Greșeala pe care o faci când prepari salată de vinete. Cum se coc corect vinetele pentru o salată pufoasă și dulce

Greșeala pe care o faci când prepari salată de vinete. Cum se coc corect vinetele pentru o salată pufoasă și dulce

Îți place să îți petreci timpul liber în bucătărie. Gătești cu drag pentru cei apropiați de câte ori ai ocazia nu îți crește inima de bucurie cât familia îți laudă pretaratele. Dacă și ție îți place să faci salată de vinete, iar copiii și restul membrilor familiei adoră acest preparat, trebuie să știi că avem câteva trucuri pentru tine care te vor face regina bucătăriei. Mai ales că acest preparat este un aperitiv perfect pentru zilele călduroase de vară!

Loading...

Salata ta de vinete va fi una extrem de delicioasă, pufoasă și fină! Trebuie doar să știi că secretul stă în două etape importante: cum coci vinetele, și apoi ce trebuie să faci ca salata să fie moale și pufoasă.

Iată mai jos care sunt greșelile pe care trebuie să le eviți atunci când prepari salata de vinete și ce trebuie să faci pentru o salată de vinete pufoasă și extrem de delicioasă:

Alege vinetele cu grijă! Se aleg vinete coapte bine, de culoare aproape neagră. Ideal este ca acestea să fie de mărime mijlocie, pufoase și lucioase
Dacă stai la casă și poți să îți coci vinetele deasupra unui grătar din grădină, este foarte bune. Asta deoarece vinetele coapte la flacără sunt mai gustoase decât cele pe care le-ai coace la o sursă de căldură fără flacără directă. Dacă nu ai această posibilitate, vinetele pot fi coapte în tavă la cuptor sau pe o tablă subţire, direct pe ochiul aragazului.
Gustul amar al vinetelor poate fi evitat dacă le lași la stors suficient de mult timp. Dacă poți să le pregătești de seara, cu atât mai bine!
Pentru ca miezul să rămână cât mai deschis la culoare, vinetele se curăţă cât timp sunt fierbinți.
Vinetele trebuie bătute bine de tot. Pentru asta este important să folosești un bătător din lemn special conceput pentru a toca vinetele.
Atunci când prepari maioneza aceasta să fie făcută cu ouă de casă. Pe lângă că sunt mai sănătoase, acestea le vo oferi un aspect mai plăcut.
Folosește cu încredere mixerul. Acesta le va face pufoase și cremoase, fără să lase în textură fibre sau sâmburi.
Pentru un gust deosebit în maioneză se poatre stoarce și puțină zeamă de lămâie. Tot zeamă de lămâie se poate pune și atunci când amestecăm vinetele coapte în blender.
Mărunțiți ceapa cât mai mic.

Pentru ca vinetele să își păstreze toate beneficiile, se recomandă să le consumi gătite la abur, la cuptor, coapte sau la grătar, cu cât mai puțin ulei. Sunt bogate în proteine, fibre, vitamine, fier, potasiu, calciu, fosfor, sodiu, magneziu și pectină. Multe dintre aceste substanțe nutritive se găsesc și în coajă, așa că încearcă, atunci când este posibil, să le consumi cu tot cu coajă.

Beneficiile vinetelor:

Asupra sistemului cardiovascular, vinetele acționează prin menținerea sănătății arterelor, scad riscul de infarct și accident vascular cerebral. Vitamina K și bioflavonoidele întăresc vasele de sânge și scad riscul de formare a cheagurilor de sânge și trombozelor. Vinetele sunt recomandate în special persoanelor care suferă de arteroscleroză.

Bogate în fibre, vinetele susțin digestia și ajută în vindecarea sau menținerea sub control a gastritei, refluxului gastric, arsurilor și ulcerului. În combinațiile potrivite, pot calma indigestia, diareea, constipația și balonarea.

Vinetele conțin un antioxidant foarte puternic, numit nasunin. Acesta acționează preponderent asupra sistemului nervos, îmbunătățind activitatea cerebrală.

Cu un conținut de aproape 95% apă, vânăta te va ajuta să elimini toxinele, să îți detoxifici rinichii și ficatul, în special atunci când ții o dietă.

Recomandări și restricții:

Există persoane care pot fi alergice la vinete sau care pot suferi intoxicații, din cauza conținutului mare de alcoloizi din vinete. Este vorba în special de persoanele care au gută, osteoporoză, artrită sau alte boli inflamatorii. Dacă suferi de o astfel de afecțiune, dicută cu medicul tău despre consumul de vinete.

În cazul copiilor, vinetele pot fi introduse treptat înecpând cu vârsta de un an. Discută totuși cu medicul pediatru, pentru a evita eventuale neplăceri, dacă bebelușul tău a avut intoleranță la alimente similare.

Când cumperi vinete, alege-le pe cele cu coaja lucioasă, fără pete sau lovituri. Ține minte că vânăta este plină de apă, prin urmare nu ar trebui să fie foarte ușoară, fiindcă asta ar însemna că este uscată. În plus, alege vinete care sunt puțin moi. Cele foarte tari sunt mai tinere, însă odată ce se coc puțin mai mult, echilibrul substanțelor nutritive este mult mai bun.

Sursă: www.landia.ro