Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Ciorbă din ciolan de porc afumat

Ciorbă din ciolan de porc afumat

Se pregateste in anotimpul rece pentru ca este o ciorba mai grasa, dar poate fi servita in orice anotimp, oricand aveti pofta. Ciolanul are o carne frageda si suculenta iar osul este mare. Din ciolanul afumat se fac diferite feluri de mancare, iar acestea difera in raport de zona.
La fel de delicioasa este si fasolea cu ciolan afumat dar acum, mai jos, va descriu cum se face ciorba din ciolan afumat cu cartofi asa cum se pregateste in zona noastra. Este un fel de mancare, care se prepara foarte usor, si este foarte delicioasa.

Ingrediente:

1 ciolan de porc afumat, 1 morcov, 1 ardei gras, 2 cepe, 1 cartof, o canuta mica de orez, 3 galbenusuri
piper, 1 foaie de dafin, sare, zeama de varza, 200 g de bulion, leustean.

  • Rezultate fără precedent în primul sondaj pentru turul 2. România, în fața unui moment istoric!
  • Previziunile Cristinei Demetrescu pentru turul 2 al alegerilor: Ce indică astrele
  • Rachetă de ultimă generație folosită într-un atac asupra unor „instalații teroriste”; urmează replici cu focuri de artilerie din partea adversarului
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Mod de preparare:

Primul pas este sa spalam bine ciolanul cu apa calda, si sa il taiem in bucati potrivite. Intr-o oala punem apa cu putina sare si il fierbem bine. Cand da in fiert luam spuma si o aruncam. Dupa fierbere desprindem carnea de pe os si o taiem in bucatele mici.

Spalam legumele si le tocam marunt. In zeama in care am fiert ciolanul punem ceapa si morcovul la fiert 15 minute dupa care adaugam ardeiul, cartoful, piperul, foaia de dafin si potrivim gustul cu sare. Lasam sa mai fiarba putin si adaugam bulionul.

Mai lasam sa fiarba 15 minute si adaugam zeama de varza si carnea de pe ciolan. Cand legumele sunt fierte iar carnea patrunsa bine, batem galbenusurile cu putina apa si le punem in ciorba. Mai lasam foarte putin sa fiarba si oprim focul.

Spalam leusteanul, il tocam marunt si il punem in ciorba. O lasam sa se raceasca putin, o punem in boluri si o servim mai fierbinte impreuna cu un ardei iute. Va veti satisface pofta de mancare cu o ciorba din ciolan afumat gustoasa si aromata.

Asa ca, spor la treaba si pofta buna!

  • Seva de smochin: Beneficii, utilizări și recomandări pentru sănătate și îngrijire
  • Sondaj surpriză înainte de turul 2 al alegerilor prezidențiale:
  • 5 Semne timpurii ale cancerului de colon pe care Cheryl le-a ignorat înainte de diagnostic
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

 

Vezi si reteta pentru ciorba de afumatura cu cartofi si tarhon:

Astăzi îți recomand o rețetă care te va cuceri pe loc, deoarece este foarte gustoasă, tradițională și consistentă. Mi se pare ciorba perfectă pentru un prânz de toamnă cu răsfăț. Iată de ce ai nevoie și cum se prepară:

Ingrediente:

 1 kg de cartofi ceruiți, să nu fie din cei sfărâmicioși, 300-500 de grame afumătură, eu am folosit 500 de grame de scăriță (coaste) afumată, care a avut și oase, dacă aveți numai carne, 300 de grame e suficient, 1 ceapă mare, 3 morcovi de mărime medie, 2 tije de țelină apio sau o bucată de rădăcină de țelină curățată de coajă (să fie cam cât un ou potrivit de mare), 1 lingură de paprika dulce de bună calitate (să fie doar din ardei, fără cotoare și semințe), 200 ml. suc proaspăt de roșii sau 150 ml. bulion de casă, 1 legătură de tarhon sau 1/2 legătură de tarhon, 1/2 legătură de pătrunjel (pentru o aromă nu atât de pregnantă), opțional: 200 de grame de smântână lichidă pentru gătit (20-30% grăsime), sare și piper, opțional, oțet aromatizat cu tarhon, opțional, ardei iute

Mod de preparare:
1. În primul rând, afumătura, pentru că cel mai mult durează gătirea acesteia iar supa care va rezulta în urma fierberii afumăturii o vom folosi ca bază pentru ciorba noastră. Eu degresez cât de mult afumătura de grăsimea de la suprafață, credeți-mă, oricum va rămâne destulă. Dacă e foarte sărată, mai desărez afumătura înainte de a o fierbe, ținând-o 2-3 ore în apă rece (pe care o arunc). Pun afumătura la fiert într-o oală cu 4 litri de apă rece la foc potrivit și adun spuma de la suprafață de câteva ori.

2. În funcție de cât de repede va fierbe carnea afumată, atât de repede vom termina și ciorba, pentru că legumele și cartofii se gătesc foarte rapid. Eu am fiert-o cam 1 oră, timp în care s-a frăgezit foarte bine. După fierbere, am dezosat complet carnea și am tăiat-o în cubulețe potrivite.

3. În răstimpul în care fierbe afumătura, se curăță de coajă, se spală, se zvântă și se toacă toate legumele în cubulețe.

4. Se curăță de coajă, se spală bine și se taie în cuburi egale (cam de 2 cm) cartofii, pe care îi vom păstra în apă rece curată până când vom avea nevoie de ei.

5. După ce a fiert afumătura, supa rămasă se degresează în proporția dorită (și în funcție de cât de grasă a fost carnea afumată). E de dorit ca pe farfuria de ciorbă să plutească niște steluțe de apetisante de grăsime, dar nu să fie acoperită de o peliculă uleioasă, care îți cam taie pofta. Se adaugă legumele tocate, dacă e nevoie se completează cu apă. După ce zeama dă din nou în clocot, se adaugă cartofii bine scurși de apă. Se readaugă în zeamă și cubulețele de carne afumată și se gustă zeama dacă e suficient de sărată ca să asezoneze și cartofii în timpul fierberii. Atenție, nu adăugați sare până nu gustați, pentru că și afumătura lasă sare destulă.

6. Se presară pe deasupra paprika (boiaua) și se amestecă. E foarte important să se folosească o paprika de foarte bună calitate, care nu doar că va da culoarea specifică ciorbelor ardelenești, ci va contribui mult și la gust, pentru că o paprika bună nu este nimic altceva decât o pudră făcută 100% din pulpă de ardei kapia deshidratați.

7. Se fierbe ciorba în clocote potrivite până când legumele și cartofii s-au pătruns bine, apoi se adaugă sucul de roșii proaspăt sau bulionul și se mai clocotește de câteva ori, se gustă ciorba și se potrivește gustul final de sărat și piperat. Dacă toți mesenii apreciază gustul picant, puteți adăuga ardei iute în toată ciorba, dacă nu, e mai bine să-l serviți separat.

8. Ciorba se presară cât e fierbinte cu frunze de tarhon proaspete, desfăcute de pe tulpină (care e mai fibroasă) și tocate mărunt. Dacă se dorește, se poate folosi, așa cum am specificat la lista ingredientelor, un amestec de pătrunjel și tarhon proaspăt. Se acoperă ciorba cu capacul și se lasă să infuzeze tarhonul preț de câteva minute, apoi se poate servi.

Dacă doriți să adăugați la ciorbă și smântână, aceasta se amestecă într-un castronel cu un polonic de zeamă fierbinte, abia apoi se adaugă în oală. E nevoie să temperăm smântâna pentru a preîntâmpina șocul termic care ar putea să o aglutineze (să se taie, să se îmbrânzească). Se servește ciorbița caldă, dacă se dorește se mai poate înăcri suplimentar cu oțet aromatizat cu tarhon. Poftă bună!

Sursă: www.retetecalamama.ro

Sursă: vreaudouaportii.ro

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
3 sfaturi super utile ca să faci orice supă mai sănătoasă

3 sfaturi super utile ca să faci orice supă mai sănătoasă

Iahnie de fasole de post după rețeta tradițională

Iahnie de fasole de post după rețeta tradițională

Actualitate

Alegeri prezidențiale 2025: Urmează decizia CCR privind validarea primului tur

Citeste mai multDetails
Seva de smochin: Beneficii, utilizări și recomandări pentru sănătate și îngrijire
Actualitate

Seva de smochin: Beneficii, utilizări și recomandări pentru sănătate și îngrijire

Citeste mai multDetails
Confruntare militară gravă: zeci de morți și tensiuni la cel mai înalt nivel din ultimele două decenii
Actualitate

Confruntare militară gravă: zeci de morți și tensiuni la cel mai înalt nivel din ultimele două decenii

Citeste mai multDetails
USR îi retrage sprijinul Elenei Lasconi. Nicușor Dan devine candidatul susținut pentru prezidențiale
Actualitate

Elena Lasconi își anunță demisia de la conducerea USR: „Demisionez cu inima împăcată”

Citeste mai multDetails
Exit poll alegeri prezidențiale: George Simion conduce. Reacții de la candidați
Actualitate

Exit poll alegeri prezidențiale: George Simion conduce. Reacții de la candidați

Citeste mai multDetails
A fost soția unui mare actor român, a suferit enorm după divorț, dar acum s-a reinventat
Actualitate

A fost soția unui mare actor român, a suferit enorm după divorț, dar acum s-a reinventat

Citeste mai multDetails
ATENȚIE! Rovinieta de județ care intră în vigoare de la 15 ianuarie. Șoferii nu vor mai putea circula pe unele drumuri fără ea
Actualitate

ATENȚIE! Rovinieta de județ care intră în vigoare de la 15 ianuarie. Șoferii nu vor mai putea circula pe unele drumuri fără ea

Citeste mai multDetails
Sondaj surpriză înainte de turul 2 al alegerilor prezidențiale:
Actualitate

Sondaj surpriză înainte de turul 2 al alegerilor prezidențiale:

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Femina.ro
Consimțământul pentru folosirea datelor dvs. cu caracter personal pentru:

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a accesa informații despre dispozitivul tău. Consimțământul față de aceste tehnologii ne va permite nouă și partenerilor noștri să procesăm date cu caracter personal, cum ar fi comportamentul de navigare sau ID-uri unice pe acest site și să afișăm reclame (ne)personalizate. Neacordarea sau retragerea consimțământului poate afecta negativ anumite caracteristici și funcții.

Fă clic mai jos pentru a consimți la cele de mai sus sau pentru a face alegeri mai detaliate. Opțiunile tale vor fi aplicate doar pe acest site. Poți modifica oricând setările, inclusiv prin retragerea consimțământului, utilizând comutatoarele din Politica privind Cookie-urile sau făcând clic pe butonul de gestionare a consimțământului din partea de jos a ecranului.

Functional Mereu activ
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Statistici

Marketing

Caracteristici
Mereu activ

Mereu activ
Gestionează opțiunile Gestionează serviciile Gestionează {vendor_count} furnizori Citește mai multe despre aceste scopuri
Manager Optiuni
{title} {title} {title}
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact