails
Ministerul Sănătății reacționează după moartea doctoriței Ștefania Szabo: gărzi epuizante și probleme de personal în spitale
Actualitate

Ministerul Sănătății reacționează după moartea doctoriței Ștefania Szabo: gărzi epuizante și probleme de personal în spitale

Citeste mai multDetails
Bufnița: Între Simbol al Înțelepciunii și Gardian al Nopții
Actualitate

Bufnița: Între Simbol al Înțelepciunii și Gardian al Nopții

Citeste mai multDetails
Războiul taxelor continuă: China ripostează împotriva SUA și depune plângere la Organizația Mondială a Comerțului
Actualitate

Războiul taxelor continuă: China ripostează împotriva SUA și depune plângere la Organizația Mondială a Comerțului

Citeste mai multDetails
Tradiții de Sfântul Dumitru: Ce Obiecte Trebuie Să Porți pentru a Atrage Noroc și Belșug
Actualitate

Tradiții de Sfântul Dumitru: Ce Obiecte Trebuie Să Porți pentru a Atrage Noroc și Belșug

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact