vineri, 2 iunie 2023
Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Rețete » Placinte » Plăcintă delicioasă cu carne, legume și parmezan. Pur si simplu nu te mai poți sătura

Plăcintă delicioasă cu carne, legume și parmezan. Pur si simplu nu te mai poți sătura

Plăcintă delicioasă cu carne, legume și parmezan. Pur si simplu nu te mai poți sătura

Pentru ca placinta este o optiune foarte buna pentru orice moment al zilei, si mai ales este usor de transportat oriunde, astazi iti oferim reteta pentru o placinta deosebita cu carne si parmezan. Suntem siguri ca daca o vei incerca nu vei mai putea renunta asa usor la ea. Iata de ce ai nevoie:

Ingrediente: 400 gr de dovlecei, 200 g de carne tocata, 2 ouă, 5 linguri de parmezan, 2 cepe medii, 1 ceapa verde, 2 cartofi de dimensiuni medii, 2 morcovi, 100 l de ulei
1 lingurita de lapte, praf de copt, sare, 100 grame de faina.

Vezi și...

Plăcintă cu ton, un deliciu pentru masa de prânz

Plăcintă cu ton, un deliciu pentru masa de prânz

Plăcintă cu dovlecei, ciuperci, ceapă și mozzarella, prânzul perfect în familie.

Mod de preparare:
Curatati ceapa si taiati-o marunt. Caliti-o apoi in putin ulei incins si adaugati carnea tocata si tineti-o pana este semipregatita. Scoateti amestecul din tigaie si puneti-l intr-un castron. Adaugati ouale peste mixul de carne si ceapa si amestecati pana se omogenizeaza. Intre timp curatati dovleceii si cartofii de coaja si dati-i prin razatoare. Faceti acelasi lucru si cu morcovii, insa taiati-i bucatele mici. Amestecati toate legumele cu carnea, apoi adaugati parmezanul, frunzele de la ceapa verde taiate bucatele,  putin praf de copt, laptele si putina sare. Intindeti aluatul si asezati-l pe o foaie de copt unsa cu ulei. Acoperiti aluatul tot cu o foaie de copt pentru a nu se arde la suprafata. Se baga in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 30 de minute. (in functie de cuptor). Lasati-o sa se raceasca si taiati-o in bucati generoase pentru a-i multumi pe toti pofticiosii!
Daca ti-a placut reteta, arata-le-o si prietenilor!
Pofta buna!

Vezi si reteta pentru placinta cu marar si ceapa:

ngrediente: un pachet foi de placinta, 500 g ciuperci, o ceapa mica, 100 g branza feta, 2 oua, sare, piper, boia, ulei, 1 legatura de marar.

Mod de preparare: Se curata, spala si toaca ciupercile si ceapa si se calesc impreuna in putin ulei. Se condimenteaza cu sare si piper, se lasa sa se raceasca. Intre timp punem jumatate din foile de placinta intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unse intre ele cu ulei. Daca foile sunt mai mari decat tava se incretesc. Ciupercile racite se amesteca cu branza data pe razatoare si ouale batute.

Se pune umplutura de ciuperci peste primul rand de foi, se presara boia de ardei. Se aseaza celelalte foi unse cu ulei intre ele, se pensuleaza cu ou batut, se portioneaza placinta si se coace in cuptor la temperatura medie.
Pofta buna!

Sursa:retetelemamei.ro

Vezi si reteta pentru pateuri cu branza de casa:

Pateurile cu branză sunt una dintre gustările noastre preferate. Deși sunt patiserii la orice colț de stradă, nimic nu se compară cu siguranța și gustul savuroaselor pateuri cu brânză de casă. Mirosul pe care îl simți în propria bucătărie nu poate fi reprodus de nicio patiserie, drept urmare îți prezentăm o rețetă de pateuri cu brânză, bună, bună de tot! De asemenea le pitem face fix după gustul nostru, adica cu aluat bun, cu muuulta branza si pe care le putem servi la scurt timp dupa ce le-am scos din cuptor. Pateurile cu branza se fac cu aluat foietaj, care poate fi un foietaj din comert dar, daca aveti timp la dispozitie, va recomand din suflet sa preparati acasa aluatul foietaj pentru ca este mult mai gustos si fara chimicalele aferente. Este usor de preparat dar necesita ceva timp pentru odihna si racirea aluatului.
Să începem!

Ingrediente:

 Pentru foaie:1 kg de faina alba, 400g unt, 1 lingurita de sare, 5 lingurite de otet, 500ml de apa calduta.
Pentru umplutura:300 gr branza, 1 ou, putin lapte

Mod de preparare:

Faina o amestecam cu sarea, otetul si apa. Framantam pana cand avem un aluat bine legat (nu trebuie sa fie tare). Intindem aluatul cu facaletul si intindem deasupra 1/3 din margarina.

Impaturim aluatul de la stanga la dreapta si il batem cu facaletul de 100 de ori. Lasam aluatul sa se odihneasca 30 de minute in frigider. Repetam aceasta operatie de 3 ori, doar ca atunci cand impaturim de fiecare data schimbam directia (stanga – dreapta,dreapta – stanga). Intre timp preparam umplutura: faramitam branza si o amestecam cu oul si cu putin lapte pana devine cremos. Luam aluatul si il intindem cu facaletul nu foarte subtire (1cm). Taiem patratele aluatul si punem in mijloc putin din umplutura. Inchidem patratelele ca pe un plic, le asezam intr-o tava unsa putin si bagam la cuptorul, in prealabil incins. Coacem 20 de minute, lasam sa se raceasca si pateurile noastre sunt gata. Un pahar de bere sau o limomadă sunt bine venite!

Pofta buna!

Dacă ți-a plăcut rețeta distribuie și prietenilor!

SharePinTrimiteTrimite
Articolul precedent

Faci o mare greșeală dacă arunci apa în care ai fiert pastele. Poți să faci toate aceste lucruri cu ea și nu ai știut până acum

Urmatorul Articol

Pulpe de pui la cuptor pe pat de orez cu legume

Articole Similare

Cozonac de casă cu brânză și stafide, o rețetă delicioasă pentru sărbători sau pentru desert în familie
Desert ca la mama acasă

Cozonac de casă cu brânză și stafide, o rețetă delicioasă pentru sărbători sau pentru desert în familie

Plăcintă cu dovleac tradițională de post
Desert ca la mama acasă

Plăcintă cu dovleac tradițională de post

Plăcinta săracului de post. Fragedă și foarte gustoasă
Placinte

Plăcinta săracului de post. Fragedă și foarte gustoasă

Plăcintă cu ciuperci, mărar și ceapă
Placinte

Plăcintă cu ciuperci, mărar și ceapă

Clătite cu ciuperci și șuncă
Fel principal

Clătite cu ciuperci și șuncă

Plăcintă cu brânză dulce și stafide, desertul sănătos pe care copiii mei îl adoră
Desert ca la mama acasă

Plăcintă cu brânză dulce și stafide, desertul sănătos pe care copiii mei îl adoră

Urmatorul Articol
Pulpe de pui la cuptor pe pat de orez cu legume

Pulpe de pui la cuptor pe pat de orez cu legume

Noutăți

Te anunțăm când apar articole noi? Apăsă aici

Articole Populare

Banii  intra direct pe card peste doua zile pentru milioane de romani
Generale

Banii  intra direct pe card peste doua zile pentru milioane de romani

Anunțul zilei în România! Se dau bani de la Guvern! Sumele vor intra direct pe cardurile beneficiarilor. Este vorba despre...

Citeste mai mult
„Trei fraţi au produsul vârstei 12. Câţi ani are fiecare dacă cel mai mare are ochii verzi?” Întrebarea din cartea de clasa a 2-a care a stârnit furia și isteria! Avem răspunsul la testul care a dat tuturor bătăi de cap, e foarte simplu:

„Trei fraţi au produsul vârstei 12. Câţi ani are fiecare dacă cel mai mare are ochii verzi?” Întrebarea din cartea de clasa a 2-a care a stârnit furia și isteria! Avem răspunsul la testul care a dat tuturor bătăi de cap, e foarte simplu:

3 mâncăruri tradiționale pe care să le deguști în Buzău

3 mâncăruri tradiționale pe care să le deguști în Buzău

Vestea cumplită a diminetii… Din păcate e adevărat 

Vestea cumplită a diminetii… Din păcate e adevărat 

Acest mic dejun este foarte sănătos și sățios! Află chiar acum această rețetă foarte simplă

Mic dejun sănătos cu fulgi de ovăz. Este de post și este foarte sățios!

facebook.com/femina.ro

ROL.ro

© 2023 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • business.ro
  • fasterup.com
  • travel.ro

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2023 Femina.ro | Contact

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii aici
Go to mobile version