miercuri, 29 martie 2023
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Rețete » Fel principal » Rulouri de vinete, cel mai bun preparat de sezon! Iată cum se prepară și ce ingredient trebuie adăugat

Rulouri de vinete, cel mai bun preparat de sezon! Iată cum se prepară și ce ingredient trebuie adăugat

Rulouri de vinete, cel mai bun preparat de sezon! Iată cum se prepară și ce ingredient trebuie adăugat

Vă prezentăm o rețetă de rulouri delicioase din vinete cu carne tocată. Acesta este un fel de mâncare caldă deosebit de delicios, aromat și suculent, ce se prepară destul de simplu. Servite la cina de familie sau la masa de sărbătoare, acestea cu siguranță vor fi apreciate la cel mai înalt nivel. Bucurați-i pe cei dragi cu un deliciu de casă uimitor.

Ingrediente:

Vezi și...

Cordon bleo, o specialitate delicioasă, simplu de preparat perfectă pentru o masă în familie

Cordon bleo, o specialitate delicioasă, simplu de preparat perfectă pentru o masă în familie

Cum să îți prepari berea acasă. O rețetă de pe vremea străbunicului meu. Mulți au insistat să le dau această rețetă

Cum să îți prepari berea acasă. O rețetă de pe vremea străbunicului meu. Mulți au insistat să le dau această rețetă

2-3 vinete, 20 g de pătrunjel, 2 lingurițe de zira (chimen roman), 1-2 linguri de pesmeți, 350 g pastă de roșii, 2-3 căței de usturoi, 2 cepe, 10 g de ceapă verde, 1 lingură de adjică, 1 ardei gras, 1 crenguță de oregano, 350 g carne de vită, sare, piper negru măcinat, ulei de floarea soarelui, ulei de măsline

Mod de preparare:

1. Spălați vinetele și tăiați-le felii subțiri. Presărați-le cu sare și lăsați-le la temperatura camerei.
2. Dați carnea de vită și 1 ceapă prin mașina de tocat. Adăugați 10 g de pătrunjel tocat, ceapa verde, adjica, 1 linguriță de zira, pesmeții, sarea și piperul negru măcinat. Amestecați.

3. Spălați vinetele și aranjați-le pe un prosop de bucătărie.

4. Prăjiți vinetele într-o tigaie cu ulei încins, până se rumenesc.

5. Formați niște pârjoale mici din carne.

6. Aranjați pe fiecare felie de vânătă câte o porție de carne și rulați-o.

7. Ungeți o formă de copt dreptunghiulară cu ulei de măsline. Aranjați în formă rulourile obținute.

8. Tocați o ceapă cuburi mici și prăjiți-o într-o tigaie cu ulei încins, până devine semitransparentă.

9. Adăugați în tigaie ardeiul gras tocat mărunt și amestecați. Prăjiți timp de 3-4 minute.

10. Adăugați în tigaie pasta de roșii și amestecați. Prăjiți înăbușit, la foc mic, timp de 10 minute.

11. Adăugați în tigaie 1 linguriță de zira, 10 g de pătrunjel tocat, usturoiul și oregano. Amestecați. Luați tigaia de pe foc.

12. Turnați sosul obținut în forma de copt.

13. Coaceți rulourile în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C timp de 40 de minute. Primele 10 minute coaceți vinetele acoperite cu un capac, apoi încă 30 de minute fără capac.

 

Vezi si reteta pentru vinete umplute cu pui:

Ingrediente:
1 piept de pui mare(eu am pus doi mai mici), 2 vinete mari, 3 catei de usturoi, 1 ceapa, 1 lingura cu faina, 125 ml lapte, cascaval, sare, piper

Mod de preparare:
Se taie vinetele in jumatate,pe lung,se cresteaza usor cu cutitul si se condimenteaza cu sare si piper.Se coc in cuptorul incins,cca 1/2h,la 180º-200ºC.Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc in 3,4 linguri cu ulei,pana cand incepe sa prinda culoare.Puiul se taie in bucatele,se condimenteaza cu sare si piper si se rumeneste impreuna cu ceapa.Se scot vinetele,se scoate pulpa cu grija sa nu se rupa coaja,se taie marunt si se adauga peste pui.Se caleste totul 5,10 min.Se adauga faina,se amesteca bine si se incorporeaza laptele.Se amesteca cateva minute si se umple vinetele.Se adauga cascavalul taiat bucatele si se da la cuptor pentru 10-15min la 180ºC.Se servesc calde.Sper sa va placa!

Poftă bună!

Dacă ți-au plăcut aceste rețete, arată-le și prietenilor!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: bucatarul.eu
gutos.ro

 

SharePinTrimiteTrimite
Articolul precedent

Pește gătit perfect. Cum să nu îl lipești de tigaie și să îți iasă exact ca la restaurant. Un bucătar chef dezvăluie secretul

Urmatorul Articol

Pizza rapidă la tigaie

Articole Similare

Papricaș de pui tradițional
Fel principal

Papricaș de pui tradițional

Budincă de dovlecei cu carne și cașcaval
Fel principal

Budincă de dovlecei cu carne și cașcaval

Salată de ton cu cartofi copți și porumb
Fel principal

Salată de ton cu cartofi copți și porumb

Chifteluțe de pește cu usturoi verde
Fel principal

Chifteluțe de pește cu usturoi verde

Cum prepari cele mai pufoase clătite fără să adaugi unt sau ulei în tigaie
Desert ca la mama acasă

Cum prepari cele mai pufoase clătite fără să adaugi unt sau ulei în tigaie

Clătite cu cașcaval și verdeață, ideale pentru un prânz sățios
Fel principal

Clătite cu cașcaval și verdeață, ideale pentru un prânz sățios

Urmatorul Articol
Pizza rapidă la tigaie

Pizza rapidă la tigaie

Noutăți

Te anunțăm când apar articole noi? Apăsă aici

Articole Populare

Cum arată viața Ancăi Verma, cea mai bogată româncă. Are un palat și este păzită de zeci de bodyguarzi
Timp Liber

Cum arată viața Ancăi Verma, cea mai bogată româncă. Are un palat și este păzită de zeci de bodyguarzi

Anca Verma este o femeie de afaceri de succes, fiind considerată cea mai bogată româncă din lume. În 2006 s-a...

Citeste mai mult
Cum se cultiva leușteanul, 5 sfaturi pentru o “tufă” adevărată. Sfaturi de la gradinari

Cum se cultiva leușteanul, 5 sfaturi pentru o “tufă” adevărată. Sfaturi de la gradinari

Cum arată casa de la țară a lui Puya. Este din lut și cu numeroase motive tradiționale

Cum arată casa de la țară a lui Puya. Este din lut și cu numeroase motive tradiționale

Cost 2023. O super casa mica si ieftina in suprafata de 60 mp utili:

Cost 2023. O super casa mica si ieftina in suprafata de 60 mp utili:

Dana Nălbaru s-a mutat la țară! Crește găini și cultivă zarzavaturi!

Dana Nălbaru s-a mutat la țară! Crește găini și cultivă zarzavaturi!

facebook.com/femina.ro

ROL.ro

© 2023 Femina.ro

ROL.ro

  • business.ro
  • fasterup.com
  • travel.ro

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber

© 2023 Femina.ro

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii aici
Go to mobile version