Prajitura alba ca zapada are o crustă delicioasă și dulce, obținută din nuci Pecan, un strat de brânză cremă, un strat de cremă de budincă ;i caramel și un strat de biscuiti dedesubt. Este un desert aproape fără coacere, care este perfect pentru sarbatori si vrei sa le oferi celor dragi un desert de rasfat
Ingrediente: 100 grame nuci pecan, 6 linguri de unt topite, 1/2 ceașcă de făină,100grame de brânză cremă de branza, 1 1/2 cani de zahăr, 200 grame de inghetata topita, 2 plicuri de praf de budincă de vanilie, 3 1/4 cesti de lapte, nuci pecan pisate (opțional), 200 grame biscuiti digestivi pisati, topping de caramel
Mod de preparare:
Puneți biscuitii in blender si sfaramati-i
Amesteca biscuitii cu untul topit și făina într-un castron mediu. Puneți amestecul obtinut intr-o tava cu putin unt. Teptati uniform de-a lungul fundului tăvii. Puneti la cuptor la 180 de grade timp de 8 până la 10 minute. Lasa sa se raceasca.
Puneți brânză cu smântână până când se înmoaie și bate treptat cu zahărul cu ajutorul unui mixer.
Răspândiți stratul de brânză topită obtinuta pe crustă.
Folosind un mixer electric, bateti ambele plicuri de budinca cu lapte pe la viteza redusa pana cand se ingroasa si devine o crema pufoasa.Răspândiți toppingul de caramel peste crema de sus. Răspândiți peste stratul de topping ultimul strat de budinca pufoasa.
Decorați cu nuci pecani dacă doriți, pentru un gust suplimentar.
Vezi si reteta pentru prajitura sub forma de brad cu nutella:
O prajitura foarte ingenioasa si aspectuasa, care in mod cert iti va surprinde musafirii. Foarte similara cu prajitura-cozonac Floare de Craciun, prajitura Brad de Craciun, cu Nutella are un aspect ceva mai deosebit si neobisnuit.
1. Amesteca toate ingredientele uscate (zahar, faina, drojdie, sare) intr-un castron incapator.
2. Incalzeste laptele si adauga-l peste amestecul uscat, urmat de 2 galbenusuri si de unt.
3. Amesteca ingredientele folosind o furculita, pana obtii un aluat, apoi framanta cu mainile pentru vreo 10 minute.
4. Initial, aluatul va fi lipicios, dar pe masura ce il framanti va deveni fin. Daca devine prea uscat, adauga cateva picaturi de lapte si continua sa framanti.
5. Dupa cele 10 minute de framantat, adauga uleiul intr-un castron si tavaleste aluatul in ulei. Pune o folie de plastic sau o carpa curata peste si lasa-l la cald cam 60-90 minute.
6. Dupa ce aluatul si a dublat marimea, scoate-l pe un tocator si imparte-l in 4. Intinde prima foaie de aluat intr-o forma cat mai apropiata de una triunghiulara, subtire.
7. Cand ai obtinut forma perfecta, pune-o pe o tava tapetata cu hartie de copt, apoi unge-o cu nutella usor incalzita, intr-un strat subtire.
8. Lasa in partea de jos, la baza “bradului” o zona de 5 cm neacoperita cu Nutella, mai putin in zona trunchiului, unde cobori cam 2-3 cm cu crema.
9. Procedeaza la fel si cu urmatoarele foi, masurand dimensiunea primei foi, pentru a le intinde pe toate la fel.
10. Deasupra fiecarei foi adaugate intinde un strat subtire de Nutella, mai putin deasupra celei de-a patra.
11. Cand ai toate foile asezate cu crema de ciocolata intre ele, elimina excesul de aluat folosind o rigla sau marginea unei tavi pentru a putea taia drept.
12. Elimina aluatul din partea inferioara urmarind conturul cremei de ciocolata. Contureaza usor cu cutitul, fara a strapunge prima foaie, “trunchiul” bradului, pana jos.
13. Pe lateralele bradului de Craciun, taie fasii de 2-3 cm grosime, de la margine pana la trunchiul conturat mai devreme.
14. Dupa ce ai taiat toate fasiile, ia-le pe rand cu mana si roteste-le de doua ori, iar catre varf, unde bradul se ingusteaza, o singura data. Ai grija sa rotesti toate fasiile in aceeasi directie.
15. Lasa prajitura la crescut pentru 30 de minute, apoi unge-o cu albusurile ramase, amestecate cu putin lapte.
16. Da prajitura la cuptorul preincalzit pentru 15-20 de minute, pana cand devine rumena.
17. Scoate-o din cuptor dupa ce s-a rumenit, dizolva cele 2 linguri de zahar in apa si unge prajitura. Presara fulgii de cocos sau semintele de susan din loc in loc, pentru a lasa impresia de brad nins.