retete gustoase

Strânge recoltele la timp şi ai grijă de utilajele agricole pe care le deţii!

Strânge recoltele la timp şi ai grijă de utilajele agricole pe care le deţii!

Recoltarea porumbului şi a altor cereale este un proces important şi necesită utilaje diverse pentru a păstra calitatea boabelor. Cu toate că, în timpul recoltării, utilizarea batozelor de curăţat porumb este esenţială pentru majoritatea fermierilor, sunt mulţi factori care trebuie luaţi în considerare pentru a avea recolte bogate. 

Loading...

Majoritatea oamenilor care se ocupă cu creşterea porumbului vor căuta să maximizeze profiturile şi să reducă cheltuielile prin achiziţionarea utilajelor de calitate la preţuri foarte bune. Chiar şi aşa, ei nu trebuie să scape din vedere eventualele probleme care pot fi cauzate de motoare defecte. 

De ce ai nevoie de maşini agricole?

Maşinile agricole îmbunătăţesc semnificativ munca oamenilor, reducând efortul depus şi crescând calitatea lucrărilor. De aceea, pe lângă faptul că economisesc timp valoros, facilitează obţinerea recoltelor bogate şi strângerea acestora la timp şi în cele mai bune condiţii.

Există o mare varietate de maşini şi unele agricole, fiecare utilă pentru o anumită etapă de producţie. În vreme ce unele au motoare puternice făcute să dureze ani de zile, altele, dacă nu sunt îngrijite cu atenţie, se pot strica mai repede. 

Mentenanţa uneltelor şi maşinilor agricole

Exact ca în cazul oricărui motor, longevitatea uneltelor şi a utilajelor agricole este condiţionată în mare măsură de robusteţea pe care o au, de calitatea materialelor din care sunt construite, dar şi de modul în care sunt folosite şi întreţinute. 

De aceea, mentenanţa uneltelor şi a maşinilor agricole este absolut necesară pentru a evita neplăcerile şi defecţiunile. Astfel, te poţi baza pe buna funcţionarea a utilajului, pe eficienţa lui, dar şi pe durabilitatea în timp. Motoarele sunt construite pentru a rezista o viaţă, iar întreţinerea preventivă este obligatorie pentru a te bucura de acest avantaj. 

Totodată, lucrările de întreţinere generală vor avea impact asupra funcţionarii motorului. Se recomandă spălarea cu ajutorul unui echipament cu presiune, mai ales dacă, după recoltare, sunt pline de noroi, praf şi reziduuri. Pe lângă curăţarea ocazională a echipamentului, este prudent să îţi asiguri un stoc cu piese de schimb pe care să ştii că le poţi utiliza în cazul reparaţiilor. 

Prin urmare, dacă vrei să te bucuri mai mulţi ani de utilajele tale agricole şi să le poţi utiliza la eficienţă maximă de funcţionare, este necesar să le întreţii adecvat şi să le repari dacă este necesar. 

Asigură-ţi necesarul de unele tradiţionale

Înainte de apariţia utilajelor agricole, oamenii foloseau unelte manuale care pot fi foarte utile şi astăzi dacă ai de realizat lucrări pe suprafeţe mici sau maşinile agricole sunt în revizie. Acesta este motivul pentru care orice agricultor sau fermier deţine greble, sape sau coase, dar şi pluguri sau maşini de curăţat porumbul. 

În prezent, agricultura este mecanizate în mare parte pentru a creşte productivitatea şi a reduce timpul şi efortul necesare lucrărilor pământului şi recoltării. Utilajele cu motor au preluat în mod semnificativ multe sarcini şi lucrări care înainte se realizau complet manual sau cu ajutorul animalelor. Şi, dacă mecanizarea este mai puternică în cazul culturilor agricole, sunt fructe şi legume care se recoltează manual. Acolo unde utilaje mecanizate nu funcţionează recoltarea se realizează tradiţional.

Când este necesară recoltarea manuală?

În timp ce recoltarea mecanizată este foarte eficientă şi rapidă, sunt situaţii în care este nevoie de munca oamenilor, pentru că aceştia pot identifica uşor fructele sau legumele coapte, diferențiindu-se de cele necoapte şi vor putea realiza lucrările delicate şi de fineţe pentru a evita deteriorarea produselor şi pierderile. 

În concluzie, ai nevoie de echipamente agricole pentru realizarea culturilor mari, precum cele de porumb, dar acestea sunt supuse uzurii şi, dacă nu sunt curăţate şi întreţinute corect, vei avea numai de pierdut!