Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Ce sa pui în murături ca să nu se mai înmoaie niciodată. Vezi care sunt ingredientele esențiale pentru niște murături delicioase

Ce sa pui în murături ca să nu se mai înmoaie niciodată. Vezi care sunt ingredientele esențiale pentru niște murături delicioase

La sfârșitul verii, tarabele din piețe sunt doldora de fructe și legume de sezon. Traditia romaneasca zice sa pui la inceputul toamnei muraturi taranesti, gogosari si castraveti la otet, sa faci zacusca si suc de rosii, sa pui varza la murat (prin noiembrie) si multe alte preparate pentru iarna (prin august-septembrie). Fiecare casa cu specificul ei, insa toată lumea se aprovizionează pentru iarna.

Prima leguma bagata la murat a fost castravetele, cu vreo doua mii de ani inainte de Hristos, iar chinezii au fost cei care au conservat fructe pentru prima data. Se spune ca regina Egiptului, Cleopatra, isi pastra tineretea si frumusetea pentru ca era o mare consumatoare de muraturi. Iar Napoleon si-ar fi ajutat soldatii sa se mentina in putere tot cu ajutorul catravetilor murati.

Aceste preparate, in special facute in saramura, fara otet, par sa actioneze benefic asupra organismului uman, pe mai multe nivele, fiind indicate in prevenirea unor anumite tipuri de cancer. Prin conservare, ele isi pastreaza vitaminele si chiar dobandesc ceva mai multe proprietatile curative, spun unii specialisti. Asadar, consumate in cantitati moderate, nu peste masura, muraturile imbunatatesc foarte mult digestia. Medicii cred ca muraturile ar trebui consumate dupa o masa bogata in carne si grasimi, pentru ca substantele nocive sa fie eliminate din corp in cantitate mai mare si sa nu fie resorbite. Mai mult decat atat, castravetii murati sunt foarte bogati in fibre care ajuta procesul digestiv si lupta impotriva cancerului.

  • Schimbare de ultimă oră: vârsta de pensionare suferă o nouă modificare!
  • Norovirusul, infecția care provoacă valuri de îmbolnăviri în Europa. Ce este și cât de periculoasă poate deveni
  • Ea este tânăra de 19 ani, dizolvată de iubit într-o cadă plină cu acid. Era însărcinată și trăia un coșmar de mult timp. Ultimele mesaje ale fetei sunt halucinante
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Muraturile au in compozitia lor anumite bacterii formate in timpul fermentarii. Aceste bacterii lupta impotriva tuturor bolilor cauzate de microbii care se afla in intestine. Deci, consumul de muraturi si implicit consumul acestor bacterii duc la combaterea astmului, a dermatitelor si cel mai important, scade riscul aparitiei cancerului de colon.

Muraturile nu sunt doar savuroase in zilele de iarna, ci sunt si benefice pentru organism. Sunt pline de vitamine si minerale si au adevarate proprietati curative. Cu totii adoram aceste delicii, insa putini sunt cei care obtin muraturile perfecte.
Daca vrei ca si muraturile tale sa iasa perfecte in acest an, atunci trebuie sa tii cont de cateva recomandari esentiale simple, pe care marii bucatari le urmeaza indeaproape.

  • Guvernul Bolojan pregătește înghețarea salariilor și pensiilor în 2026
  • De la o mâncărime banală la un diagnostic neașteptat:
  • O singură băutură alcoolică poate dubla riscul unui accident vascular cerebral în doar o oră
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

Cate gospodine, atatea retete de muraturi, insa cea mai sanatoasa este fermentarea acido-lactica naturala, care presupune ca fructele sau legumele sa fie puse in apa cu sare. Microflora din ele transforma glucidele in substante biologic active, benefice pentru sanatate. Muraturile sunt astfel, o sursa execlenta de vitamine si acid lactic.

Iata de ce trebuie sa tii cont daca vrei sa obtii muraturile perfecte, ferme ;i crocante:
1. Sarea, foarte importanta. Muraturile nu pot fi obtinute cu orice tip de sare. In niciun caz nu trebuie sa adaugi sare iodata, deoarece se vor strica. Cumpara sare speciala pentru muraturi.

2. Adauga condimente. Condimentele nu au doar rolul de a da savoare muraturilor. Acestea impiedica bacteriile rele sa se inmulteasca si sa strice muraturile. Este obligatoriu sa adaugi hrean, usturoi, seminte de mustar si marar uscat.

3. Atentie la borcan! Borcanul in care pui muraturile trebuie sa fie curat si dezinfectat, iar capacul trebuie sa se inchida etans. Altfel, risti ca muraturile tale sa iasa moi sau chiar sa se strice.

4. Adaugă fire de hrean

Sursa: culinar.bzi.ro

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Cum să faci cel mai bun piure de cartofi: adaugă şi acest ingredient sănătos

Cum să faci cel mai bun piure de cartofi: adaugă şi acest ingredient sănătos

Atenție mare! Nu reîncălzi niciodată aceste alimente! Te poți intoxica

Atenție mare! Nu reîncălzi niciodată aceste alimente! Te poți intoxica

Din păcate toţi au început să plângă
Generale

Din păcate toţi au început să plângă

Citeste mai multDetails
Guvernul Bolojan pregătește înghețarea salariilor și pensiilor în 2026
Actualitate

Guvernul Bolojan pregătește înghețarea salariilor și pensiilor în 2026

Citeste mai multDetails
Marin Eugen Sabău, eutanasiat în Spania
Actualitate

Marin Eugen Sabău, eutanasiat în Spania

Citeste mai multDetails
De la o mâncărime banală la un diagnostic neașteptat:
Actualitate

De la o mâncărime banală la un diagnostic neașteptat:

Citeste mai multDetails
Stare de sănătate Dan Petrescu: Noi informații despre recuperarea „Bursucului”. Fiicele sale au venit de urgență în România
Actualitate

Stare de sănătate Dan Petrescu: Noi informații despre recuperarea „Bursucului”. Fiicele sale au venit de urgență în România

Citeste mai multDetails
Exit-poll 21:00: cine pare să câștige Primăria București 2025
Actualitate

Exit-poll 21:00: cine pare să câștige Primăria București 2025

Citeste mai multDetails
Dan Petrescu, tot mai preocupat de problemele de sănătate. Noi informații despre starea antrenorului
Actualitate

Dan Petrescu, tot mai preocupat de problemele de sănătate. Noi informații despre starea antrenorului

Citeste mai multDetails
Vacanța de iarnă 2025–2026 începe mai devreme. Cât durează cea mai lungă pauză din an pentru elevi
Actualitate

Vacanța de iarnă 2025–2026 începe mai devreme. Cât durează cea mai lungă pauză din an pentru elevi

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact