Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Ce trebuie sa pui in must ca să nu fermenteze prea repede

Ce trebuie sa pui in must ca să nu fermenteze prea repede

Mustul este un termen ce provine din limba latină și înseamnă „vin tânăr”. Este un suc obținut proaspăt din struguri și conține pielițe, coajă și pedunculul strugurilor. De obicei, mustul este un lichid gros și opac, cu nuanțe variate, în funcție de tipul de struguri folosiți.

Există mai multe variante de băuturi alcoolice care pot fi obținute din must, dar atunci când este consumat ca atare, nu este lăsat să fermenteze prea mult.

Mustul reprezintă băutura care nu a suferit o fermentare lungă pentru a se transforma în alcool. Este important să se folosească strugurii la maturitate pentru presarea mustului, iar timpul de fermentare trebuie să fie echilibrat.

  • Bolile care nu mai permit obținerea certificatului de handicap. Lista completă a afecțiunilor eliminate
  • Situația certificatelor de handicap deja emise, cu valabilitate permanentă
  • Alertă alimentară! 4 mărci populare de cafea, retrase de pe piață – conțin pesticide, substanțe toxice și urme de insecte
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Pentru a preveni fermentarea excesivă a mustului, gospodarii folosesc metode simple. Unul dintre trucuri implică adăugarea de aspirină în must.

Se adaugă o tabletă de aspirină netamponată la un litru de must proaspăt și bine stoars, care încă nu a început fermentarea. Acest amestec este apoi fiert timp de aproximativ cinci minute, lăsat să se răcească, și apoi amestecat cu restul mustului. Această metodă ajută la prevenirea fermentării rapide a mustului.

Un alt mod de a preveni fermentarea excesivă a mustului este folosirea hreanului. Hreanul ras se amestecă cu mustul și se lasă la conservat timp de aproximativ două săptămâni înainte de a fi turnat în sticle. Această tehnică este eficientă și folositoare pentru a păstra mustul în starea sa naturală.

  • Tradiții de Sfântul Dumitru: Ce Obiecte Trebuie Să Porți pentru a Atrage Noroc și Belșug
  • Ilie Bolojan, prezent la sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului
  • Cât te costă fiecare grad în plus la termostat: diferența reală între 19°C, 21°C și 23°C
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

Aceste metode simple sunt folosite pentru a proteja mustul de fermentare excesivă și pentru a păstra gustul său original. Astfel, poți să te bucuri de must proaspăt și să-l păstrezi pentru iarna fără să-ți faci griji cu privire la fermentare.

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Vestea zilei! Creste valoarea vaucherelor de alimente. De când vor primi românii mai mulți bani

Vestea zilei! Creste valoarea vaucherelor de alimente. De când vor primi românii mai mulți bani

Florin Piersic a facut anuntul trist: „Nu cred ca mai am timp sa…”

Florin Piersic a facut anuntul trist: "Nu cred ca mai am timp sa..."

Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier
Actualitate

Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier

Citeste mai multDetails
Viktor Orban, declarații controversate: „Ucraina nu trebuie să intre în Uniunea Europeană”
Actualitate

Viktor Orban, declarații controversate: „Ucraina nu trebuie să intre în Uniunea Europeană”

Citeste mai multDetails
Scandal la Asia Express 2025: Adevărul despre presupusul amantlâc dintre Alina Pușcău și Dan Alexa. Ce spune Mara Bănică
Actualitate

Scandal la Asia Express 2025: Adevărul despre presupusul amantlâc dintre Alina Pușcău și Dan Alexa. Ce spune Mara Bănică

Citeste mai multDetails
Cât te costă fiecare grad în plus la termostat: diferența reală între 19°C, 21°C și 23°C
Actualitate

Cât te costă fiecare grad în plus la termostat: diferența reală între 19°C, 21°C și 23°C

Citeste mai multDetails
Bufnița: Între Simbol al Înțelepciunii și Gardian al Nopții
Actualitate

Bufnița: Între Simbol al Înțelepciunii și Gardian al Nopții

Citeste mai multDetails
Tradiții de Sfântul Dumitru: Ce Obiecte Trebuie Să Porți pentru a Atrage Noroc și Belșug
Actualitate

Tradiții de Sfântul Dumitru: Ce Obiecte Trebuie Să Porți pentru a Atrage Noroc și Belșug

Citeste mai multDetails
PNRR revizuit, aprobat de Comisia Europeană: 21,4 miliarde de euro pentru România
Actualitate

PNRR revizuit, aprobat de Comisia Europeană: 21,4 miliarde de euro pentru România

Citeste mai multDetails
Actualitate

Mica Descoperire de Sub Saltea: O Lecție Despre Frică și Adevăr

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact