Cei care iubesc pastele carbonara s-au îndrăgostit de rețeta asta. E o variantă ideală pentru un prânz în familie sau o cină. O mâncare sățioasă și nu foarte grea, pe care cu siguranță o vei repeta cu plăcere.
Timp de preparare: 15 min
Timp de gatire: 30 min
Gata in: 45 min
Ingrediente:
- 1kg cartofi
- 150g carne de curcan
- 1 ceapă mică
- 300 ml smântână pentru gătit
- 100 g de parmezan
- 1 ou
- sare și piper
- pătrunjel tocat (opțional, pentru decorat)
- 2-3 felii de bacon
- unt
Mod de preparare:
15 minute îi prepari, 30 minute la cuptor. În nici o oră masa e servită!
Preîncălzește cuptorul la 200 grade Celsius. Unge o tavă cu unt.
Se pun cartofii la fiert în apă fierbinte cu sare, după cum dorești: curățați, tăiați rondele, cubulețe sau chiar întregi. Se lasă 10-15 minute la fiert, în funcție de grosime.
ATENȚIE: nu trebuie să îi lași să se facă până la capăt.
Amestecă smântâna cu oul, parmezanul și asezonează cu sare și piper. Taie ceapa julien, pune-o la prăjit în unt. După ce devine ușor aurie și sticloasă pune la prăjit niște bacon tăiat mărunt.
Scurge cartofii de apă, taie-i dacă nu i-ai tăiat de la bun început. Pune-i în tavă, toarnă sosul și amestecă ușor toate ingredientele. presară deasupra bucățile de bacon ușor fripte și pătrunjelul. Dă la cuptor până se rumenește ușor – circa 30 de minute. După 15 minute, redu la jumătate focul.
Masa este gata atunci când când cartofii s-au pătruns.
Cu această rețetă în mod sigur îi vei încânta pe cei dragi! Nu este greu de realizat și este foarte sățioasă și gustoasă!
Poftă bună!