O mancare sanatoasa cu legume, pe care cu siguranta nu o refuza nimeni. Este post, deci va provoc si pe voi sa mancati sanatos si mai multe legume.
Ingrediente:350 gr mazare verde, 3 fire de ceapa proaspata, 3 morcovi, 1/2 ardei verde gras, 1 ardei rosu, 1 dovlecel, 1 lingura ulei, 1 lingurita rasa sare de mare, un pic de piper, 1/2 pahar apa, 2 catei de usturoi,3-4 foi de dafin, un pahar suc de rosii.
Mod de preparare:
Curatam si spalam legumele. Se poate folosi mazare congelata caci ce prepara termic mai rapid. Calim ceapa si ardeiul tocate marunt in uleiul incins. Adaugam pe rand morcovii taiati rondele si dovlecelul taiat bucatele .Adaugam mazarea, sarea si piperul, turnam apa si amestecam. Acoperim cu un capac si lasam pe foc mediu pana da in fiert.Dupa 30 de minute ridicam capacul si adaugam sucul de rosii, foile de dafin si usturoiul. Mai lasam pe foc. pana cand da si sosul de rosii in fiert si incepe sa scada, astfel incat sa capete consistenta dorita de voi.
Adaugam la sfarsit patrunjel verde tocat.
Mancarea aceasta este foarte sanatoasa si gustoasa, foarte buna pentru perioada de post.
Pofta buna!
Sursa: bucataras.ro
Vezi si reteta pentru mancare de praz cu masline:
Fie că ții sau nu post, mâncarea de praz cu măsline e potrivită oricum, fiind un preparat ușor și gustos. Iată cum o prepari!
Ingrediente: 4 fire de praz, o ceapă, 1 ardei gras, 200 gr măsline negre, 250 de suc de roşii, 50 ml ulei, o felie de lămâie fără coajă, o foaie de dafin, sare, piper, pătrunjel.
Mod de preparare: prazul se spală, se curăţă, iar partea albă se taie rondele. Ceapa şi ardeiul se taie cuburi sau solzişori, după preferinţă. Ardeiul gras, ceapa şi prazul se călesc 5-6 minute în puţin ulei, apoi se adaugă un sfert de pahar de apă şi se mai lasă pe foc, cu capac, până când prazul începe să se înmoaie.
Se toarnă sucul de roşii, felia de lămâie se adaugă şi ea, apoi se pun frunza de dafin şi măslinele şi se mai lasă la fiert 10 minute. Se adaugă sare şi piper după gust, iar dăcă se doreşte ca mâncarea să fie mai „scăzută”, poate fi dată la cuptor pentru încă 10 minute.
Se serveşte cu pătrunjel proaspăt tocat pe deasupra.
Sursa: bucate-aromate.ro
Vezi reteta pentru tocana de orez cu legume:
Pentru că uneori preferăm mâncărurile sănătoase și mai ușoare, astăzi ți-am pregătit o rețetă delicioasă de tocană de orez cu legume
Timp de preparare: 10 min
Timp de gatire: 20 min
Gata in: 30 min
Ingrediente:
250 g orez, 3-4 linguri ulei, 2 cepe mijlocii, 4 morcovi, 1 ţelină mijlocie, 2 ardei graşi sau un ardei gras şi un gogoşar, 1 legatura pătrunjel verde, câteva fire de mărar, sare, piper, bulion.
Mod de preparare:
Orez cu legume, o rețetă de post extrem de simplă, de ieftină și de gustoasă pe care o poate face cu ușurință și un bucătar începător! Poate fi servită atât ca masă de sine stătătoare cât și ca garnitură. 1. Toate legumele se curăţă şi se spală. Se alege o cratiţă cu fundul mai gros în care se toarnă uleiul şi se căleşte ceapa tăiată solzişori. Se lasă doar cât să devină puţin aurie, apoi se adaugă morcovii şi ţelina tăiate rondele şi la sfârşit orezul curăţat şi spălat.
2. Se amestecă uşor cu o lingură de lemn, iar când toată apa din cratiţă s-a evaporat şi toate legumele şi orezul sunt acoperite de un strat lucios de ulei, se adaugă un litru de apă şi se lasă pe foc doar până mai dă din nou în clocot, apoi se adaugă bulionul.
3. Se pun apoi ardeii graşi tăiaţi cubuleţe, se potriveşte la gust cu sare şi piper şi se pune în cuptorul încins, la foc potrivit. Se lasă la copt 15-20 de minute, apoi se ornează cu pătrunjel verde şi puţin mărar şi se serveşte cu salate din murături.