Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Pui țigănesc la pungă, o rețetă care nu se compară cu niciun preparat din restaurante. Delicios!

Pui țigănesc la pungă, o rețetă care nu se compară cu niciun preparat din restaurante. Delicios!

Am gasit aceasta reteta pe internet si de atunci o prepar de fiecare data cand ma gandesc ca vreau sa mananc ceva absolut delicios. Nu se prepara greu, iar dupa ce vei manca vei simti ca a meritat din plin sa o pregatesti. Iata cat de simplu este!

Ingrediente:
1 kg si jumatate carne de pui (pulpe, piept, aripioare), 500 ml lapte,1 capatana usturoi,500 g ciuperci, 1 kg cartofi, 1 punga pentru cuptor
sare

Pentru condimentat carnea:sare, piper, 1 lingurita boia, condimente pentru pui (optional), 100 g unt

  • Șoc total pentru cei de la Visuri la cheie, după ce au vizitat o familie pe care a ajutat-o acum 6 ani. Ce au descoperit
  • Poziția în care dormi îți poate spune mai multe despre tine decât crezi
  • Alertă sanitară: un medicament pentru tensiune, retras de pe piață din cauza unei substanțe cu risc cancerigen – informații importante pentru pacienții români
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Pentru condimentat legumele: sare, piper, 1 lingurita boia, 50 g unt + putin unt pentru uns punga.

Mod de preparare:

Se spala carnea, se portioneaza (daca este nevoie) si se sareaza. Usturoiul se piseaza, se amesteca cu laptele.
Se pune carnea intr-un castron si se toarna laptele cu usturoi peste ea. Se acopera cu un capac si se lasa la frigider de pe o zi pe alta.
A doua zi se scurge carnea, iar laptele se arunca. Se usuca carnea cu un prosop si apoi se condimentaza cu sare, piper, boia si eventual condimente pentru pui. Se pune si untul si se amesteca bine.
Cartofii se curata si se taie cuburi. Ciupercile se curata si se taie felii. Se condimenteaza si se adauga untul si, la fel ca la carne, se amesteca bine.
Se unge punga magica cu unt se pun legumele in punga iar peste legume se aseaza carnea.
Se inchide punga cu clema inclusa, se inteapa in cateva locuri cu o scobitoare si se da la cuptor 1 ora. La final se taie punga cu un cutit pe lungime si se mai lasa 10 minute, ca sa se rumeneasca.
Daca ti-a placut, arata-le si prietenilor!

  • Bufnița: Între Simbol al Înțelepciunii și Gardian al Nopții
  • Vene Vizibile: Când Sunt Normale și Când Semnalează o Problemă de Sănătate
  • Apeluri care se închid imediat după ce răspunzi – semnul unei înșelătorii periculoase. Ce trebuie să faci
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

Sursa:laancuta.blogspot.ro

Vezi si reteta pentru piure cu tocanita de pui:

Astazi iti recomand o reteta in care carnea de pui capata savori deosebite, astfel incat sa o servim cu mare pofta. Te asigur ca va iesi atat de gustoasa, de frageda, de buna incat vei vrea sa repeti aceasta experienta culinara. Merita pregatita, doar ca trebuie sa aveti rabdare, dureaza circa 1 h 30 minute-2 ore pana e gata. Dar merita pe deplin!

Ingrediente:1 pui grill CocoRico, 2 cepe mari, un ardei kapia, 2 rosii, boia de ardei dulce, sare, piper, 50 ml vin alb, putin ulei pentru calit

Mod de preparare:

Carnea se taie în franjuri ca sa fie mai usor de gatit, apoi se aseaza bucatile de carne intr-o tigaie, in care s-a pus uleiul la incins, si se calesc pe ambele parti. Cat timp sta carnea la rumenit, se pregatesc legumele. Ceapa si ardeiul se curata si se taie cubulete. Rosiile se toaca bucatele, iar atunci cand carnea de pui este semipreparata, se adauga ceapa si ardeiul
Cand s-au inmuiat, se adauga vinul, se mai lasa 5 minute, si la final se adauga rosiile tocate, se amesteca si se lasa sa fiarba la foc mic, circa 5 minute.
Se condimenteaza cu sare si boia, se amesteca si se ia de pe foc.
Intr-un vas termorezistent, uns cu putin ulei, se aseaza carnea cu sosul
Se acopera vasul cu capac, si se da la cuptor, la temperatura de 200 de grade, timp de 90 de minute, pana cand carnea va fi frageda
Daca in timp ce sta la cuptor, sosul scade, se mai adauga apa
Cu 10 minute inainte de expirarea timpului, se ia capacul de la vas, pentru a se rumeni putin carnea.
Merge de minune cu mamaliguta calda sau cu piure de cartofi!

 

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Ciorbă ardelenească cu prune, un gust senzațional pe care nu l-am mai întâlnit până acum

Ciorbă ardelenească cu prune, un gust senzațional pe care nu l-am mai întâlnit până acum

Prăjitură cu rubarbă și bezea, desertul de casă care mi-a luat mințile

Prăjitură cu rubarbă și bezea, desertul de casă care mi-a luat mințile

Răzvan, sunt în coloană, aici, pe DN14. E un accident cu 3 mașini și se pare că sunt mai multe victime. Cred că acum 2-3 minute s-a produs. Ești în zonă? Poți să ajungi?
Actualitate

Răzvan, sunt în coloană, aici, pe DN14. E un accident cu 3 mașini și se pare că sunt mai multe victime. Cred că acum 2-3 minute s-a produs. Ești în zonă? Poți să ajungi?

Citeste mai multDetails
Semnale de Alarmă: Avertismentele Subtile ale Corpului Care Pot Indica Prezența Cancerului
Actualitate

Semnale de Alarmă: Avertismentele Subtile ale Corpului Care Pot Indica Prezența Cancerului

Citeste mai multDetails
Apeluri care se închid imediat după ce răspunzi – semnul unei înșelătorii periculoase. Ce trebuie să faci
Actualitate

Apeluri care se închid imediat după ce răspunzi – semnul unei înșelătorii periculoase. Ce trebuie să faci

Citeste mai multDetails
Bufnița: Între Simbol al Înțelepciunii și Gardian al Nopții
Actualitate

Bufnița: Între Simbol al Înțelepciunii și Gardian al Nopții

Citeste mai multDetails
Controverse la Maternitatea din Bârlad: O femeie cu contracții a fost diagnosticată cu „sarcină închipuită”
Actualitate

Controverse la Maternitatea din Bârlad: O femeie cu contracții a fost diagnosticată cu „sarcină închipuită”

Citeste mai multDetails
Din păcate este vorba de Cătălin Bordea. Este știrea momentului în showbiz
Actualitate

Din păcate este vorba de Cătălin Bordea. Este știrea momentului în showbiz

Citeste mai multDetails
Acuzații de Crimă După un Gest de Bunătate:
Actualitate

Acuzații de Crimă După un Gest de Bunătate:

Citeste mai multDetails
Vene Vizibile: Când Sunt Normale și Când Semnalează o Problemă de Sănătate
Actualitate

Vene Vizibile: Când Sunt Normale și Când Semnalează o Problemă de Sănătate

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact