Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Cannelloni cu legume, un preparat de post deosebit de gustos și sățios

Cannelloni cu legume, un preparat de post deosebit de gustos și sățios

Pentru ca in cateva zile incepe oficial postul, ne-am gandit sa venim in ajutorul celor care isi doresc sa renunte la produsele de origine animala si sa aiba mai multa grija atat de corp, cat si de suflet. Postul este un bun prilej pentru detoxifierea organismului insa, trebuie sa acordam putin mai multa atentie felului in care combinam alimentele pentru a avea un aport caloric echilibrat. Deoarece vorbim de cel mai lung post din an, cel al Pastelui, am ales pentru voi cateva variante inedite si delicioase de mancaruri de post.

Cannelloni cu legume

Ai nevoie de 8 tuburi de cannelloni, 100 g ciuperci, 100 g broccoli, 200 g legume congelate (mazare, morcov, porumb, ardei gras), 100 g cascaval vegetal, sare, piper, 2-3 linguri ulei, 1 lingura pesmet. Intr-un vas se pune apa cu putina sare la fiert, iar cand da in clocot se adauga pastele cannelonni si se fierb timp de 2-3 minute. Se scot apoi cu grija, se trec printr-un jet de apa rece si se aseaza pe un platou. Intr-o tigaie se pune uleiul, iar cand e incins se adauga legumele congelate si ciupercile taiate feliute si se calesc pana se inmoaie. Se adauga si broccoli desfacut in buchetele mici si oparit inainte 1-2 minute in apa cu sare. Se umple fiecare tub de cannelloni cu amestecul de legume, se aseaza intr-o tava unsa cu ulei si presarata cu pesmet si se da la cuptor pentru 5-10 minute.

  • Adio permis de conducere! Noua lege adoptată schimbă radical regulile pentru șoferii din România – află dacă te numeri printre cei afectați
  • Alertă alimentară! 4 mărci populare de cafea, retrase de pe piață – conțin pesticide, substanțe toxice și urme de insecte
  • Două bancnote vor fi scoase din circulație: până când mai pot fi folosite și ce pași trebuie să urmeze românii
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Supa crema de mazare

Printre cele mai gustoase mancaruri de post se numara si aceasta reteta rapida pentru care ai nevoie de 300 g mazare noua, 1 cartof, 1 morcov, 2 fire de ceapa verde, ½ lingurita curry, 2-3 linguri ulei, 2 frunze menta, zeama de lamaie, sare, patrunjel verde si crutoane de paine. Se curata morcovul, cartoful si ceapa si se taie in bucati mai mari. Intr-un vas se pune 1 l de apa la fiert, iar cand apa da in clococt se adauga legumele, uleiul si sarea. Se lasa timp de 10 minute, dupa care se adauga mazarea si se mai lasa cateva minute la fiert. Se pune patrunjelul si menta apoi se paseaza intr-un blender pana se obtine un amestec cremos. La sfarsit se adauga curry, zeama de lamaie si crutoanele.

Ratatouille

  • Bufnița: Între Simbol al Înțelepciunii și Gardian al Nopții
  • Tragedie lângă Miercurea Ciuc: Doi Tineri Iubiți, Găsiți Decedați Într-o Mașină
  • Impactul Păsărilor cu Fereastra: Interpretări și Superstiții în Tradiția Românească
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

O mancare de post foarte gustoasa, traditionala din regiunea Provence a Frantei. Sunt necesare 2 vinete, 2 dovlecei, 1 kg rosii, 1 ceapa, 3-4 fire patrunjel, 3-4 frunze busuioc, 4-5 catei usturoi, 4-5 linguri ulei masline, condimente pentru legume, sare si piper. Din cantitatea de rosii, jumatate se taie cubulete si se adauga in blender. Se pune si ceapa, usturoiul, busuiocul, patrunjelul si uleiul de masline si se mixeaza, apoi se toarna sare, piper si condimentele pentru legume. Jumatate din compozitia obtinuta se toarna intr-o tava. Vinetele, dovlecelul si rosiile ramase se taie si se aseaza in tava, alternand legumele intre ele. Deasupra se toarna sosul de rosii ramas si se da la cuptor timp de 20-30 de minute pana scade sosul, iar legumele se patrund intre ele.

Chiftele din piure de cartofi

O reteta de post simpla si rapida. Ai nevoie de 300 g cartofi piure, 3 fire ceapa verde, 1 fir usturoi verde, 50 g pesmet, ulei de masline, lapte de soia, sare si piper. Cartofii se fierb in apa cu sare, se piseaza si se pun intr-un bol. Ceapa si usturoiul se spala, se toaca marunt si se adauga in bolul cu cartofi. Se toarna putin lapte de soia, cat sa omogenizeze compozitia, se amesteca bine si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se adauga pesmetul si se amesteca din nou. Intr-o tigaie se incalzeste uleiul, se formeaza chiftelele din cartofi si apoi se prajesc pe ambele parti pana se rumenesc.

 

Paste cu nuca

Un deliciu extraordinar pentru care ai nevoie de 400 g paste, 250 g nuca macinata, 40 g margarina, vanilie, 80 g zahar. Pastele se pun la fiert si se lasa timp de 10-12 minute, iar cand sunt gata se trec printr-un jet de apa si se pun la scurs. In timpul acesta topim margarina intr-o cratita, adaugam zaharul si nuca, amestecam usor si lasam pe foc timp de 5 minute. La final se adauga vanilia, pastele fierte si se amesteca bine. Se servesc de preferat calde.

 

Sursa: www.kudika.ro

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Mâncărică de cartofi cu ardei și pătrunjel

Mâncărică de cartofi cu ardei și pătrunjel

Tuspais, o rețetă bănățeană sănătoasă deosebit de gustoasă pe care trebuie să o încerci

Tuspais, o rețetă bănățeană sănătoasă deosebit de gustoasă pe care trebuie să o încerci

Explozia din Rahova: Tragedia a Izbucnit în Apartamentul unei Avocate Pensionate, Femeie Decedată în Deflagrație
Actualitate

Explozia din Rahova: Tragedia a Izbucnit în Apartamentul unei Avocate Pensionate, Femeie Decedată în Deflagrație

Citeste mai multDetails
Tragedie în Rahova: Printre victime, o tanara insarcinata
Actualitate

Noaptea de Coșmar în Rahova: Locatarii Evacuați Primesc Cazările Primăriei; Se Vorbește Despre O A Doua Explozie

Citeste mai multDetails
Noi Detalii în Cazul Exploziei din Rahova: Suspect de Pornire Neautorizată a Gazului După Oprirea sa de Către Furnizor
Actualitate

Noi Detalii în Cazul Exploziei din Rahova: Suspect de Pornire Neautorizată a Gazului După Oprirea sa de Către Furnizor

Citeste mai multDetails
Viktor Orban, declarație controversată: „Ucraina va fi împărțită în trei”
Actualitate

Viktor Orban, declarație controversată: „Ucraina va fi împărțită în trei”

Citeste mai multDetails
Explozia din Rahova: Distrigaz Confirmă Sigiliul Rupt Prin Intervenție Neautorizată; Parchetul Deschide Dosar pentru Distrugere din Culpă Soldată cu Dezastru
Actualitate

Explozia din Rahova: Distrigaz Confirmă Sigiliul Rupt Prin Intervenție Neautorizată; Parchetul Deschide Dosar pentru Distrugere din Culpă Soldată cu Dezastru

Citeste mai multDetails
Medicul Pneumolog Flavia Groșan, Cunoscută pentru Pozițiile Sale Anti-COVID, Internată în Comă la Oradea
Actualitate

Medicul Pneumolog Flavia Groșan, Cunoscută pentru Pozițiile Sale Anti-COVID, Internată în Comă la Oradea

Citeste mai multDetails
Zvonuri și panică pe rețelele sociale: medicul Flavia Groșan este în viață, dar se află în stare gravă la spital
Actualitate

Zvonuri și panică pe rețelele sociale: medicul Flavia Groșan este în viață, dar se află în stare gravă la spital

Citeste mai multDetails
Cât te costă fiecare grad în plus la termostat: diferența reală între 19°C, 21°C și 23°C
Actualitate

Cât te costă fiecare grad în plus la termostat: diferența reală între 19°C, 21°C și 23°C

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact