Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Cum preparăm salamul de casă afumat, făcut din carne de porc şi de vită. Rețeta originală

Cum se prepară toba de casă adevărată, toți românii trebuie să știe!

Perioada tăierii porcilor se apropie, iar unii dintre români, pe lângă produsele tradiţionale, prepară şi salam afumat. Folosesc carnea de porc, pe care o combină, de regulă, cu cea de vită. Nu lipsesc condimentele, care oferă un gust aparte. Reţetele variază de la caz la caz, de la o zonă la alta, însă gustul este unul inconfundabil.

În judeţul Arad, unii dintre cei care sacrifică porci preferă salamul de casă, în detrimentul cârnaţilor. Pe lângă carnea de porc şi slănină, se foloseşte carne de vită, dar şi câteva condimente. Unii preferă să-l facă mai picant, motiv pentru care apelează şi la boiaua iute pe lângă cea dulce.

Bucătarul arădean Adrian Pop spune că la casa părintească, situată în judeţul Arad, preferă să facă salam, după o reţetă clasică în această zonă. „Acest tip de salam este unul foarte gustos şi totodată apreciat. Este mai mult decât cunoscut salamul de Nădlac, şi pornind de la acest preparat, arădenii fac diferite feluri de salam. Pe lângă carnea de porc şi de vită avem nevoie de grăsime, slănină, usturoi, boia, chimen, sare şi piper”, spune Adrian Pop.

  • Ceaiul natural care reduce acidul uric și detoxifică articulațiile în doar trei zile – vezi cum se prepară!
  • Tragedie aviatică în Italia! Niciun pasager nu a supraviețuit prăbușirii avionului
  • Noua regulă pentru pensionarii care primesc pensia pe card – ce trebuie făcut lunar pentru a evita reducerea sumei
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Bucătarul arădean ne prezintă reţeta pe care el o prepară după tăierea porcului şi paşii pe care trebuie să-i urmăm pentru ca salamul afumat să frie unul delicios: „Pentru a obţine 10 kilograme de salam folosm şase kilograme de carne de porc, două kilograme de carne de viută, două kilograme de grăsime de porc, 400 de grame de boia (dulce, picantă sau în combinaţie), 300 de grame de usturoi, 30 de grame de piper şi 150 de grame de chimen. Tocăm carnea de porc, pe cea de vită, slănina şi usturoiul. Acest amestec se frământă bine, iar apoi se adaugă toate condimentele măcinate. Se amestecă mult, până ce se omogenizează bine. Se pregătesc maţele de salam şi se trece la umplerea acestora. Timp de trei sau patru zile, salamul se lasă la zvântat, într-o încăpere rece şi aerisită. Apoi punem salamul la afumat, timp de câteva zile, iar apoi îl punem din nou la zvântat”.

Reţeta poate varia de la caz la caz, însă baza este cea pe care a prezentat-o bucătarul arădean. Salamul afumat poate fi păstrat în frigider şi congelator, păstrându-şi gustul inconfundabil.
Poftă bună și sărbători fericite!

 

  • Fetiță de 2 ani moartă în urma anesteziei la o clinică dentară din București: autopsia ridică semne de întrebare
  • Testul simplu de la degete care poate semnala o problemă gravă la plămâni
  • Fetiță de 2 ani, moartă după o anestezie la o clinică dentară din Sectorul 3. Noi detalii ies la iveală în cazul care a cutremurat România
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

Sursa: adevarul.ro

foto:preparatedevis.ro

Vezi si reteta pentru toba de casa:

Bucatele tradiţionale umplu mesele românilor în perioada sărbătorilor, iar dintre acestea, cele mai populare sunt preparatele din carne de porc. De aceea, pentru un festin cât mai îmbelşugat, vă propunem cea mai bună reţetă de tobă de casă.

Ingrediente:

2 urechi de porc, 2 rinichi de porc, o limbă de porc, o bucată de muşchi de porc, o inimă de porc, un stomac de porc, 250 de grame de slănină cu carne, o jumătate de kilogram de pulpă de porc, 8 căţei de usturoi, sare, piper măcinat, piper boabe, foi de dafin

Cea mai delicioasă de tobă de casă: Mod preparare:

Pentru toba de porc tradiţională, făcută în stomac de porc, se curăţă bine stomacul de porc de membrană interioară. Cea mai simplă metodă, şi cea recomandată, este curăţarea cu sare grunjoasă. După ce se freacă bine, se spală şi se lasă o oră în apă cu oţet şi ceapă tăiată felii, pentru neutralizarea mirosului. Scoatem apoi stomacul şi îl clătim bine, potrivit culinar.ro. În cazul în care cumpăraţi stomacul de porc pentru tobă, îl puteţi găsi în măcelării gata curăţat.

Punem la fiert urechile, rinichii, limba, inima, muşchiul, slănina şi pulpa de porc, după care se condimentează cu boabele de piper, sare după gust şi foi de dafin. Se lasă pe foc o oră, iar după ce dau în fiert se scot şi se lasă la răcit. Limba se curăţă de pieliţa albă şi se toacă, alături de celelalte măruntaie, în cubuleţe mari. Se amestecă apoi cu usturoiul pisat, sare şi piper măcinat după gust, şi două polonice din zeama în care au fiert.

Se umple stomacul cu compoziţia obţinută şi se coase deschizătura, apoi se introduce într-o bucată de dres, care se prinde bine la capete.

Punem din nou la fiert zeama în care au fiert organele, iar când această începe să clocotească se pune toba în oală. Se lasă la fiert 30 de minute, înţepându-se, din când în când, toba cu un ac. Se scoate din zeamă cu o paletă şi se aşează într-un lighean. Punem deasupra tobei un fund de lemn, iar peste el aşezăm o greutate. Lăsăm toba la rece cel puţin până a doua zi.

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
În sfârșit am făcut celebrul tort ungresc Doboș! Recomand cu drag

Cum să tai perfect feliile de tort și prăjiturile. Un bucătar ne-a dezvăluit acest truc atât de util

Varză cu carne de porc la cuptor

Varză cu carne de porc la cuptor

Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier
Actualitate

Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier

Citeste mai multDetails
Testul simplu de la degete care poate semnala o problemă gravă la plămâni
Actualitate

Testul simplu de la degete care poate semnala o problemă gravă la plămâni

Citeste mai multDetails
Actualitate

Horoscop Financiar: Două Zodii care Vor Avea o Ascensiune Financiară Spectaculoasă Până în 2030

Citeste mai multDetails
Vene Vizibile: Când Sunt Normale și Când Semnalează o Problemă de Sănătate
Actualitate

Vene Vizibile: Când Sunt Normale și Când Semnalează o Problemă de Sănătate

Citeste mai multDetails
3 zodii binecuvântate în perioada următoare: Noroc, belșug și protecție divină le schimbă destinul
Actualitate

3 zodii binecuvântate în perioada următoare: Noroc, belșug și protecție divină le schimbă destinul

Citeste mai multDetails
9 semne vizibile la nivelul picioarelor care pot indica probleme ale ficatului
Actualitate

9 semne vizibile la nivelul picioarelor care pot indica probleme ale ficatului

Citeste mai multDetails
Semnale de Alarmă: Avertismentele Subtile ale Corpului Care Pot Indica Prezența Cancerului
Actualitate

Semnale de Alarmă: Avertismentele Subtile ale Corpului Care Pot Indica Prezența Cancerului

Citeste mai multDetails
Actualitate

Noi drepturi pentru angajații care lucrează în ture și pe timp de noapte – proiect de lege în dezbatere la Senat

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact