Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

În sfârșit am făcut celebrul tort ungresc Doboș! Recomand cu drag

În sfârșit am făcut celebrul tort ungresc Doboș! Recomand cu drag

Acest tort mi-a fost tare laudat de niste prieteni care au fost in vizita la niste unguri si au gustat din tortul Dobos. pana nu am incercat si eu, nu mi-au dat pace. Reteta am gasit-o pe bucataras.ro si mi-a placut ca este foarte bine explicata, astfel incat orice invatacel o poate pregati.
Iata de ce ingrediente ai nevoie:

NGREDIENTE
Blat:4 oua, 85 gr zahar,80 gr faina, 20 gr unt, un varf de sare
Crema:2 oua, 150 gr zahar, 1 plic zahar vanilat, 100 gr ciocolata neagra + o lingura de unt, 180 gr unt 82 % grasime, 2 linguri cacao
Caramel:100 gr zahar
Altele: unt pt uns tava

Intr-un bol mixam sau batem cu un tel albusurile cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana se intareste. Galbenusurile le frecam cu untul topit si racit si le adaugam peste spuma. La final incorporam faina folosind o spatula si amestecand cu miscari usoare sa nu se lasa spuma.

  • Anunț pentru cei care retrag bani de la bancomat! Decizie pentru toți clienții
  • Drama de pe A1: Povestea celor doi tineri care și-au pus capăt zilelor. Mama fetei rupe tăcerea
  • Schimbare majoră pentru șoferii care conduc mașini cu cutie automată
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Din aceasta compozitie coacem in tava tapetata pe fund cu hartie de copt si unsa pe margini cu unt, 6 foi.

Eu am folosit o tava rotunda cu diametrul de 17 cm. Lasam la cuptor aprox 10 minute la 180 de grade, dar in functie de cuptor mai bine verificati cand e blatul copt.

Aluatul il tinem la frigider in acest timp si cand luam din el luam de pe margine. O sa dureze ceva timp aceasta operatiune pana coaceti pe rand fiecare foaie.

Crema:

Intr-un vas rezistent la caldura amestecam ouale cu zaharul si zaharul vanilat si punem pe baie de aburi amestecand pana se topeste zaharul. Luam de pe foc si mixam cu mixerul.

Separat intr-un alt vas punem ciocolata rupta bucatele impreuna cu o lingura de unt si o topim pe baie de aburi. Lasam sa se raceasca putin (cat sa nu fie fierbinte) apoi o adaugam treptat peste compozitia de oua mixand de fiecare data.

  • Cât costă o succesiune după 10 ani. Ce acte sunt necesare și ce e important să știi
  • Lavrov îl laudă pe Donald Trump după summitul cu Putin și critică poziția Europei privind războiul din Ucraina
  • Trump anunță o posibilă întâlnire trilaterală SUA–Ucraina–Rusia pentru pace
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Intr-un bol mixam untul pana devine foarte cremos. Cacaoa o putem adauga in unt cand mixam sau in compozitia cealalta cu ciocolata.

La final impreunam cele doua compozitii adaugand din crema de ciocolata, cate putin, la crema de unt.

Asamblare:

Asezam pe un platou pima foaie si o ungem cu crema, apoi procedam la fel cu restul de 4 foi. In total 5 foi pt ca una vine unsa cu caramel. Ungem tot tortul cu crema si deasupra facem 8 moturi peste care urmeaza sa vina asezate triunghiurile cu caramel.

Pentru caramel punem vasul cu zaharul pe foc si lasam sa se caramelizeze. Zaharul trebuie sa fie complet topit dar atentie sa nu fie ars. (din graba nu am reusit sa mai fac poze si la aceasta etapa dar am sa fac cu siguranta data viitoare).

Blatul il taiem in doua mai intai (o sa fie mai usor de manevrat) Ungem prima jumatate cu caramel si nivelam frumos si cu un cutit uns cu putin unt taiem triunghiurile. Mai intai taiem jumatatea in doua apoi fiecare bucata inca o data in doua. Procedam la fel si cu cealalta jumatate. Trebuie sa ne miscam repede pentru ca se intareste destul de repede caramelul.

Triunghiurile obtinute le asezam peste moturile de crema.

Dam tortul la frigider 2-3 ore inainte de a-l servi.

TIPS-URI
Pentru o tava mai mare adaptati/dublati cantitatile.

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Mușchi de porc umplut cu ciuperci și învelit în bacon, un preparat festiv pentru masa de sărbători

Mușchi de porc umplut cu ciuperci și învelit în bacon, un preparat festiv pentru masa de sărbători

Supă de roșii cu găluște de post

CIORBĂ DE CARTOFI CU FIDEA ȘI VERDEAȚĂ

Bancnotele de care trebuie să te ferești imediat! Scapă de ele! Avertisment pentru românii care folosesc numerar
Actualitate

Bancnotele de care trebuie să te ferești imediat! Scapă de ele! Avertisment pentru românii care folosesc numerar

Citeste mai multDetails
Actualitate

Ce trebuie să faci pentru ca borcanele de zacuscă, bulion sau murături să nu „răsufle”. Trucul genial care nu le permite să prindă aer

Citeste mai multDetails
Actualitate

Cât costă o succesiune după 10 ani. Ce acte sunt necesare și ce e important să știi

Citeste mai multDetails
Reforma pensiilor în România: Ce schimbări vin din 2025 și cum pot beneficia pensionarii de bilete de tratament balnear
Actualitate

Anunț important pentru pensionari: Ce se intampla dacă nu depun actele la timp

Citeste mai multDetails
UPDATE. Tragedie pe A1: doi adolescenți, de 13 și 15 ani, s-au aruncat îmbrățișați în fața unui TIR
Actualitate

UPDATE. Tragedie pe A1: doi adolescenți, de 13 și 15 ani, s-au aruncat îmbrățișați în fața unui TIR

Citeste mai multDetails
De ce Andra Măruță nu se dezbracă niciodată la mare și face plajă doar îmbrăcată:
Actualitate

De ce Andra Măruță nu se dezbracă niciodată la mare și face plajă doar îmbrăcată:

Citeste mai multDetails
Anunț uriaș pentru românii care au panouri fotovoltaice montate pe casă. Vor încasa bani în fiecare lună
Actualitate

Anunț uriaș pentru românii care au panouri fotovoltaice montate pe casă. Vor încasa bani în fiecare lună

Citeste mai multDetails
Schimbări la pensia de urmaș: Cine poate beneficia de ea și care este suma maximă în 2025
Actualitate

Schimbări la pensia de urmaș: Cine poate beneficia de ea și care este suma maximă în 2025

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Femina.ro
Consimțământul pentru folosirea datelor dvs. cu caracter personal pentru:

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a accesa informații despre dispozitivul tău. Consimțământul față de aceste tehnologii ne va permite nouă și partenerilor noștri să procesăm date cu caracter personal, cum ar fi comportamentul de navigare sau ID-uri unice pe acest site și să afișăm reclame (ne)personalizate. Neacordarea sau retragerea consimțământului poate afecta negativ anumite caracteristici și funcții.

Fă clic mai jos pentru a consimți la cele de mai sus sau pentru a face alegeri mai detaliate. Opțiunile tale vor fi aplicate doar pe acest site. Poți modifica oricând setările, inclusiv prin retragerea consimțământului, utilizând comutatoarele din Politica privind Cookie-urile sau făcând clic pe butonul de gestionare a consimțământului din partea de jos a ecranului.

Functional Mereu activ
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Statistici

Marketing

Caracteristici
Mereu activ

Mereu activ
Gestionează opțiunile Gestionează serviciile Gestionează {vendor_count} furnizori Citește mai multe despre aceste scopuri
Manager Optiuni
{title} {title} {title}
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact