Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Tochitură dobrogeană autentică, un preparat tradițional delicios

Tochitură dobrogeană autentică, un preparat tradițional delicios

O mancare romaneasaca traditionala specifica zonei aride a Dobrogei cu preparate gustoase in care se folosesc deopotriva branzeturi, oua, peste, vanat, carnea de oaie,vita, porc si pasare, insotite de garnituri variate de legume, salate si nelipsitele muraturi.
Ingrediente: 1 kg carne de porc, de preferat pulpa sau fleica, 50 ml ulei, 2 foi de dafin, 10 – 15 boabe de piper, 2 cani de apa, 1 pahar de vin rosu, 3 linguri de pasta de rosii, 1 capatana de usturoi, sare, boia de ardei, piper macinat, 250 g telemea de oaie, 4 oua, malai pentru mamaliguta.

Mod de preparare
1.Se taie carne cubulete, ca pentru masina de tocat.
2.Se pune uleiul in tigaie si se incinge. Cand este fierbinte se adauga carnea cubulete. Se lasa pana se albeste, iar apoi se adauga cele doua cani de apa, foile de dafin si piperul boabe.
3.Se fierbe totul la foc mic timp de 30 minute. Apoi se adauga vinul,pasta de tomate, usturoiul curatat si taiat feliute subtiri, se potriveste de sare, piper, boia si cimbru, dupa gustul fiecaruia. Se mai lasa pe foc inca 5-10 minute.
Se serveste fierbinte alaturi de mamaliguta calda, ou ochi, branza rasa si muraturi. Eu am servit-o alaturi de dovlecei murati.
Pofta buna!

Sursa:gustos.ro

  • Felix Baumgartner, gestul care spune tot: ce i-ar fi lăsat Mihaelei Rădulescu
  • Breaking news: Ilie Bolojan a făcut un pas înapoi. Anunțul care zguduie scena politică
  • Vești excelente pentru 2,9 milioane de pensionari: ce se schimbă începând cu 1 septembrie 2025
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Vezi si reteta pentru Suberek dobrogean:

De când n-ai mai mâncat șuberek? Dar de când n-ai mai mâncat un șuberek bun, așa cum se face în Dobrogea? Vezi rețeta originală:

INGREDIENTE:piper, unt topit, 2 oua plus un galbenus, 100 g cascaval ras, 400 g branza feta, 1 legatura patrunjel, 1 pachet foi de placinta, un pic de lapte

Mod de preparare:

1. Într-un vas se fărâmiţează brânza, se adaugă pătrunjel tocat mărunt, caşcaval şi cele două ouă bătute cu piper.
2. Din câte două foi de aluat se decupează cercuri care se ung cu unt topit între ele şi se suprapun, apoi se ung cu unt topit în partea în care va veni umplutura.
3. Se pune umplutura de brânză pe o jumătate de cerc, cu cealaltă jumătate se acoperă, şi marginile se plisează pentru ca brânza să nu curgă.
4. Se aşază în tava de copt, se ung cu gălbenuşul amestecat cu un pic de lapte şi se dau la cuptor 15 minute până devin aurii.

  • Explozie devastatoare pe Canalul Bâstroe: trei muncitori uciși și șapte răniți
  • Dragoș Anastasiu dezminte informațiile privind reducerea ajutorului de deces: „Nu s-a discutat despre tăierea acestuia”
  • Tragedie pe Dunăre: doi tineri părinți s-au înecat, fiica lor de 9 luni a fost salvată în ultimul moment
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Sursa:retete.unica.ro

Vezi si reteta pentru placinta dobrogeana:

Daca intrebi orice roman, care e cea mai cunoscuta placinta de pe la noi, iti va raspunde cu siguranta,
Placinta Dobrogeana. Pe vreamea raposatului, stateam in gasca cu orele la cozi interminabile, in Satul de Vacanta din Mamaia, sa apucam o portie. Daca faceai prostia sa te asezi la rand deja cu foamea in prasele, pana ajungeai sa-ti iei portia, erai impregnat de aroma ei, toate celulele tale o doreau, o venerai, calculai banii sa-ti iei cat mai multa, ii priveai cu jind pe cei ce o infulecau gemand cu ochii inchisi, tropaiai la rand de nerabdare, topit de soare si deshidratat, dar ca Spartacus, erai in stare sa faci un scandal monstru daca ti-o lua altul inainte. Si la ce priviri aveam, nu indraznea nimeni.
iata de ce ai neovie ca sa o prepari:
INGREDIENTE:
1 pachet de foi de placinta de 400 g,500 g de branza telemea nu prea sarata,(puteti combina telemea cu branzica de casa),500 g smantana,5 oua,unt topit

Mod de preparare:
Branza rasa se amesteca cu 300 g de smantana. Se ung cu unt topit, una cate una, doua sau trei foi de placinta, care se suprapun si deasupra se pune o parte din amestecul de branza si se intinde uniform pe toata foaia. Faci la fel de 5 ori.Se ruleaza, cam ca o Havana bine crescuta si se strange usor. Infige cu furculita in placinte ca sa rasufle in timpul coacerii. Amesteca smantana cu ouale si toarna in tava peste placinte.Se vâră „inundatia” in cuptorul incins la 180 de grade Celsius
si se coace, pana se bronzeaza ca la solar.

 

Sursa: gabrielacara.blogspot.ro

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Tochitură dobrogeană autentică, un preparat tradițional delicios

Plăcinta dobrogeană, atât de bună și fragedă că nu-i poți rezista!

Cheesecake de dovleac, fără coacere. Se prepară rapid în 4 pași și este delicios!

Cheesecake de dovleac, fără coacere. Se prepară rapid în 4 pași și este delicios!

Actualitate

Dragoș Anastasiu dezminte informațiile privind reducerea ajutorului de deces: „Nu s-a discutat despre tăierea acestuia”

Citeste mai multDetails
Explozie devastatoare pe Canalul Bâstroe: trei muncitori uciși și șapte răniți
Actualitate

Explozie devastatoare pe Canalul Bâstroe: trei muncitori uciși și șapte răniți

Citeste mai multDetails
Actualitate

Fructul care tratează colonul inflamat: eliberează gazele, îmbunătățește tranzitul intestinal și previne constipația

Citeste mai multDetails
Cum poți să afli online ce vechime ai în câmpul muncii și cât ai contribuit la fondul de pensii
Actualitate

Cum poți să afli online ce vechime ai în câmpul muncii și cât ai contribuit la fondul de pensii

Citeste mai multDetails
Tragedie pe Dunăre: doi tineri părinți s-au înecat, fiica lor de 9 luni a fost salvată în ultimul moment
Actualitate

Tragedie pe Dunăre: doi tineri părinți s-au înecat, fiica lor de 9 luni a fost salvată în ultimul moment

Citeste mai multDetails
Tragedie pe coasta Adriaticii: Felix Baumgartner a murit în timpul unui zbor cu parapanta motorizată
Actualitate

Tragedie pe coasta Adriaticii: Felix Baumgartner a murit în timpul unui zbor cu parapanta motorizată

Citeste mai multDetails
Lovitură pentru justiția din România: Ce a decis Curtea de Apel din Paris
Actualitate

Lovitură pentru justiția din România: Ce a decis Curtea de Apel din Paris

Citeste mai multDetails
Temperatura ideală în frigider vara. Ce alimente nu trebuie păstrate la rece
Actualitate

Temperatura ideală în frigider vara. Ce alimente nu trebuie păstrate la rece

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Femina.ro
Consimțământul pentru folosirea datelor dvs. cu caracter personal pentru:

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a accesa informații despre dispozitivul tău. Consimțământul față de aceste tehnologii ne va permite nouă și partenerilor noștri să procesăm date cu caracter personal, cum ar fi comportamentul de navigare sau ID-uri unice pe acest site și să afișăm reclame (ne)personalizate. Neacordarea sau retragerea consimțământului poate afecta negativ anumite caracteristici și funcții.

Fă clic mai jos pentru a consimți la cele de mai sus sau pentru a face alegeri mai detaliate. Opțiunile tale vor fi aplicate doar pe acest site. Poți modifica oricând setările, inclusiv prin retragerea consimțământului, utilizând comutatoarele din Politica privind Cookie-urile sau făcând clic pe butonul de gestionare a consimțământului din partea de jos a ecranului.

Functional Mereu activ
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Statistici

Marketing

Caracteristici
Mereu activ

Mereu activ
Gestionează opțiunile Gestionează serviciile Gestionează {vendor_count} furnizori Citește mai multe despre aceste scopuri
Manager Optiuni
{title} {title} {title}
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact