Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Găluște cu prune

Găluște cu prune

Cu siguranță și tu ai mâncat măcar o dată găluște cu prune, dar nu știi să le faci sau poate ți se par prea greu de făcut.Noi

Cum preparăm găluștele cu prune
Ingrediente pentru găluște:

  •  1 kg cartofi
  • 100 gr griş
  • 100 gr făină integrală
  •  1 lingură amidon
  •  3 linguri ulei
  •  3 linguri zahăr
  • 300 gr prune uscate
  •  1 linguriţă sare

Ingrediente pentru presărat:

  • Situație tensionată la frontieră: autoritățile au activat toate structurile operative
  • Semnul de alarmă al cancerului de colon pe care nu trebuie să îl ignori. Când e cazul să mergi urgent la medic
  • Românii primesc încă o zi liberă! Decizia tocmai a fost anunțată
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri
  • 500 gr pesmet
  •  2 linguriţe scorţişoară
  • 50 ml ulei
  •  5 linguri zahăr

Mod de preparare:
1. Cu o seară înainte, puneţi la înmuiat prunele uscate în apă cu puţină esenţă de rom sau altă esenţă care vă place.
2. Puneţi cartofii la fiert, în coajă. În apa respectivă puneţi puţină sare. Încercaţi cartofii cu o furculiţă pentru a vedea dacă s-au fiert. Odată fierţi, lăsaţi-i niţel să se răcească apoi curăţaţi-i de coajă.
3. Următorul pas este pasarea cartofilor. După aceea adăugaţi peste ei aceste ingrediente: făina, grişul, pesmetul, uleiul, 3 linguri de zahăr şi sarea. Amestecaţi bine, apoi frecaţi cu mâinile coca. Acest aluat nu ar trebui să fie deloc lipicios.

4. Presăraţi făină pe o suprafaţă şi începeţi să faceţi bile de mărimea unei nuci.
5. Turtiţi aceste bile şi aşezaţi pe fiecare, în mijloc, câte o prună (fără sâmburi) şi faceţi iar un mic cerc. Acoperiţi foarte bine pruna cu aluat, pentru că, altfel, riscaţi să iasă pruna.
6. Luaţi o tigaie care nu se lipeşte şi prăjiţi apoi uleiul (foarte puţin) cu scorţişoara şi restul de pesmet. Stingeţi focul şi turnaţi zahărul peste acest amestec din tigaie.

  • Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier
  • Pensionarii vor primi ajutorul de 400 de lei înainte de Paște 2025
  • Butonul mic de lângă umăr pe care aproape toți șoferii îl ignoră – și care face centura mult mai confortabilă
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

7. La pasul următor, punem găluştele la fiert. Luaţi o oală încăpătoare, adăugaţi apă şi aşteptaţi să dea în clocot. Când apa fierbe adăugaţi pe rând câte o găluşcă de post, cu prune. Când se ridică la suprafaţa apei, atunci cu siguranţă sunt fierte.
8. Cu ajutorul unui polonic sau al unei palete scoateţi găluştele cu prune şi puneţi-le peste pesmetul prăjit cu zahăr, având grijă să acoperiţi toată suprafaţa prunei.

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Budincă de vară cu fructe de pădure

Budincă de vară cu fructe de pădure

Secretele celui mai bun gulaș unguresc la ceaun

Secretele celui mai bun gulaș unguresc la ceaun

„Mamă, dacă nu te sun, înseamnă că m-au spânzurat!” Acestea au fost ultimele cuvinte ale romanului condamnat la moarte in Malaezia trimise in tara!
Generale

„Mamă, dacă nu te sun, înseamnă că m-au spânzurat!” Acestea au fost ultimele cuvinte ale romanului condamnat la moarte in Malaezia trimise in tara!

Citeste mai multDetails
Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier
Actualitate

Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier

Citeste mai multDetails
Misterele obiectelor găsite prin casă
Actualitate

Misterele obiectelor găsite prin casă

Citeste mai multDetails
Lege nouă în România: Ce schimbări majore aduce actul normativ promulgat de președintele Nicușor Dan
Actualitate

Lege nouă în România: Ce schimbări majore aduce actul normativ promulgat de președintele Nicușor Dan

Citeste mai multDetails
Capat de drum pentru Laurentiu Besu
Actualitate

Capat de drum pentru Laurentiu Besu

Citeste mai multDetails
Butonul mic de lângă umăr pe care aproape toți șoferii îl ignoră – și care face centura mult mai confortabilă
Actualitate

Butonul mic de lângă umăr pe care aproape toți șoferii îl ignoră – și care face centura mult mai confortabilă

Citeste mai multDetails
Am zâmbit la nunta fiicei mele, deși știam că familia noastră se rupe în liniște
Actualitate

Am zâmbit la nunta fiicei mele, deși știam că familia noastră se rupe în liniște

Citeste mai multDetails
Nu e glumă, se întâmplă la noi! O fată din Făgăraș picată la examenul pentru permis auto dintr-un motiv care ne-a făcut de râs în toată lumea: Așa ceva nu s-a mai auzit:
Generale

Nu e glumă, se întâmplă la noi! O fată din Făgăraș picată la examenul pentru permis auto dintr-un motiv care ne-a făcut de râs în toată lumea: Așa ceva nu s-a mai auzit:

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact