Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Cea mai simplă prăjitură de sezon cu pere

Fursecuri nevinovate, un desert delicios fără zahăr, făină, grăsimi sau praf de copt

Aromate şi zemoase, perele au o mulţime de beneficii pentru sănătate. În plin sezon, este bine să profităm de aceste fructe minune, adevărate depozite de vitamine şi săruri minerale. Crude, în compoturi sau prăjituri, perele sunt indicate şi diabeticilor, pentru că au un indice glicemic scăzut.

Astăzi îți prezint cea mai simplă prăjitură de sezon cu pere, căci este vremea lor. Iată cum se prepară!

Ingrediente: 3 oua, 1 praf de sare, 10 linguri zahar, 8 linguri ulei, 12 linguri faina, 1 lingurita praf de copt, 1 lingurita esenta de vanilie

  • Descoperire șocantă lângă trupul medicului găsit fără viață în camera de gardă – ce ținea în mână Ștefania Szabo
  • Bolile care nu mai permit obținerea certificatului de handicap. Lista completă a afecțiunilor eliminate
  • Atenție, șoferi! Noua lege aduce amenzi uriașe de până la 2.900 de lei și suspendarea talonului dacă iarna nu aveți aceste două lucruri în mașină
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Mod de preparare:

Pregatim mai intai ingredientele pentru umplutura. Perele le spalam bine. Le taiem in felii subtiri si presaram putina zeama de lamaie deasupra pentru a nu se oxida. Branza o amestecam cu oul, zaharul si cu grisul. Lasam compozitia deoparte.

Preincalzim cuptorul la foc mediu (180 de grade) si tapetam o tava de dimensiuni 24/24cm (sau 20/30cm) cu hartie de copt.

  • Doliu în lumea medicală: dr. Ștefania Szabo, directorul medical al Spitalului Județean Buzău, a fost găsită fără viață în camera de gardă
  • Lege uitată la Cotroceni. Nicușor Dan trimite la CCR un proiect blocat din 2020
  • Bufnița: Între Simbol al Înțelepciunii și Gardian al Nopții
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

Batem usor ouale cu praful de sare cu ajutorul unui tel. Punem zaharul si mai amestecam putin. Adaugam uleiul si omogenizam. Amestecam faina cu praful de copt apoi o incorporam usor in compozitia lichida.
Turnam 3/4 din compozitie in tava. Punem crema de branza din loc in loc, apoi punem feliutele de pere iar deasupra turnam restul de compozitie.

Dam tava la cuptor si coacem prajitura timp de 30-35 de minute, pana cand e bine rumenita si trece testul scobitorii.

O lasam la racit pe un gratar apoi o putem portiona dupa preferinta. Este o prajitura simpla, delicioasa…merge de minune alaturi de o cana de cafea, lapte sau chiar iaurt pentru cei mici.

Vezi și rețeta pentru prăjitură cu prune:

NGREDIENTE:
4 oua, 250 g zahar, 100 ml ulei, 100 ml lapte, 250g faina, 1/2 plic praf de copt, nuci

PREPARARE:
Intai taiem prunele in doua si indepartam samburii. Dupa ce am terminat aceasta treaba ne apucam sa preparam blatul ( pornim intre timp cuptorul sa fie bine incalzit ).
Galbenusurile de la cele 4 oua le spumam cu 250 g zahar dupa care adaugam pe rand cei 100 ml ulei si 100 ml lapte continuand mixarea . La cele 250 g faina adaugam 1/2 plic praf de copt si impreuna se adauga la compozitia de galbenus mixand in continuare. Albusurile le batem spuma cu 1 praf de sare dupa care o adaugam la compozitia de galbenus. Amestecam usor pana se omogenizeaza, adaugam nucile, apoi compozitia rezultata o turnam in tava (de 25/40 cm) tapetata cu hartie de copt.
Asezam peste compozitie prunele taiate pe jumate una langa alta , cat mai strans ,dupa care dam tava la cuptor.

Lasam initial la foc mare timp de 5 minute pana incepe blatul sa se ridice ,apoi reducem focul la minim si lasam sa se coaca (e copt in momentul in care la proba cu scobitoarea nu se mai lipeste aluat pe ea ).
Dupa ce a copt o scoatem , o lasam la racit (daca aveti rabdare …) si o pudram cu zahar praf sau o lasam asa (fiecare dupa cum doreste …). Se va taia in cuburi mai maricele si se poate servi .

Pofta buna!

 

Vezi și rețeta pentru fursecuri nevinovate:

După ce am gustat prima dată aceste fursecuri delicioase și simplu de preparat am știut că sunt preferatele mele. Ai nevoie doar de 3 ingrediente pentru un desert cu care te poți mândri în fața celor dragi!

Ingrediente: 2 banane bine coapte, 2 albusuri, fulgi de cocos 150 gr

Mod de preparare:
1.Se mixeaza albusurile pana se intaresc.
2.Se paseaza bananele si se adauga peste albusuri.
3.Se adauga fulgi de cocos in compozitie pana se intareste.
4.Se ia din compozitie cu o lingura si se pun fursecurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se lasa la cuptor aproximativ 10 minute, pana trec testul scobitorii.

Se pot servi calde sau reci, având același gust și textură.

 

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Cum se prepară cel  mai bun scrob cu legume

Cum se prepară cel mai bun scrob cu legume

Plăcinta moldovenească ,,Baba Albă"

Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier
Actualitate

Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier

Citeste mai multDetails
Bufnița: Între Simbol al Înțelepciunii și Gardian al Nopții
Actualitate

Bufnița: Între Simbol al Înțelepciunii și Gardian al Nopții

Citeste mai multDetails
Viktor Orban, declarații controversate: „Ucraina nu trebuie să intre în Uniunea Europeană”
Actualitate

Viktor Orban, declarații controversate: „Ucraina nu trebuie să intre în Uniunea Europeană”

Citeste mai multDetails
Scandal la Asia Express 2025: Adevărul despre presupusul amantlâc dintre Alina Pușcău și Dan Alexa. Ce spune Mara Bănică
Actualitate

Scandal la Asia Express 2025: Adevărul despre presupusul amantlâc dintre Alina Pușcău și Dan Alexa. Ce spune Mara Bănică

Citeste mai multDetails
Impactul Păsărilor cu Fereastra: Interpretări și Superstiții în Tradiția Românească
Actualitate

Impactul Păsărilor cu Fereastra: Interpretări și Superstiții în Tradiția Românească

Citeste mai multDetails
Cât te costă fiecare grad în plus la termostat: diferența reală între 19°C, 21°C și 23°C
Actualitate

Cât te costă fiecare grad în plus la termostat: diferența reală între 19°C, 21°C și 23°C

Citeste mai multDetails
Lege uitată la Cotroceni. Nicușor Dan trimite la CCR un proiect blocat din 2020
Actualitate

Lege uitată la Cotroceni. Nicușor Dan trimite la CCR un proiect blocat din 2020

Citeste mai multDetails
Doliu în lumea medicală: dr. Ștefania Szabo, directorul medical al Spitalului Județean Buzău, a fost găsită fără viață în camera de gardă
Actualitate

Doliu în lumea medicală: dr. Ștefania Szabo, directorul medical al Spitalului Județean Buzău, a fost găsită fără viață în camera de gardă

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact