Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

10 alimente pe care să nu le pui niciodată în congelator!

10 alimente pe care să nu le pui niciodată în congelator!

Unele alimente nu ar trebui niciodată înghețate, deoarece gustul lor se va schimba în mod inevitabil sau prezinta un risc pentru sănătate.
Acesta este în special cazul ouălor. Temperatura de îngheț poate sparge cochilii. Bacteriile rele ar putea apoi să se infiltreze. Chiar dacă nu se sparg, albusurile de ou tare și congelate devin din cauciuc. Maioneza, sosul hollandez sau alte creme pe bază de ouă nu trebuie să fie în congelator.
Iata cateva alimente pe care nu trebuie sa le depozitezi nicium in congelator.

1. Pepenele verde nu trebuie congelat niciodata, deoarece isi pierde proprietatile nutritionale si continutul mare de antioxidanti benefici, pentru organism.

2. Rosiile sunt legume gingase, care isi pierd textura si gustul, daca sunt congelate.

  • Bolile care nu mai permit obținerea certificatului de handicap. Lista completă a afecțiunilor eliminate
  • Alertă alimentară! 4 mărci populare de cafea, retrase de pe piață – conțin pesticide, substanțe toxice și urme de insecte
  • Situația certificatelor de handicap deja emise, cu valabilitate permanentă
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

3. Cartofii nu trebuie congelati niciodata, deoarece temperaturile scazute descompun amidonul din acestia, crescand continutul de zahar. Cartofii congelati, gatiti la temperaturi ridicate produc o chimicala, cauzatoare de cancer.

4. Ceapa se inmoaie si devine cleioasa daca este congelata intreaga si acest lucru trebuie evitat. Cu toate acestea, ceapa maruntita poate fi pastrata intr-un recipient etans, la temperaturi nu foarte scazute, timp de cateva zile.

5. Mierea congelata sau topita isi pierde gustul si textura. In contact cu temperaturile scazute, aceasta poate incepe sa se cristalizeze. Astfel, mierea trebuie pastrata la temperatura camerei, intr-un borcan, cu inchidere etansa.

  • Tradiții de Sfântul Dumitru: Ce Obiecte Trebuie Să Porți pentru a Atrage Noroc și Belșug
  • Bufnița: Între Simbol al Înțelepciunii și Gardian al Nopții
  • Ilie Bolojan, prezent la sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

Uleiul de masline nu trebuie pastrat in congelator, deoarece temperaturile joase creaza un condens, iar acesta devine vascos, pierzandu-si proprietatile nutritionale si gustul placut.

7. Usturoiul inghetat se inmoaie si se deterioreaza, schimbandu-si consistenta si aroma. Asadar este indicat sa-l depozitati intr-un loc uscat si racoros, pentru a-i impiedica incoltirea.

8. Cafeaua boabe sau macinata nu trebuie niciodata congelata, deoarece absoarbe umezeala, lucru ce duce la deteriorarea gustului si aromei.

9. Painea nu trebuie pastrata in congelator, deoarece amidonul din aceasta se descompune in contact cu temperaturile scazute, lucru ce duce la uscarea si faramitarea rapida a painii.

10. Fructele cu sambure mare, cum ar fi caisele, piersicile, ciresele si prunele nu trebuie niciodata congelate, deoarece temperaturile scazute le afecteaza gustul si textura.

Sursa: aflacum.ro

 

Vezi si 10 ingrediente pe care bucatarii de succes le au mereu in frigider:

Uneori nu ai chef sau timp sa prepari feluri complicate, demne de Instagram. Alteori, magazinul este inchis si trebuie sa te descurci cu ce ai in frigider. Bucatari renumiti au impartasit 10 ingrediente esentiale care te vor ajuta sa prepari o cina rapida si gustoasa.

Ouale

Ouale pot fi folosite la orice, in orice moment al zilei. Le poti manca la micul dejun sau la cina si sunt o sursa importanta de proteine. Poti pune oua in salata, le poti face cu chili sau poti folosi diferite legume pentru a face o omleta delicioasa.

Branza

Branza poate fi mancata separat sau combinata cu alte ingrediente. Este foarte usor sa prepari o gustare rapida cu ajutorul branzei – cateva felii de paine prajita, legume sau niste biscuiti sarati si masa este gata.

Lapte batut

Bucatarii recomanda sa ai intotdeauna la indemana lapte batut. Il poti folosi pentru a face clatite, biscuite, sosuri, chiftele si tot asa.

Bacon

Baconul poate fi folosit in atatea moduri. Poti face paste carbonara sau cartofi la cuptor sau il poti pune langa niste oua prajite. Daca vrei ceva mai sanatos, poti pune cateva felii de bacon in salata – ii va da o savoare aparte.

Unt

Untul este folosit pentru a prepara o sumedenie de feluri, in special in gastronomia franceza.Il poti folosi pentru a gati peste, carne, legume sau deserturi. Bucatarii recomanda folosirea untului sarat in locul celui nesarat.

Legume congelate

Legumele concelate te vor ajuta sa prepari o cina usoara si sanatoasa. Fie ca vorbim de spanac, pe care il poti folosi pentru a face paste, sau de morcovi si mazare, pe care le poti amesteca cu orez, legumele congelate sunt genul de ingredient care nu ar trebui sa lipseasca din frigiderul nimanui

Carnati

Carnatii pot fi secretul unei mese rapide. Ii poti prepara cu paste si sosul preferat sau cu legume si ierburi aromate. Oricum, rezultatul final va fi o cina ieftina, rapida si gustoasa.

Rosii

Rosiile sunt un ingredient esential in bucatarie si pot fi folosite pentru a face un sos de baza pentru diferite feluri de mancare, cum ar fi pastele, carnea sau cartofii.

Sos Iute

 

Bucatarii de succes au intotdeauna sos iute in frigider. Acesta poate fi folosit aproape oricand si va da mancarii un plus de savoare.

Sursa:yuppy.9am.ro

 

 

 

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Faci o mare greșeală dacă arunci apa în care ai fiert pastele. Poți să faci toate aceste lucruri cu ea și nu ai știut până acum

Faci o mare greșeală dacă arunci apa în care ai fiert pastele. Poți să faci toate aceste lucruri cu ea și nu ai știut până acum

Plăcintă delicioasă cu carne, legume și parmezan. Pur si simplu nu te mai poți sătura

Plăcintă delicioasă cu carne, legume și parmezan. Pur si simplu nu te mai poți sătura

Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier
Actualitate

Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier

Citeste mai multDetails
Bufnița: Între Simbol al Înțelepciunii și Gardian al Nopții
Actualitate

Bufnița: Între Simbol al Înțelepciunii și Gardian al Nopții

Citeste mai multDetails
Viktor Orban, declarații controversate: „Ucraina nu trebuie să intre în Uniunea Europeană”
Actualitate

Viktor Orban, declarații controversate: „Ucraina nu trebuie să intre în Uniunea Europeană”

Citeste mai multDetails
Scandal la Asia Express 2025: Adevărul despre presupusul amantlâc dintre Alina Pușcău și Dan Alexa. Ce spune Mara Bănică
Actualitate

Scandal la Asia Express 2025: Adevărul despre presupusul amantlâc dintre Alina Pușcău și Dan Alexa. Ce spune Mara Bănică

Citeste mai multDetails
Impactul Păsărilor cu Fereastra: Interpretări și Superstiții în Tradiția Românească
Actualitate

Impactul Păsărilor cu Fereastra: Interpretări și Superstiții în Tradiția Românească

Citeste mai multDetails
Cât te costă fiecare grad în plus la termostat: diferența reală între 19°C, 21°C și 23°C
Actualitate

Cât te costă fiecare grad în plus la termostat: diferența reală între 19°C, 21°C și 23°C

Citeste mai multDetails
Tradiții de Sfântul Dumitru: Ce Obiecte Trebuie Să Porți pentru a Atrage Noroc și Belșug
Actualitate

Tradiții de Sfântul Dumitru: Ce Obiecte Trebuie Să Porți pentru a Atrage Noroc și Belșug

Citeste mai multDetails
PNRR revizuit, aprobat de Comisia Europeană: 21,4 miliarde de euro pentru România
Actualitate

PNRR revizuit, aprobat de Comisia Europeană: 21,4 miliarde de euro pentru România

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact