Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Cum să păstrezi pătrunjelul verde și proaspăt luni de zile: secretul bucarilor cu experienta

Cum să păstrezi pătrunjelul verde și proaspăt luni de zile: secretul bucarilor cu experienta

Poate ați mers la piață și ați cumpărat o grămadă de verdețuri proaspete, dar acum vă întrebați cum să le păstrați astfel încât să le puteți folosi mai mult timp.

Ei bine, există câteva sfaturi simple pe care le puteți urma pentru a vă bucura de verdețurile proaspete pentru o perioadă mai lungă.

1. Păstrarea în frigider cu apă

  • Situație tensionată la frontieră: autoritățile au activat toate structurile operative
  • Semnul de alarmă al cancerului de colon pe care nu trebuie să îl ignori. Când e cazul să mergi urgent la medic
  • Românii primesc încă o zi liberă! Decizia tocmai a fost anunțată
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Pătrunjelul, leușteanul și mărarul se pot păstra în frigider într-un borcan cu apă. Tăiați aproximativ 1-2 mm din cozi, așa cum ați tăia florile, și așezați-le într-un borcan umplut cu apă până la jumătate.

La fiecare 2-3 zile, tăiați puțin din cozi și schimbați apa. Acest lucru va menține verdețurile proaspete pentru mai mult timp. Același principiu se aplică și pentru busuioc și tarhon.

  • Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier
  • Pensionarii vor primi ajutorul de 400 de lei înainte de Paște 2025
  • Butonul mic de lângă umăr pe care aproape toți șoferii îl ignoră – și care face centura mult mai confortabilă
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

2. Uscarea și stocarea
Dacă alegeți să spălați verdețurile înainte de a le pune în frigider, asigurați-vă că le uscați bine. Întindeți bucăți de hârtie de bucătărie pe masă, așezați verdețurile pe ele și acoperiți-le cu alte șervete de hârtie. Așteptați să se usuce înainte de a le pune în frigider.

Dacă nu aveți destul spațiu în frigider pentru borcane suplimentare, puteți împacheta verdețurile în șervete de hârtie umede și să le puneti în lădița specială pentru legume și fructe din frigider.

Pentru a menține frunzele de salată proaspete mai mult timp, spălați-le și uscați-le între șervete de hârtie, apoi așezați-le într-o caserolă cu șervete uscate, într-un singur strat. Nu presați prea multe frunze una peste alta și consumați-le în maximum 3-4 zile.

3. Tulpini mai lemnoase
Verdețurile cu tulpini mai lemnoase, cum ar fi rozmarinul, oregano, cimbrul/cimbrișorul și salvia, trebuie împachetate individual în șervete uscate și depozitate în frigider sau în caserole.

4. Frunze de ceapă și usturoi
Frunzele de ceapă și usturoi sunt destul de perisabile. Pentru a le menține proaspete mai mult timp, puneți legăturile în borcane cu foarte puțină apă, doar suficient pentru ca rădăcinile să poată absorbi lichidul. Lăsați borcanele în bucătărie, pe pervaz sau pe blatul de lucru.

Dacă doriți să le păstrați la rece, împachetați doar părțile verzi în șervete de hârtie sau bumbac umezite. Frunzele de spanac, leurdă, ștevie și lobodă sunt, de asemenea, foarte perisabile.

După ce le spălați sub jet de apă rece, le puteți păstra în caserole sau pungi tapetate cu hârtie, dar fără a le presa între ele. Asigurați-vă că frunzele au suficientă umiditate și aer. Nu le păstrați mai mult de 3-4 zile.

Chiar și luând toate aceste măsuri, nu puteți păstra verdețurile proaspete la nesfârșit. Dar nu vă faceți griji, există câteva alternative de păstrare dacă nu le puteți folosi imediat.

1. Uscarea
Puteți usca verdețurile puse pe hârtie, în locuri întunecoase. După uscare, depozitați-le în pungi de hârtie pentru a le păstra proaspete.

2. Congelarea
Puteți congela verdețurile, dar asigurați-vă că le separați în porții individuale. Le puteți înfășura în folie sau le puteți pune în punguțe de mici dimensiuni, iar apoi să le etichetați cu numele ingredientului. Astfel, nu veți avea probleme în a identifica verdețurile în timpul utilizării lor.

3. Amestecarea cu unt
Puteți amesteca verdețurile cu unt pentru a crea arome delicioase. Inspirați-vă din diferite rețete pentru a profita de acest mod de folosire.

4. Prepararea sosurilor și cocktailurilor
Puteți utiliza verdețurile pentru a prepara sosuri delicioase pentru fripturi sau alte feluri de mâncare. De asemenea, puteți să le folosiți pentru a face cocktailuri răcoritoare sau deserturi cremoase.

Acum că știți cum să păstrați verdețurile proaspete și ce alternative aveți la dispoziție, bucurați-vă de aceste ingrediente delicioase în diferite feluri de mâncare și arome.

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Cine este femeia care l-a cucerit pe Mihai Bendeac. A rămas uimit când a întâlnit-o întâmplător: „Eram invidios…”

Cine este femeia care l-a cucerit pe Mihai Bendeac. A rămas uimit când a întâlnit-o întâmplător: „Eram invidios…”

Anunţ înfricoşător pentru populaţie! Vin facturile uriaşe după expirarea plafonării?

Anunţ înfricoşător pentru populaţie! Vin facturile uriaşe după expirarea plafonării?

„Mamă, dacă nu te sun, înseamnă că m-au spânzurat!” Acestea au fost ultimele cuvinte ale romanului condamnat la moarte in Malaezia trimise in tara!
Generale

„Mamă, dacă nu te sun, înseamnă că m-au spânzurat!” Acestea au fost ultimele cuvinte ale romanului condamnat la moarte in Malaezia trimise in tara!

Citeste mai multDetails
Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier
Actualitate

Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier

Citeste mai multDetails
Misterele obiectelor găsite prin casă
Actualitate

Misterele obiectelor găsite prin casă

Citeste mai multDetails
Lege nouă în România: Ce schimbări majore aduce actul normativ promulgat de președintele Nicușor Dan
Actualitate

Lege nouă în România: Ce schimbări majore aduce actul normativ promulgat de președintele Nicușor Dan

Citeste mai multDetails
Capat de drum pentru Laurentiu Besu
Actualitate

Capat de drum pentru Laurentiu Besu

Citeste mai multDetails
Butonul mic de lângă umăr pe care aproape toți șoferii îl ignoră – și care face centura mult mai confortabilă
Actualitate

Butonul mic de lângă umăr pe care aproape toți șoferii îl ignoră – și care face centura mult mai confortabilă

Citeste mai multDetails
Am zâmbit la nunta fiicei mele, deși știam că familia noastră se rupe în liniște
Actualitate

Am zâmbit la nunta fiicei mele, deși știam că familia noastră se rupe în liniște

Citeste mai multDetails
Nu e glumă, se întâmplă la noi! O fată din Făgăraș picată la examenul pentru permis auto dintr-un motiv care ne-a făcut de râs în toată lumea: Așa ceva nu s-a mai auzit:
Generale

Nu e glumă, se întâmplă la noi! O fată din Făgăraș picată la examenul pentru permis auto dintr-un motiv care ne-a făcut de râs în toată lumea: Așa ceva nu s-a mai auzit:

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact