miercuri, 1 februarie 2023
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Rețete » Desert ca la mama acasă » Prăjitura Cremeș. Cum se prepară cremșnitul cu cremă de vanilie

Prăjitura Cremeș. Cum se prepară cremșnitul cu cremă de vanilie

in Desert ca la mama acasă
Prăjitura Cremeș. Cum se prepară cremșnitul cu cremă de vanilie

Cremsnitul este unul dintre deserturile preferate si pe care il pot face cu usurinta acasa. Am gasit aceasta reteta cu care imi ies ca la carte si ma pot mandri la orice eveniment cu ele. Iata cum se prepara:

Ingrediente:
1 pachet foietaj, 8 oua, 300 g zahar, 1L + 100 ml lapte, 100 g faina, 2 linguri amidon, 2 pliculete zahar pudra, esenta vanilie, 200 ml frisca

Vezi și...

Cum să pregătim fructele și legumele pentru o masă festivă

Chec de casă cu afine! Un desert perfect pentru orice moment al zile

Cum prepari cele mai pufoase clătite fără să adaugi unt sau ulei în tigaie

Cum prepari cele mai pufoase clătite fără să adaugi unt sau ulei în tigaie

Mod de preparare:

Prepara foile de Cremsnit:
1. Dezgheata pachetul de foitaj si imparte-l in doua parti egale. Intinde fiecare jumatate cat mai bine, pe masura unei tavi de cuptor potrivite.

2. Unge tava de cuptor si asaza una din cele doua parti de foitaj intinse, apoi cresteaza-l bine cu furculita pe intreaga suprafata, pentru a preveni cresterea.

3. Da foitajul la cuptor pentru cca 12 minute la 200 de grade, sau pana cand se rumeneste frumos. Scoate prima parte de foitaj si da urmatoarea foaie la cuptor, crestand superficial patrate mari, care sa delimiteze portiile de Cremsnit.

4. Da foitajul la cuptor pentru alte 12 minute la 200 de grade sau pana cand si ce de-a doua jumatate se rumeneste frumos.

Prepara apoi crema de vanilie pentru Cremsnit:
1. Separa galbenusurile de albusuri. Freaca galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar (150 g), amidonul, faina si 100 ml de lapte pentru 5-10 minute.

2. Separat, bate albusurile cu un praf de sare, apoi cu restul de zahar (150 g), pana cand se tin de recipient. Pune 1 L de lapte la fiert cu zaharul vanilat.

3. Cand laptele fierbe, ia din el cu un polonic si toarna peste amestecul de galbenusuri. Amesteca repede si energic, pentru a preveni coagularea galbenusurilor.

4. Repeta procedeul pentru a aduce crema de galbenusuri la o temperatura apropiata de cea a laptelui, apoi poti turna toata compozitia peste lapte, in cratita.

5. Amesteca constant la foc mediu pana cand crema de vanilie pentru Cremsnit incepe sa se inchege, apoi da-o de pe foc.

6. Imediat incorporeaza albusurile bine batute, folosind o spatula si miscari de jos in sus. Lasa crema sa se raceasca putin, apoi incorporeaza in acelasi mod si frisca bine batuta.

7. Intinde compozitia obtinuta peste prima foaie de Cremsnit coapta. Niveleaza bine si deasupra ei asaza cea de-a doua foaie, apoi da prajitura la frigider pentru minim 3-4 ore.

8. Taie Cremsnitul cu crema de vanilie folosindu-te de liniile crestate inainte de coacere si serveste prajitura rece.

Sursa:retetepractice.ro

Vezi reteta si pentru prajitura snickers:

Prăjitura Snickers. Are un gust divin, un blat fin cu nucă, ciocolată albă, ciocolată neagră si caramel delicios cu alune

 

Prajitura Snickers este doarte buna, seamana c batonul snickers, dar este mult mai buna. Se prepara intr-un timp decent si ii vei cuceri pe toti ai casei cu ea. Este facuta din ingrediente naturale si asa te poti feri de toati aditivii din comert.

Ingrediente pentru blatul de nucă :

8 albusuri, 8 linguri de zahăr, 250 gr nucă măcinată, 8 linguri făină, un pliculet praf de copt

Crema de ciocolată albă :250 gr ciocolată albă de menaj, 2 linguri ulei

Ingrediente pentru crema de caramel :12 linguri zahăr, 250 gr unt, 8 gălbenusuri, 250 gr alune prăjite, nesărate

Glazura de ciocolată amăruie: 250 gr ciocolată amăruie, 2 linguri ulei

 

Modalitate de preparare:

Prepararea blatului. Se bat albusurile spumă cu un praf de sare, se adaugă treptat zahărul si se bate pană se topeste complet zahărul. Se adaugă nuca măcinată amestecată cu făina si praful de copt. Se incorporează usor cu un tel pană se obtine un aluat omogen. Compozitia se toarnă in tava tapetată cu hartie de copt si unsă cu putin unt. Se nivelează bine compozitia in tavă si se da la copt in cuptorul preincălzit, timp de 30-35 de minute. După ce blatul este copt si usor rumenit la suprafată se lasă la răcit.

Prepararea glazurii de ciocolată albă. Se topeste la Bain-Marie ciocolata albă impreună cu uleiul. Se toarnă peste blatul răcit complet si se dă tava la frigider pentru cel putin jumătate de oră pană ce stratul de ciocolată s-a intărit.

Pentru crema de caramel. Se pun 8 linguri de zahăr la topit, la foc mic, amestecand continu cu o lingură de lemn să nu se ardă pe alocuri findcă devine amar. Se adaugă untul si se amestecă timp de 2-3 minute. Cele 4 linguri de zahăr rămase se freacă cu gălbenusurile si se toarnă peste amestecul de zahăr si unt. Se amestecă bine ingredientele si se adaugă alunele prăjite. Se lasă compozitia să fiarbă la foc mic pană ce crema incepe să se ingroase. Se lasă crema să se răcească complet apoi se toarnă peste glazura de ciocolată albă. Ambele creme trebuie să fie reci, altfel se intrepătrund.

Glazura de ciocolată neagră se prepară la fel ca si glazura de ciocolată albă si se toarnă peste caramel.

Se lasă prăjitura să se intărească 3-4 ore la frigider si se poate tăia cu un cutit cu lama subtire trecut prin apă fierbinte.

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!

SharePinTrimiteTrimite
Articolul precedent

Pască cu orez pentru Paște. Este delicioasă și foarte răcoritoare, rețeta este simplă

Urmatorul Articol

Chifteluțe de cartofi cu usturoi și verdeață. Sunt delicioase, pot fi preparate pentru toate gusturile, coapte sau prăjite

Articole Similare

Prăjitura Coca Cola, mai bună decât orice altă prăjitură de casă
Desert ca la mama acasă

Prăjitura Coca Cola, mai bună decât orice altă prăjitură de casă

Tort de bezea cu mere
Desert ca la mama acasă

Tort de bezea cu mere

Strudel cu mere ardelenesc. Un dulce tradițional cu care ne mândrim
Desert ca la mama acasă

Strudel cu mere ardelenesc. Un dulce tradițional cu care ne mândrim

Desert ca la mama acasă

Clătite poloneze, rețeta autentică. Delicioase și foarte pufoase

Rețeta originală a cremșnitului. Ce poate fi mai bun de atât?
Desert ca la mama acasă

Rețeta originală a cremșnitului. Ce poate fi mai bun de atât?

Cremă de caramel preparată în casă. Nici cei mai mari mofturoși nu îi pot rezista. Este perfectă pentru prăjituri, plăcinte și înghețată
Desert ca la mama acasă

Cremă de caramel preparată în casă. Nici cei mai mari mofturoși nu îi pot rezista. Este perfectă pentru prăjituri, plăcinte și înghețată

Urmatorul Articol
Chifteluțe de cartofi cu usturoi și verdeață. Sunt delicioase, pot fi preparate pentru toate gusturile, coapte sau prăjite

Chifteluțe de cartofi cu usturoi și verdeață. Sunt delicioase, pot fi preparate pentru toate gusturile, coapte sau prăjite

Vremea

Articole Populare

  • Cât se dă la nuntă în 2022-2023. Câți bani trebuie să pui în plic dacă ești naș, rudă sau invitat

    Cât se dă la nuntă în 2022-2023. Câți bani trebuie să pui în plic dacă ești naș, rudă sau invitat

    0
    Share 0 Tweet 0
  • Ce pensie minimă primești dacă nu ai cotizat deloc. Suma pentru anul 2022

    0
    Share 0 Tweet 0
  • Minciunele pufoase după rețeta bunicii. Nu le dau pentru nimic în lume

    0
    Share 0 Tweet 0
  • „Trei fraţi au produsul vârstei 12. Câţi ani are fiecare dacă cel mai mare are ochii verzi?” Întrebarea din cartea de clasa a 2-a care a stârnit furia și isteria! Avem răspunsul la testul care a dat tuturor bătăi de cap, e foarte simplu:

    0
    Share 0 Tweet 0
  • Cum preparăm salamul de casă afumat, făcut din carne de porc şi de vită. Rețeta originală

    0
    Share 0 Tweet 0

facebook.com/femina.ro

ROL.ro

© 2022 ROL.ro

ROL.ro

  • business.ro
  • fasterup.com
  • fastupload.ro
  • travel.ro

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber

© 2022 ROL.ro

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii aici