Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Pască cu orez pentru Paște. Este delicioasă și foarte răcoritoare, rețeta este simplă

Pască cu orez pentru Paște. Este delicioasă și foarte răcoritoare, rețeta este simplă

Pasca cu orez pentru Paste este o varianta pentru cei care nu au voie sa consume lactatate sau prefera sa evite grasimea. Este foarte buna si nu iti dai seama ca nu are branza!

Ingrediente:600 grame faina, o ceasca lapte, 2 oua intregi, 2 galbenusuri, 1/2lingurita sare, 140 grame unt proaspat, 2 linguri zahar, 20 grame drojdie, vanilie.

Umplutura:4 cesti cu lapte, o ceasca orez, 4 linguri de zahar, 3 oua,vanilie sau zahar vanilat, 40 grame stafide, un praf de sare.
Mod de preparare:

  • Bolile care nu mai permit obținerea certificatului de handicap. Lista completă a afecțiunilor eliminate
  • Schimbare importantă pentru șoferi: Cei cu două mașini vor plăti o nouă taxă obligatorie
  • Lovitură dură pentru farmacii! Ordin cu aplicare imediată în toată România
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Se inmoaie drojdia cu putin lapte caldut (nu trebuie sa fie fierbinte deoarece drojdia se opareste si nu mai creste aluatul) si o bucatica de zahar.
Se oparesc intr-o oala mica 3 – 4 Iinguri de faina cu putin lapte clocotit, amestecand bine sa nu se faca cocolosi.
Cand s-a racorit maiaua atat cat sufera degetul introdus in ea, se amesteca cu drojdia si apoi se bate bine pana se fac basici mari.
Se presara putina faina, se acopera cu un servet si se pune la un loc cald sa creasca. In acest timp, se freaca galbenusurile, intai cu sare, ca sa se inchida la culoare, apoi cu zaharul pisat sau daca este tos, cernut printr-o sita fina si turnat cate putin peste galbenusuri.
Se freaca bine pana ce se fac ca o crema spumoasa. Cand plamadeala a crescut destul, se toarna peste restul de faina cernuta intr-o covata si tinuta la cald, se amesteca adaugand galbenusurile, putin lapte caldut si albusurile batute spuma.
Se framanta cel putin o jumatate de ora, aducand aluatul de pe margini spre mijloc. Se pune uleiul, romul, putin cate putin, untul topit, cald, iar daca aluatul pare prea tare, se mai adauga putin lapte caldut.
Se aduna aluatul in covata, se acopera cu o fata de masa, se asaza la cald, departe de usa sau de fereastra si se lasa sa creasca circa doua, trei ore.
Pentru umplutura se fierbe orezul cu lapte si zahar. Se lasa sa se racoreasca, se pun ouale, un praf de sare, jumatate baton de vanilie si stafide.
Se intinde o foaie de vreo ½ cm grosime si de marimea tavii in care se coace pasca.
Se unge tava cu unt si se asaza foaia de aluat. Din alte doua bucati de aluat se fac pe masa de aluat suluri de grosimea creionului, se impletesc si se asaza de jur imprejur, lipite de marinea tavii, apasand capetele, ca sa se uneasca intre ele.
Se lasa sa creasca. Se toarna umplutura in forma, sa nu treaca insa peste marginile de aluat.
Se unge marginea cu ou si se da la cuptor la foc potrivit. Cand este gata se scoate din forma, dupa ce s-a racit.
Se intinde o foaie de vreo ½ cm grosime si de marimea tavii In care se coace pasca.Se unge tava cu unt si se asaza foaia de aluat. Din alte doua bucati de aluat se fac pe masa de aluat suluri de grosimea creionului, se impletesc si se asaza de jur imprejur, lipite de marinea tavii, apasand capetele, ca sa se uneasca intre ele.
Se intinde umplutura. Se coace la cuptor la foc potrivit.

Sursa:aflacum.ro

Vezi si reteta pentru placinta de mere si gutui:

  • Răzbunarea de la 40 de Ani: Gluma Crudă a Soțului se Întoarce Împotriva Lui
  • Tragedie pe Șoseaua Berceni: O Mamă Moare Lovită de BMW pe Trecere; Soarta Șoferului, Schimbată de Raportul Autopsiei
  • Semnale de Alarmă: Avertismentele Subtile ale Corpului Care Pot Indica Prezența Cancerului
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri
Cea mai bună plăcintă cu mere și gutui pe care o poți prepara pentru cei dragi! Este de post, dar o poți mânca oricând, un desert

ceastă plăcintă cu mere și gutui este ideală pentru perioadele de post. Simplă, gustoasă și cu arome minunate, pentru gusturile toate.

Ingrediente: Pentru aluat:250 ml ulei, 250 ml apă minerală, 100 g zahar, 1 plic praf de copt, 750-800 g făină, 2 lingurițe esență de vanilie
un praf de sare
Pentru umplutura:800 g mere tăiate în cuburi, 400 g gem de gutui, 1-2 linguri griș, 1 linguriță scorțișoară, zahăr pudră pentru decor (optional)

Mod de preparare:

Pentru prepararea aluatului, se mixează uleiul cu zahărul, apoi se adaugă apa minerală și, treptat, făina amestecată cu praful de copt.
Se acoperă aluatul cu folie și se lasă la odihnit 20 de minute, apoi se împarte în două.
Pentru umplutură se taie merele în cuburi și se presară scorțișoară peste ele, apoi se amestecă cu gemul de gutui.
Se gustă amestecul și se mai adaugă zahăr, dacă necesită.
Se întinde prima foaie de aluat în tava unsă și tapetată cu făină, apoi se presară puțin griș peste ea.
Se întinde compozița de mere cu gem de gutui deasupra și se acoperă cu cea de-a doua foaie de aluat.
Placinta cu mere si gem de gutui se coace pentru 35-40 de minute la 180 de grade.
Se lasă să se tempereze, apoi se poate pudra cu zahăr și servi alături de cei dragi.

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Prăjitura Cremeș. Cum se prepară cremșnitul cu cremă de vanilie

Prăjitura Cremeș. Cum se prepară cremșnitul cu cremă de vanilie

Chifteluțe de cartofi cu usturoi și verdeață. Sunt delicioase, pot fi preparate pentru toate gusturile, coapte sau prăjite

Chifteluțe de cartofi cu usturoi și verdeață. Sunt delicioase, pot fi preparate pentru toate gusturile, coapte sau prăjite

Noua înșelătorie cu varza: Zeci de români păcăliți. Află mai jos cum funcționează schema
Actualitate

Noua înșelătorie cu varza: Zeci de români păcăliți. Află mai jos cum funcționează schema

Citeste mai multDetails
Semnale de Alarmă: Avertismentele Subtile ale Corpului Care Pot Indica Prezența Cancerului
Actualitate

Semnale de Alarmă: Avertismentele Subtile ale Corpului Care Pot Indica Prezența Cancerului

Citeste mai multDetails
Viktor Orban, declarație controversată: „Ucraina va fi împărțită în trei”
Actualitate

Viktor Orban, declarație controversată: „Ucraina va fi împărțită în trei”

Citeste mai multDetails
Actualitate

Apelul la 911 al unei Fetițe Salvează o Viață: Povestea Lilianei și a Dispecerei Eroine

Citeste mai multDetails
Actualitate

Secretul Ascuns din Curte: O Casă din 1950 Deține un Adăpost Subteran Uitat

Citeste mai multDetails
Actualitate

45 de Ani de Iubire. Imagini de Colecție de la Nuntă

Citeste mai multDetails
Unghiera: Obiect banal sau instrument multifuncțional? Trucuri ingenioase pe care puțini le cunosc
Actualitate

Unghiera: Obiect banal sau instrument multifuncțional? Trucuri ingenioase pe care puțini le cunosc

Citeste mai multDetails
9 semne vizibile la nivelul picioarelor care pot indica probleme ale ficatului
Actualitate

9 semne vizibile la nivelul picioarelor care pot indica probleme ale ficatului

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Femina.ro
Consimțământul pentru folosirea datelor dvs. cu caracter personal pentru:

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a accesa informații despre dispozitivul tău. Consimțământul față de aceste tehnologii ne va permite nouă și partenerilor noștri să procesăm date cu caracter personal, cum ar fi comportamentul de navigare sau ID-uri unice pe acest site și să afișăm reclame (ne)personalizate. Neacordarea sau retragerea consimțământului poate afecta negativ anumite caracteristici și funcții.

Fă clic mai jos pentru a consimți la cele de mai sus sau pentru a face alegeri mai detaliate. Opțiunile tale vor fi aplicate doar pe acest site. Poți modifica oricând setările, inclusiv prin retragerea consimțământului, utilizând comutatoarele din Politica privind Cookie-urile sau făcând clic pe butonul de gestionare a consimțământului din partea de jos a ecranului.

Functional Mereu activ
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Statistici

Marketing

Caracteristici
Mereu activ

Mereu activ
Gestionează opțiunile Gestionează serviciile Gestionează {vendor_count} furnizori Citește mai multe despre aceste scopuri
Pagina optiuni
{title} {title} {title}
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact