Cum îl faci pe micuțul tău să se simtă ca un super-erou de ziua lui

Cum îl faci pe micuțul tău să se simtă ca un super-erou de ziua lui

Se apropie ziua de naștere a copilului tău și începi să te gândești deja ce surprize să-i pregătești la petrecerea aniversară. E o misiune importantă pentru orice părinte, mai ales dacă micuțul și-a format deja anumite preferințe și are propriile alegeri. Să fie în centrul atenției, să râdă pe săturate, să fie înconjurat de prieteni și colegi și să primească cadourile dorite. 

Loading...

Cei mici au propriile gusturi, așa că cel mai important este să ții cont de copilul tău și să alegi tematica petrecerii, locația, activitățile sau muzica în funcție de ceea ce el își dorește. Cere-i părerea, propune-i să organizați împreună petrecerea. Îi vei oferi, astfel, încrederea că are și el un cuvânt de spus.

Stabilește detaliile: locație, meniu, muzică

Lucrurile de bază în organizarea unei petreceri sunt stabilirea locației, a meniului, lista de invitați, muzica și tortul. Decide cu copilul tău toate aceste detalii din timp, anunță-i prietenii și pe părinții acestora pentru a avea siguranța că nu-și fac alte planuri. Dacă petrecerea are loc într-un spațiu de joacă, atunci piscina plină cu bile poate fi una dintre atracții, la fel și un tobogan gonflabil. În cazul în care alegi un party de apartament, anunță vecinii în prealabil pentru a evita orice fel de probleme. Copii sunt gălăgioși și nu vei dori să le strici distracția.

Ține cont de preferințele lui

Fie că optezi pentru o petrecere acasă, fie că alegi un spațiu de joacă, asigură-te că îți faci copilul să te simtă important, iar tot ce ține de ziua lui de naștere să fie pe gustul lui. Îi place ciocolată? Atunci tortul va fi obligatoriu din ciocolată! Are un erou preferat? Comadă prăjitura aniversară cu o imagine specific sau chiar în formă de Superman, Spiderman sau orice alt personaj pe care îl îndrăgește. Va fi încântat!

Cere părerea copilului tău: oferă-i bucuria de a alege o tematică

Cei mici au idoli, iubesc personajele din filme și desene animate, își aleg supereroi și își doresc să fie ca ei. Fă-l pe micuțul tău să se simtă ca un supererou de ziua lui de naștere și organizează-i o petrecere cu tematică. Oferă-i bucuria de a se transforma chiar el în personajul favorit, printr-un costum inedit.  Costume de supereroi pentru copii se găsesc pe internet și pot fi cheia unei petreceri aniversare cu adevărat reușită.

Dă-i șansa să se transforme în personajul preferat

Omul furnică, Harry Potter, Hulk, Spiderman sau Captain America, toate sunt opțiuni din care poți alege. Organizează evenimentul în jurul acestei tematici și achiziționează mai multe accesorii pe care cei mici să le folosească pentru a se echipa și ei în supereroi. Picturile pe față, realizate de un specialist, ar putea deveni și ele atracțiile petrecerii, iar copilul tău se va simți minunat alături de toți prietenii.

Animatori și jocuri interactive

Vor râde, vor alerga, vor asculta muzică și vor dansa, sub coordonarea unor profesioniști. Angajează un animator care să le propună copiilor jocuri interactive menite să-i dacă să se distreze. Pot fi jocuri educative, mișcări de dans în sincron, concursuri haioase răsplătite cu mici premii, distracție cu baloane cu apă dacă spațiul permite sau chiar o competiție pe echipe.

Creează amintiri inedite

O mini-cabină foto sau un fotograf care să surprindă cele mai frumoase cadre cu copilul tău distrându-se printre prieteni e tot ce lipsește ca petrecerea de ziua lui să fie perfectă. Iar ca amintirile să fie împărtășite și păstrate de toți cei prezenți, alege varianta cu poze la minut, eventual cu magnet pe spate. Puștiul tău va fi în centrul atenției și pe frigiderele amicilor săi!

Cei mici sunt ușor de mulțumit dacă se simt bine și au încredere că ceea ce își doresc va deveni realitate. În plus, adoră surprizele, așa că nu te sfii să păstrezi ceva secret pentru petrecerea copilului tău și să-l surprinzi când se așteaptă mai puțin. Poate fi un cadoul pe care și-l dorea sau prezența unei persoane dragi venită de departe. Oricum ar fi, fă-l să se simtă iubit și încurajează-l să fie recunoscător pentru tot ce are.