miercuri, 29 martie 2023
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Generale » Această supă este foarte sănătoasă și este perfectă pentru perioada de detoxifiere a organismului din timpul postului. Cum se prepară

Această supă este foarte sănătoasă și este perfectă pentru perioada de detoxifiere a organismului din timpul postului. Cum se prepară

Această supă este foarte sănătoasă și este perfectă pentru perioada de detoxifiere a organismului din timpul postului. Cum se prepară

Astazi te invatam cum sa prepari o supa de primavara extrem de sanatoasa si gustoasa, o sursa de sanatate pentru orice perioada a zilei si a anului. As putea manca in fiecare zi. Aceasta supa delicioasa de sfecla ii face chiar si pe cei care nu sunt fani sfecla sa o iubeasca. Iata de ce ai nevoie: 2 sfecle, 1 morcov, o radacina patrunjel, rosii pasata 200 ml, suc proaspat de la o lamaie, patrunjel, smantana vegetala

Mod de preparare:

Vezi și...

Analizele medicale obligatorii dupa varsta de 40 ani. Trebuie neaparat sa ti le faci

Analizele medicale obligatorii dupa varsta de 40 ani. Trebuie neaparat sa ti le faci

Ne-a mai părăsit un mare actor, la doar 68 de ani

Ne-a mai părăsit un mare actor, la doar 68 de ani

Se fierb legumele rondele (sfecla) si rase (morcovii, patrunjelul radacina) intr-o oala, pentru aproximativ 15 minute sau pana cand se inmoaie. Cand incep sa se fiarba, puneti smantana vegetala intr-un castronel si stingeti-o cu putina supa din oala. Turnati smanatana dtinsa in oala si adaugati zeama de lamaie. Amestecati pana se omogenizeaza si se ingroasa zeama. Se asezoneaza cu sare si patrunjel.

Serviti supa cu placere si mare pofta!

Beneficiile sfeclei rosii:

Sfecla roșie este o plantă erbacee bianuală, de cultură anuală (Beta rubra), din familia Chenopodiacee, din care fac parte și sfecla de zahăr, sfecla de distilerie, sfecla furajeră, sfecla de grădină.

Are în compoziția sa multe substanțe nutritive precum vitamina A, vitaminele B1, B2, B6, vitamina C, sodiu, calciu, sulf, cupru, fier, iod, potasiu, acid folic și antioxidanți. Sfecla roșie este ușor de digerat și este bogată în apă (peste 90 %); zaharuri; fibre. Pigmentul care dă rădăcinii caracteristica culoare roșu-violaceu și care are o acțiune antioxidantă este saponine. Este bogată în substanțe vegetale care ușurează eliminarea grăsimilor; acid glutamic, un aminoacid care stimulează activitatea sistemului nervos.

Sfecla roșie se poate consuma ca și garnitură, în stare crudă sau coaptă (în acest caz nu trebuie decojită, pentru a-i păstra calitățile nutritive) sau ca suc obținut prin centrifugare. Poate fi, de asemenea, un ingredient în ciorbele de legume, în timp ce frunzele se pot consuma în salate, crude, opărite sau fierte pe aburi. Salata preparată din sfeclă o putem combina cu, morcovi și ridiche neagră, adăugând suc de lămâie. Sfecla roșie este un depozit natural de vitamine și de microelemente care nu se distrug prin fierbere. De aceea, ea este un eficient leac împotriva unor afecțiuni grave.

Potrivit Agerpres, prin conținutul ei bogat în fier și vitamina C, sfecla favorizează creșterea nivelului de hemoglobină din sânge. Anemia și alte boli grave ale sângelui pot fi ameliorate prin consumul zilnic de sfecla roșie, care contribuie și la întărirea pereților vasculari.

Sfecla roșie consumată în mod regulat previne și tratează leucemia, cancerul pulmonar, colon-rectal și cel gastric datorită faptului ca aceasta este bogată în substanțe antioxidante. Rădăcina de sfecla roșie face minuni în cazul cancerului de prostată sau de sân, precum și în cancerul testicular.

Bogată în potasiu și în acid folic, sfecla roșie este benefică celor care au probleme de inima. Sfecla reglează tensiunea arterială și asigură buna funcționare a musculaturii cordului. Prin consumul de sfeclă putem menține la cote normale nivelul de colesterol din sânge. Frunzele de sfeclă sunt foarte bune în ameliorarea osteoporozei.

Mulțimea de microelemente care se găsesc în sfeclă în cantități apreciabile o transformă într-un mijloc eficient de detoxifiere a organismului și de întărire a imunității. Sfecla roșie contribuie la stabilizarea PH-ului (echilibrul acid-alcalin) din corp, fapt important pentru imunitate, deoarece bacteriile înfloresc atunci când echilibrul PH-ului din organism se strică.

Împotriva simptomelor de gripă și răceală este indicat consumul zilnic a două pahare cu suc de sfeclă roșie.

Parodontoza, o boală destul de gravă la nivelul danturii poate fi combătută cu ajutorul sfeclei roșii.

Bolile renale, precum infecțiile și calculii renali pot fi combătute prin consumul de sfeclă roșie.

Un tratament excelent pentru sindromul oboselii postvirale, al oboselii cronice, pentru febra glandulară sau pentru recuperarea după o boală istovitoare este amestecul de sucuri din sfeclă, morcovi, măr și țelină.

De secole sfecla roșie este apreciată ca stimulent digestiv și hepatic. Afecțiunile hepatice pot fi ameliorate prin consumul de sfeclă roșie. Astfel ficatul gras (steatoza hepatică), ficatul obosit, ficatul leneș sau chiar în stările infecțioase precum hepatite sfecla roșie ajuta la îmbunătățirea metabolismului celular și prelungește viața hepatocitelor (celule hepatice).

Fiind alcătuită în proporție de 80 % din fibre, sfecla roșie are efecte benefice în cazul problemelor digestive. Pentru cei cu stomac mai sensibil se recomandă ca ea să fie consumată fiartă sau coaptă.

Rădăcina de sfeclă roșie conține polizaharide și fibre care ajută la combaterea constipației. Se poate consuma sfecla roșie crudă sau fiartă amestecată cu hrean și miere.

Un studiu recent, realizat de cercetătorii din cadrul Universității de Sport și Științe Medicale din Exeter, Marea Britanie, a descoperit că sucul de sfeclă roșie are proprietăți extraordinare asigurând, printre altele, o rezistență nebănuită a musculaturii în cazul efortului fizic susținut.

Contraindicații: sucul de sfeclă nu se bea imediat, trebuie lăsat 2-3 ore, ca să se evapore unele substanțe nocive. Sfecla nu este recomandată diabeticilor, din cauza conținutului ridicat de zaharuri, nici celor care suferă de calculi renali de tip oxalați, deoarece conține acid oxalic, o substanță care tinde să formeze cristale, care se acumulează în aparatul urinar.

Originile sfeclei se regăsesc în Babilonul antic. În Evul Mediu, călătorii din Italia au adus-o în Europa de Nord și Centrală, de unde a ajuns în Orient și China. În prezent, este cultivată în Italia, Franța, Spania, Olanda, Elveția și Statele Unite.

Sursa:romaniatv.net

SharePinTrimiteTrimite
Articolul precedent

Cum se prepară ceaiul verde în mod corect. Trebuie să fim răbdători pentru a beneficia de efecte maxime.

Urmatorul Articol

Cum să îți aranjezi masa de Paște. Cele mai inedite și gustoase ouă umplute

Articole Similare

LIDL vine cu noi surprize pentru clienţi. Retailerul anunţă oferte bombă în toate magazinele. Va fi bătaie la rafturi pe un produs util gospodinelor
Generale

LIDL vine cu noi surprize pentru clienţi. Retailerul anunţă oferte bombă în toate magazinele. Va fi bătaie la rafturi pe un produs util gospodinelor

Ce pensie primește un roman după 40 de ani de munca
Generale

Ce pensie primește un roman după 40 de ani de munca

După ce soțul ei a decis să plece, Mama Geta și-a crescut copiii singură si nu s-au mai vazut,  dar sa vezi ce s-a intamplat ieri,  la nunta GETEI
Generale

După ce soțul ei a decis să plece, Mama Geta și-a crescut copiii singură si nu s-au mai vazut, dar sa vezi ce s-a intamplat ieri, la nunta GETEI

A crescut 4 copii și pentru ei a renunțat la tot. S-a mutat la Miercurea Ciuc și s-a lăsat de televiziune.
Generale

A crescut 4 copii și pentru ei a renunțat la tot. S-a mutat la Miercurea Ciuc și s-a lăsat de televiziune.

Din păcate, este adevărat. E vorba despre legendarul Rică Răducanu…
Generale

Din păcate, este adevărat. E vorba despre legendarul Rică Răducanu…

Scene neașteptate la înmormântarea lui Alexandru Arșinel!
Generale

Scene neașteptate la înmormântarea lui Alexandru Arșinel!

Urmatorul Articol
Cum să îți aranjezi masa de Paște. Cele mai inedite și gustoase ouă umplute

Cum să îți aranjezi masa de Paște. Cele mai inedite și gustoase ouă umplute

Noutăți

Te anunțăm când apar articole noi? Apăsă aici

Articole Populare

Cum arată viața Ancăi Verma, cea mai bogată româncă. Are un palat și este păzită de zeci de bodyguarzi
Timp Liber

Cum arată viața Ancăi Verma, cea mai bogată româncă. Are un palat și este păzită de zeci de bodyguarzi

Anca Verma este o femeie de afaceri de succes, fiind considerată cea mai bogată româncă din lume. În 2006 s-a...

Citeste mai mult
Cum se cultiva leușteanul, 5 sfaturi pentru o “tufă” adevărată. Sfaturi de la gradinari

Cum se cultiva leușteanul, 5 sfaturi pentru o “tufă” adevărată. Sfaturi de la gradinari

Cum arată casa de la țară a lui Puya. Este din lut și cu numeroase motive tradiționale

Cum arată casa de la țară a lui Puya. Este din lut și cu numeroase motive tradiționale

Cost 2023. O super casa mica si ieftina in suprafata de 60 mp utili:

Cost 2023. O super casa mica si ieftina in suprafata de 60 mp utili:

Dana Nălbaru s-a mutat la țară! Crește găini și cultivă zarzavaturi!

Dana Nălbaru s-a mutat la țară! Crește găini și cultivă zarzavaturi!

facebook.com/femina.ro

ROL.ro

© 2023 Femina.ro

ROL.ro

  • business.ro
  • fasterup.com
  • travel.ro

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber

© 2023 Femina.ro

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii aici
Go to mobile version