Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

În sfârșit am făcut celebrul tort ungresc Doboș! Recomand cu drag

În sfârșit am făcut celebrul tort ungresc Doboș! Recomand cu drag

Acest tort mi-a fost tare laudat de niste prieteni care au fost in vizita la niste unguri si au gustat din tortul Dobos. pana nu am incercat si eu, nu mi-au dat pace. Reteta am gasit-o pe bucataras.ro si mi-a placut ca este foarte bine explicata, astfel incat orice invatacel o poate pregati.
Iata de ce ingrediente ai nevoie:

NGREDIENTE
Blat:4 oua, 85 gr zahar,80 gr faina, 20 gr unt, un varf de sare
Crema:2 oua, 150 gr zahar, 1 plic zahar vanilat, 100 gr ciocolata neagra + o lingura de unt, 180 gr unt 82 % grasime, 2 linguri cacao
Caramel:100 gr zahar
Altele: unt pt uns tava

Intr-un bol mixam sau batem cu un tel albusurile cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana se intareste. Galbenusurile le frecam cu untul topit si racit si le adaugam peste spuma. La final incorporam faina folosind o spatula si amestecand cu miscari usoare sa nu se lasa spuma.

  • Calendar ortodox: 17 decembrie 2025, zi de sărbătoare mare. Nume celebrate mâine
  • Tragedie în familia Clejanilor! Viorica, anunț sfâșietor: „S-a stins mult prea devreme”
  • Anunț de amploare la nivel mondial: declarația recentă a lui Emmanuel Macron
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Din aceasta compozitie coacem in tava tapetata pe fund cu hartie de copt si unsa pe margini cu unt, 6 foi.

Eu am folosit o tava rotunda cu diametrul de 17 cm. Lasam la cuptor aprox 10 minute la 180 de grade, dar in functie de cuptor mai bine verificati cand e blatul copt.

  • „Mamă, dacă nu te sun, înseamnă că m-au spânzurat!” Acestea au fost ultimele cuvinte ale romanului condamnat la moarte in Malaezia trimise in tara!
  • Avertizare ANM: România Intră în Primul Episod de Iarnă Autentică. Ger de -20C, Ninsori și Viscol Extins
  • Tot mai multe persoane aleg să poarte părul cărunt natural. Psihologii explică ce transmite această opțiune
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

Aluatul il tinem la frigider in acest timp si cand luam din el luam de pe margine. O sa dureze ceva timp aceasta operatiune pana coaceti pe rand fiecare foaie.

Crema:

Intr-un vas rezistent la caldura amestecam ouale cu zaharul si zaharul vanilat si punem pe baie de aburi amestecand pana se topeste zaharul. Luam de pe foc si mixam cu mixerul.

Separat intr-un alt vas punem ciocolata rupta bucatele impreuna cu o lingura de unt si o topim pe baie de aburi. Lasam sa se raceasca putin (cat sa nu fie fierbinte) apoi o adaugam treptat peste compozitia de oua mixand de fiecare data.

Intr-un bol mixam untul pana devine foarte cremos. Cacaoa o putem adauga in unt cand mixam sau in compozitia cealalta cu ciocolata.

La final impreunam cele doua compozitii adaugand din crema de ciocolata, cate putin, la crema de unt.

Asamblare:

Asezam pe un platou pima foaie si o ungem cu crema, apoi procedam la fel cu restul de 4 foi. In total 5 foi pt ca una vine unsa cu caramel. Ungem tot tortul cu crema si deasupra facem 8 moturi peste care urmeaza sa vina asezate triunghiurile cu caramel.

Pentru caramel punem vasul cu zaharul pe foc si lasam sa se caramelizeze. Zaharul trebuie sa fie complet topit dar atentie sa nu fie ars. (din graba nu am reusit sa mai fac poze si la aceasta etapa dar am sa fac cu siguranta data viitoare).

Blatul il taiem in doua mai intai (o sa fie mai usor de manevrat) Ungem prima jumatate cu caramel si nivelam frumos si cu un cutit uns cu putin unt taiem triunghiurile. Mai intai taiem jumatatea in doua apoi fiecare bucata inca o data in doua. Procedam la fel si cu cealalta jumatate. Trebuie sa ne miscam repede pentru ca se intareste destul de repede caramelul.

Triunghiurile obtinute le asezam peste moturile de crema.

Dam tortul la frigider 2-3 ore inainte de a-l servi.

TIPS-URI
Pentru o tava mai mare adaptati/dublati cantitatile.

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Mușchi de porc umplut cu ciuperci și învelit în bacon, un preparat festiv pentru masa de sărbători

Mușchi de porc umplut cu ciuperci și învelit în bacon, un preparat festiv pentru masa de sărbători

Supă de roșii cu găluște de post

CIORBĂ DE CARTOFI CU FIDEA ȘI VERDEAȚĂ

„Mamă, dacă nu te sun, înseamnă că m-au spânzurat!” Acestea au fost ultimele cuvinte ale romanului condamnat la moarte in Malaezia trimise in tara!
Generale

„Mamă, dacă nu te sun, înseamnă că m-au spânzurat!” Acestea au fost ultimele cuvinte ale romanului condamnat la moarte in Malaezia trimise in tara!

Citeste mai multDetails
Viktor Orban, declarație controversată: „Ucraina va fi împărțită în trei”
Actualitate

Viktor Orban, declarație controversată: „Ucraina va fi împărțită în trei”

Citeste mai multDetails
Anghel Damian, confesiune sinceră despre lupta nevăzută din spatele succesului
Actualitate

Anghel Damian, confesiune sinceră despre lupta nevăzută din spatele succesului

Citeste mai multDetails
Lavrov îl laudă pe Donald Trump după summitul cu Putin și critică poziția Europei privind războiul din Ucraina
Actualitate

Lavrov îl laudă pe Donald Trump după summitul cu Putin și critică poziția Europei privind războiul din Ucraina

Citeste mai multDetails
Bufnița: Între Simbol al Înțelepciunii și Gardian al Nopții
Actualitate

Bufnița: Între Simbol al Înțelepciunii și Gardian al Nopții

Citeste mai multDetails
De la o mâncărime banală la un diagnostic neașteptat:
Actualitate

De la o mâncărime banală la un diagnostic neașteptat:

Citeste mai multDetails
De ce merge încet internetul? 8 obiecte care afectează semnalul Wi-Fi și trebuie îndepărtate de router
Actualitate

De ce merge încet internetul? 8 obiecte care afectează semnalul Wi-Fi și trebuie îndepărtate de router

Citeste mai multDetails
Luna în care s-a născut un bărbat ar putea dezvălui ce fel de soț va fi. Lunile care se remarcă prin calități ideale în cuplu
Actualitate

Luna în care s-a născut un bărbat ar putea dezvălui ce fel de soț va fi. Lunile care se remarcă prin calități ideale în cuplu

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact