Ciuspais sau Tuspais este o mancare din legume cum ar fi dovleceii, fasolea, mazarea si e foarte cunoscuta in Banat, fiind preluata din bucataria maghiara si sarba. Aceasta este o varianta cu smantana, dar mai exista si varianta cu bulion
Ingrediente:
1-2 dovlecei maturi, 1 lingura rasa de sare, ulei de masline, 1 ceapa mare, 1 lingura faina, 100 ml smantana de gatit, sare, piper, 1 legatura marar proaspat.
Mod de preparare:
Se folosesc dovlecei maturi, se curata de coaja, se taie in jumatate pe lungime si daca e nevoie se curata de seminte. Se dau pe razatoarea mare, se sareaza, dar nu cu multa sare si se lasa sa se scurga cca. 2 ore intr-o strecuratoare.
Intr-o tigaie cu ulei se caleste ceapa curatata si se taiata marunt, pana devine lucioasa.
- COVID-19: O descoperire neașteptată zguduie înțelegerea medicală a virusului
- Salariații pot afla online vechimea în muncă și contribuțiile la pensie — CNPP a explicat pașii pentru accesarea sistemului digital
- Mesajele cutremurătoare trimise de medicul Ștefania Szabo lui Daniel Balaș. Fostul preot le-a făcut publice: „Nu sunt bine deloc…”
Se adauga dovleceii scursi si se lasa la calit timp de cateva minute. Ei isi vor mai lasa apa, daca va mai fi nevoie se va mai adauga din zeama lasata de ei.
O lingura de faina se dizolva in smantana de gatit si se adauga peste dovlecei si se amesteca sa se uniformizeze. Se mai lasa 2-3 clocote pana capata o consistenta. Se asezoneaza dupa gust, iar l-a sfarsit se adauga mult marar proaspat macinat. Pofta buna!
Sursa: culoriledinfarfurie.ro
- Lavrov îl laudă pe Donald Trump după summitul cu Putin și critică poziția Europei privind războiul din Ucraina
- Scandal între familia lui Nicolae Botgros și Igor Cuciuc: Cristian Botgros, acuzat de implicare în moartea Andreei Cuciuc, rupe tăcerea după un an
- Apeluri care se închid imediat după ce răspunzi – semnul unei înșelătorii periculoase. Ce trebuie să faci
















