Mustul este un termen ce provine din limba latină și înseamnă „vin tânăr”. Este un suc obținut proaspăt din struguri și conține pielițe, coajă și pedunculul strugurilor. De obicei, mustul este un lichid gros și opac, cu nuanțe variate, în funcție de tipul de struguri folosiți.
Există mai multe variante de băuturi alcoolice care pot fi obținute din must, dar atunci când este consumat ca atare, nu este lăsat să fermenteze prea mult.
Mustul reprezintă băutura care nu a suferit o fermentare lungă pentru a se transforma în alcool. Este important să se folosească strugurii la maturitate pentru presarea mustului, iar timpul de fermentare trebuie să fie echilibrat.
- Tabel complet pentru femei și bărbați. Ce pensie vei primi, în funcție de luna și anul nașterii și de stagiul complet de cotizare
- Se renunță la garanția de 50 de bani în magazine! Modificare importantă în sistemul de returnare a ambalajelor – ce vor primi clienții
- Remaniere majoră în Guvernul Ciolacu după Paște: ce miniștri importanți pleacă înainte de alegerile prezidențiale
Pentru a preveni fermentarea excesivă a mustului, gospodarii folosesc metode simple. Unul dintre trucuri implică adăugarea de aspirină în must.
Se adaugă o tabletă de aspirină netamponată la un litru de must proaspăt și bine stoars, care încă nu a început fermentarea. Acest amestec este apoi fiert timp de aproximativ cinci minute, lăsat să se răcească, și apoi amestecat cu restul mustului. Această metodă ajută la prevenirea fermentării rapide a mustului.
Un alt mod de a preveni fermentarea excesivă a mustului este folosirea hreanului. Hreanul ras se amestecă cu mustul și se lasă la conservat timp de aproximativ două săptămâni înainte de a fi turnat în sticle. Această tehnică este eficientă și folositoare pentru a păstra mustul în starea sa naturală.
Aceste metode simple sunt folosite pentru a proteja mustul de fermentare excesivă și pentru a păstra gustul său original. Astfel, poți să te bucuri de must proaspăt și să-l păstrezi pentru iarna fără să-ți faci griji cu privire la fermentare.
- Schimbări radicale în 2025 pentru aceste 4 zodii: Transformări majore și noi începuturi
- Doliu la „Te cunosc de undeva”: Si-a pierdut tatăl – „Azi am rămas fără tovarășul meu cel mai bun”
- Mariana Cojocaru anunță zodiile care scapă de toate greutățile, problemele și necazurile până la finalul anului. Norocul va fi de partea lor! Acești nativi au parte de o perioadă de vis