Pentru ca noua romanilor ne place sa mancam bine, consistent si traditional, astazi ti-am pregatit o reteta pe care trebuie neaparat sa o incerci. Desi friptura de pui cu cartofi o poate prepara oricine, nu oricine poate sa prepare acesti cartofi fragezi si aceste pulpite rumenite la cuptor. Ti se topesc in gura!
Copanele de pui cu lamaie:
6 copanele, 1 capatana de usturoi, 3 lingurite de coaja de lamaie, 1/3 cana zeama de lamaie
1 lingura sare, 1 lingura boia dulce, 1 lingura boia iute, 2 lingurite oregano si cimbru, 1/2 cana de apa
Cartofi cu ciuperci calite :
500 g ciuperci brune, 300 g cartofi, 1 ceapa patrunjel verde, sare si piper
Mod de preparare:
Se freaca bine copanelele de pui cu sare si usturoi zdrobit, astfel incat sa patrunda bine in carne. Se tavalesc apoi prin amestecul de boia si se asaza intr-o tava. Alaturi ,intr-un castron se amesteca restul ingredientelor si se toarna compozitia peste pui .
Se dau la cuptor pentru 45 de minute,la 200 grade.Se intorc si se mai lasa 20 de minute la cuptor. Puiul este aromat si usor acrisor .:) Se serveste cald alaturi de cartofi cu ciuperci calite.
Mod de preparare ciuperci cu cartofi :
Spalam ciupercile si le taiem jumatati sau sferturi . Cartofii curatati taiati in sferturi. Tocam ceapa marunt si o calim timp de 2-3 minute in ulei incins. Adaugam cartofii ,micsoram focul si lasam 10 minute acoperiti cu un capac.Daca este nevoie,adaugam putina apa. Punem ciupercile si mai lasam pe foc inca 10 minute,fara capac. Presaram sare, piper si patrunjel proaspat.
Cu adevarat, gustos.
Pofta buna!
Vezi cum se prepara si tocăniţa de legume cu pulpe de pui:
Ingrediente:
2 pulpe mari de pui
1 lingură ulei
2 cepe mari
1 morcov
1 ardei gras
200 g ciuperci
3 roşii
cimbru
pătrunjel verde
sare
piper
Tocăniţă de legume cu pulpe de pui – Cum se prepară
Se taie pulpele şi se rumenesc pe toate părţile, apoi se scot din tigaie şi se păstrează calde. În locul cărnii, se pune ceapa tocată mărunt, morcovul feliat, ardeiul tăiat fâşii sau rondele şi ciupercile tăiate felii subţiri. Se adaugă uleiul, sare, piper, după preferinţă, 2-3 linguri de apă şi se lasă la fiert, la foc mic, 15 minute. Se adaugă roşiile curăţate de pieliţe, tăiate mărunt, şi se lasă să fiarbă 10 minute. Se adaugă carnea, cimbrul, se corectează gustul de sare, se mai adaugă puţină apă caldă şi se lasă să fiarbă, la foc mic,
aproximativ 20 de minute, până scade. Tocăniţa de legume cu pulpe de pui se serveşte caldă, garnisită cu pătrunjel verde şi însoţită de mămăliguţă caldă.
Sursa:bucataras.ro