Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prăjitura ,,Lacrimi de înger”, un desert fabulos și deloc complicat!

Prăjitura ,,Lacrimi de înger”, un desert fabulos și deloc complicat!

Vă prezentăm o rețetă originală de prăjitură, cu un gust unic și un aspect deosebit de apetisant. Este un desert magic, deoarece în momentul în care se răcește pe suprafața lui apar picături aurii, în urma procesului de condensare, de unde a și primit denumirea de „Lacrimi de înger”. Are o compoziție atât de fină și rafinată, încât se topește în gură și îți lasă gura apă!

Este o rețetă foarte populară pe site-urile rusești și se traduce ca „Lacrimi de Înger”-pentru că sufleul cam la o oră după coacere lasă la suprafață niște „lacrimi”, picături de zahăr topit-chestie care face prăjitura mai fină și frumoasă.
Eu aș zice că de fapt popularitatea prăjiturii nu este în aceste „lacrimi”, dar în sufleul minunat de albușuri care transformă o tartă simplă cu brânză într-o prăjitură deosebită, chiar servită că un tort.
Am savurat-o cu toții, se combină minunat toate ingredientele și aș zice că este o reușită, aromată, dulce, moale-perfectă!
Și să vedeți ce repede se face, încercați neapărat și notați în caietele cu rețete!

Ingrediente: 160 grame făină, 80 grame de unt, 250 grame zahăr, 1 plic zahăr vanilat, 1 plic praf de copt, 4 gălbenușuri, 4 albușuri, 500 grame brânză de vaci, 120 mililitri de smântână, 1/4 cană griș

  • Propunere importantă: Femeile ar putea ieși la pensie cu 3 ani și jumătate mai devreme – iată condițiile
  • MApN face precizări oficiale despre începerea încorporărilor
  • Falko, calul campion mort în Bistrița-Năsăud: Dezvăluiri surprinzătoare despre recumpărarea sa de către afaceristul slovac și mărturia fostei proprietare
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Mod de preparare:
Adăugați peste făină, praful de copt, untul, 50 g zahăr și amestecați cu mâna, până obținem fărâmituri mici. Apoi puneți în compoziția obținută un gălbenuș de ou, o lingură de smântână și frământați bine aluatul. Înveliți aluatul cu folie alimentară și puneți-l în frigider pentru 20 de minute.
Mixați brânza de vaci cu 100 g smântână, 3 gălbenușuri, zahărul vanilat și 200 g zahăr, până obțineți o compoziție omogenă. Presărați crupa de griș, amestecați și lăsați pentru 15 minute să se odihnească.
Întindeți aluatul pe masă,și cu ajutorul făcălețului puneți-l într-o tavă detașabilă (diametru 26 cm) și dați tava în congelator pentru 30 de minute. După ce aluatul a înghețat, puneți tava în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180˚C, timp de 15 minute.
Turnați amestecul de brânză peste aluat și puneți din nou în cuptor, timp de 30 de minute, la temperatura de 160˚C. Mixați albușurile, până se formează o spumă albă. Adăugați 4 linguri de zahăr și mixați, până obțineți o cremă densă. Scoateți tava din cuptor și puneți crema de albușuri peste prăjitură. Dați tava în cuptor pentru încă 15 minute, la temperatura de 160˚C.
Scoateți tava din cuptor și lăsați cuptorul să se răcească puțin. Puneți tava înapoi în cuptor și lăsați tortul să se răcească timp de 2 ore, astfel în urma procesului pe condensare vor apărea „lacrimile” pe suprafața tortului.
Serviți cu plăcere, poftă bună!

Vezi și reteta pentru tarta cu branza dulce si afine:

Tartele sunt preferate mele, asa ca am decis sa invat usor usor cum se prepara ca sa ma pot bucura de o cantitate mare si mai buna la mine acasa impreuna cu cei dragi. Tarta cu branza dulce si afine, este delicioasa, simplu de preparat si sanatoasa caci este facuta din ingrediente naturale.

Ingrediente:
Aluat – 100 gr zahar farin, 50 gr unt, 1 ou , coaja de la 1/4 lamaie, 1/2 lingurita praf de copt, 300 gr faina alba superioara + 25 gr pentru intins aluatul, 1 praf de sare, unt pentru uns formele.
Umplutura- 600 gr branza dulce de vaci, 100 gr zahar pudra, 30 gr amidon alimentar, 200 ml smantana pentru frisca, 200 gr afine congelate, 4 oua, 2 lingurite extract vanilie, 2 lingurite coaja rasa de lamaie, 1 praf sare.

Mod de preparare:
Aluat: Untul (la temperatura camerei ) se mixeaza cu zaharul farin pana devine ca o crema. Se adauga coaja de lamaie si amestecam.Adaugam un ou si mixam. Adaugam al doilea ou si omogenizam. continuu.Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt si praful de sare. Amestecam pana se incorporeaza toata faina si obtinem un aluat omogen.Aluatul se introduce la rece pentru 30 minute si se imparte in doua parti egale.
Fiecare bucata de aluat se intinde in foaie de cca 1/2 cm grosime (cu ajutorul fainii). Se aseaza in forma de tarta ( unsa cu unt) , se muleaza dupa forma si se decupeaza surplusul de aluat.
Intepam cu o furculita din loc in loc apoi adaugam o hartie de copt ( mai mare decat dimensiunea formei) si fasole boabe.
Greutatea boabelor de fasole are ca rol de a presa aluatul si de a nu-i permite sa se umfle in timpul coacerii. Introducem la cuptor pentru 10 minute , la 180C.
Cat timp tarta sta in cuptor pregatim umplutura.
Intr-un bol amestecam bine: branza dulce de vaci, zaharul pudra, amidonul alimentar, smantana pentru frisca, ouale, extractul de vanilie, coaja rasa de lamaie si un praf de sare.Compozitia trebuie sa fie omogena , adaugam afinele congelate si amestecam usor. Adaugam umplutura si continuam coacerea la foc mic, cca 25 minute. Tarta se mai lasa inca 10 minute in cuptorul stins si cu usa crapata.
Rezultatul? Un deliciu în fata caruia nu vei putea rezista! Se lasa sa se racesca complet apoi se portioneaza.

  • Mâna Maicii Domnului – Planta cu puteri tămăduitoare. Beneficii uimitoare ale caprifoiului
  • Ce se întâmplă când moștenitorii nu se înțeleg: Ghid practic pentru conflictele de succesiune
  • Trucul cu oțet și pâine care elimină mirosurile neplăcute din casă: Natural, simplu și eficient
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Sursa:

savuros.tv

desertdecasa.ro

 

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Cornulețe fragede cu dulceață de zmeură

Cornulețe fragede cu dulceață de zmeură

Piftie de curcan, o rețetă delicioasă la îndemâna tuturor gospodinelor

Piftie de curcan, o rețetă delicioasă la îndemâna tuturor gospodinelor

Declarații controversate în emisiunea lui Dan Diaconescu: Gelu Vișan vorbește despre Nicușor Dan și partenera sa, Mirabela Grădinaru
Actualitate

Declarații controversate în emisiunea lui Dan Diaconescu: Gelu Vișan vorbește despre Nicușor Dan și partenera sa, Mirabela Grădinaru

Citeste mai multDetails
Mâna Maicii Domnului – Planta cu puteri tămăduitoare. Beneficii uimitoare ale caprifoiului
Actualitate

Mâna Maicii Domnului – Planta cu puteri tămăduitoare. Beneficii uimitoare ale caprifoiului

Citeste mai multDetails
De ce merge încet internetul? 8 obiecte care afectează semnalul Wi-Fi și trebuie îndepărtate de router
Actualitate

De ce merge încet internetul? 8 obiecte care afectează semnalul Wi-Fi și trebuie îndepărtate de router

Citeste mai multDetails
Actualitate

Ce se întâmplă când moștenitorii nu se înțeleg: Ghid practic pentru conflictele de succesiune

Citeste mai multDetails
Actualitate

Trucul cu oțet și pâine care elimină mirosurile neplăcute din casă: Natural, simplu și eficient

Citeste mai multDetails
Nicușor Dan cere timp pentru formarea Guvernului: „Stabilitatea coaliției e mai importantă decât graba”
Actualitate

Nicușor Dan și-a ales consilierul pe probleme economice: cine este Radu Burnete, propunerea de la Cotroceni

Citeste mai multDetails
Când începe vacanța de vară 2025 și cum arată structura anului școlar 2025–2026
Actualitate

Când începe vacanța de vară 2025 și cum arată structura anului școlar 2025–2026

Citeste mai multDetails
AUR își reafirmă susținerea pentru Călin Georgescu. Strategii politice și tensiuni interne după alegerile prezidențiale
Actualitate

AUR își reafirmă susținerea pentru Călin Georgescu. Strategii politice și tensiuni interne după alegerile prezidențiale

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Femina.ro
Consimțământul pentru folosirea datelor dvs. cu caracter personal pentru:

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a accesa informații despre dispozitivul tău. Consimțământul față de aceste tehnologii ne va permite nouă și partenerilor noștri să procesăm date cu caracter personal, cum ar fi comportamentul de navigare sau ID-uri unice pe acest site și să afișăm reclame (ne)personalizate. Neacordarea sau retragerea consimțământului poate afecta negativ anumite caracteristici și funcții.

Fă clic mai jos pentru a consimți la cele de mai sus sau pentru a face alegeri mai detaliate. Opțiunile tale vor fi aplicate doar pe acest site. Poți modifica oricând setările, inclusiv prin retragerea consimțământului, utilizând comutatoarele din Politica privind Cookie-urile sau făcând clic pe butonul de gestionare a consimțământului din partea de jos a ecranului.

Functional Mereu activ
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Statistici

Marketing

Caracteristici
Mereu activ

Mereu activ
Gestionează opțiunile Gestionează serviciile Gestionează {vendor_count} furnizori Citește mai multe despre aceste scopuri
Manager Optiuni
{title} {title} {title}
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact