Pentru că brioșele sunt printre preferatele mele încă din copilărie, astăzi vă prezint o rețetă foarte simplă, dar cu rezultate excepționale! Brioșe cu afine sănătoase și delicioase pentru toată familia! Pe lângă faptul că sunt foarte bune, brioșele arată și foarte bine, motiv pentru care pot fi un desert apetisant și potrivit pentru orice eveniment. Iată cum se prepară!
Ingrediente:
250 g făină
150 g afine
- Cel mai frumos oraș din România a fost desemnat oficial. Nu este nici Cluj, nici București
- Românii peste 45 de ani care nu lucrează vor primi un ajutor de la stat pentru a ieși la pensie
- Se renunță la garanția de 50 de bani în magazine! Modificare importantă în sistemul de returnare a ambalajelor – ce vor primi clienții
170 g zahăr
2 linguriţe praf de copt
1-2 ouă mici
120 ml lapte
2 fiole esenţă de vanilie
75 ml ulei
Mod de preparare:
Preîncălzește cuptorul. Unge cu ulei și tapetează cu hârtie de brioșe o formă specială de copt.
Într-un bol mediu, combină ingredientele uscate (făina, zahărul, praful de copt, sarea).
Într-un alt bol, bate ouăle, adaugă uleiul, laptele, esența de vanilie și apoi adaugă peste ingredientele uscate. Adaugă și afinele (spălate în prealabil), amestecă ușor cu o spatulă.
Repartizează, în mod egal, compoziția în formele din tava de brioșe. Dacă vrei, mai presară un pic de zahăr deasupra și op’ional fulgi de cocos.
Dă la cuptor pentru circa 25 de minute sau până când se rumenesc bine (poți verifica dacă sunt făcute introducând o scobitoare în brioșe: dacă aluatul nu se prinde de ea, poți să le scoți din cuptor.)
De preferat, este bine să aștepți să se răcească (sper să reziști) și le poți așeza frumos pe farfurie, cu diverse ornamente alături.
Poftă bună!
Dacă și-a plăcut, recomandă și prietenilor!