Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Rețeta celui mai bun Sutlac, orezul cu lapte turcesc. Sigur nu vei rezista tentației!

Rețeta celui mai bun Sutlac, orezul cu lapte turcesc. Sigur nu vei rezista tentației!

Dintr-o enumerare a deserturilor fabuloase pe care ni le ofera Orientul nu poate lipsi sutlacul. Daca mancai cu mare pofta orezul cu lapte de la bunica, in mod sigur n-ai sa refuzi o portie de sutlac.

Bucataria turceasca e faimoasa pentru deserturile pe baza de lapte si budinca. Daca intri intr-un magazin de dulciuri din Istanbul sau te ratacesti in zona deserturilor din faimosul Grand Bazar, ai sa iesi la fel de impresionata ca dintr-un muzeu de arta unde fiecare exponat are in spare o istorie, o poveste.

Sutlacul ocupa un loc de cinste in gastronomia turceasca, dar si in multe tari asiatice. Il vei gasi preparat in fiecare casa si servit in fiecare restaurant din Turcia.

  • Schimbare majoră pentru șoferii care conduc mașini cu cutie automată
  • axă impusă tuturor românilor! Primești scrisoare acasă și riști penalizări mari dacă nu plătești la timp
  • Ce pensie primești cu un salariu de 5.300 de lei, după 40 de ani: Cât încasează lunar de la stat
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Este un desert extrem de sanatos si de multe ori completeaza de minune o masa bogata. Sutlacul este fantastic atunci cand este preparat din lapte proaspat si mai gras. Ba chiar turcii alearga si dintr-un oras sau dintr-o regiune in alta pentru a procura lapte direct de la fermieri, pentru ca doar asa pot obtine un sutlac cu gust autentic. Laptele pasteurizat din magazine in mod sigur schimba gustul preparatelor sau mai bine zis, nu il ofera pe cel original.

Calitatea laptelui e esentiala mai ales cand vorbim de o bucatarie care are atat de multe deserturi pe baza de lapte si cu atat mai important e in compozitia sutlacului.

Sutlacul se poate aromatiza cu scortisoara, ghimbir sau vanilie pentru a-i da gustul oriental autentic. Turcii il mananca atat rece, dar si cald, iar in unele regiuni se renunta la zahar si se transforma sutlacul intr-o budinca aperitiv. Sultacul nu e neparat un preparat festiv, ci mai degraba un desert usor de familie, mai ales pe placul copiilor.

Cum prepari sutlac – orez cu lapte in stil turcesc

Ingrediente:

1 litru de lapte, 100 grame orez cu bob rotund, 150 grame zahar, 2 linguri amidon, 1 galbenus de ou, Esenta de vanilie, coaja de portocale

  • Ce trebuie să faci pentru ca borcanele de zacuscă, bulion sau murături să nu „răsufle”. Trucul genial care nu le permite să prindă aer
  • Anunț important pentru pensionari: Ce se intampla dacă nu depun actele la timp
  • Bancnotele de care trebuie să te ferești imediat! Scapă de ele! Avertisment pentru românii care folosesc numerar
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Mod de preparare:

Spala orezul si pune-l la fiert in apa. Lasa-l sa fiarba usor pana cand devine moale. Pune de-o parte o cana de lapte, iar restul amesteca-l cu zahar, esenta de vanilie si coaja de portocala si pune-l peste orez. Pune cratita din nou pe foc, la fiert, da focul incet si lasa totul sa fiarba inca 10 minute.

Cu ajutorul unui tel, amesteca laptele ramas si amidonul. Apoi toarna acest amestec usor si treptat peste orezul cu lapte si mai lasa sa fiarba cateva minute. Cand budinca se intareste continua sa amesteci si mai lasa –o pe foc inca doua minute. Opreste focul si pune budinca in recipiente mai mici sau intr-o tava. Amesteca galbenusul cu 2-3 linguri de lapte si pune mixtura in fiecare vas sau in tava cu budinca. Ar fi de preferat sa le pui in forme individuale, arata mai bine in momentul in care il aduci la masa. Pune-le la cuptor pana cand deaspura capata o crustra maronie, frumoasa. Sutlacul se mananca rece si poti presara deasupra si putina scortisoara pentru un gust oriental autentic.

 

Sursa:mooza.ro

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol

Plăcintă cu dovlecei, ciuperci, ceapă și mozzarella, prânzul perfect în familie.

Cum se face ciorba de burtă adevărată

Cum se face ciorba de burtă adevărată

Premierul Ilie Bolojan amenință cu demisia dacă Pachetul 2 de austeritate nu este adoptat
Actualitate

Premierul Ilie Bolojan amenință cu demisia dacă Pachetul 2 de austeritate nu este adoptat

Citeste mai multDetails
Bancnotele de care trebuie să te ferești imediat! Scapă de ele! Avertisment pentru românii care folosesc numerar
Actualitate

Bancnotele de care trebuie să te ferești imediat! Scapă de ele! Avertisment pentru românii care folosesc numerar

Citeste mai multDetails
Reforma pensiilor în România: Ce schimbări vin din 2025 și cum pot beneficia pensionarii de bilete de tratament balnear
Actualitate

Anunț important pentru pensionari: Ce se intampla dacă nu depun actele la timp

Citeste mai multDetails
Actualitate

Ce trebuie să faci pentru ca borcanele de zacuscă, bulion sau murături să nu „răsufle”. Trucul genial care nu le permite să prindă aer

Citeste mai multDetails
Nicușor Dan: România susține negocierile UE cu SUA pentru evitarea noilor taxe vamale
Actualitate

Raport SUA: Anularea primului tur al alegerilor prezidențiale din România, un precedent periculos pentru libertatea de exprimare

Citeste mai multDetails
Se schimbă regulile: nu vom mai primi garanția de 50 de bani pentru ambalaje. Ce se întâmplă cu sistemul SGR în România
Actualitate

Se schimbă regulile: nu vom mai primi garanția de 50 de bani pentru ambalaje. Ce se întâmplă cu sistemul SGR în România

Citeste mai multDetails
Un cantaret celebru s-a stins din viata
Actualitate

Un cantaret celebru s-a stins din viata

Citeste mai multDetails
Anunț uriaș pentru românii care au panouri fotovoltaice montate pe casă. Vor încasa bani în fiecare lună
Actualitate

Anunț uriaș pentru românii care au panouri fotovoltaice montate pe casă. Vor încasa bani în fiecare lună

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Femina.ro
Consimțământul pentru folosirea datelor dvs. cu caracter personal pentru:

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a accesa informații despre dispozitivul tău. Consimțământul față de aceste tehnologii ne va permite nouă și partenerilor noștri să procesăm date cu caracter personal, cum ar fi comportamentul de navigare sau ID-uri unice pe acest site și să afișăm reclame (ne)personalizate. Neacordarea sau retragerea consimțământului poate afecta negativ anumite caracteristici și funcții.

Fă clic mai jos pentru a consimți la cele de mai sus sau pentru a face alegeri mai detaliate. Opțiunile tale vor fi aplicate doar pe acest site. Poți modifica oricând setările, inclusiv prin retragerea consimțământului, utilizând comutatoarele din Politica privind Cookie-urile sau făcând clic pe butonul de gestionare a consimțământului din partea de jos a ecranului.

Functional Mereu activ
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Statistici

Marketing

Caracteristici
Mereu activ

Mereu activ
Gestionează opțiunile Gestionează serviciile Gestionează {vendor_count} furnizori Citește mai multe despre aceste scopuri
Manager Optiuni
{title} {title} {title}
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact