Cumpărarea nuci este o cheltuială suplimentară deoarece, proporțional, acestea sunt mai scumpe decât multe alimente de bază. De asemenea, datorită conținutului ridicat de grăsimi, se pot strica adesea până să apucați să le consumați. Dacă le țineți în cămară, ele vor prinde un gust ușor rânced într-o perioadă de două până la patru săptămâni. În loc să eviți a mai cumpăra aceste nuci și fructe extrem de săntoase sau să le arunci, gândește-te la opțiunea de a păstra în congelator.
Nucile congelate durează mult timp, unele dintre ele până la un an sau mai mult și nu necesită nici o pregătire anterioară (atunci când sunt înghețate). Este indicat să le păstrați într-o pungă bine închisă și să notați data la care au fost introduse în congelator. După ce le dezghețați, le puteți folosi direct, fără a le încălzi mai întâi (asta dacă nu doriți să obțineți nuci prăjite).
Migdalele
Nucile sunt extrem de delicioase în prăjituri, dar sunt mult mai sănătoase atunci când sunt consumate individual! Se spune că patru nuci pe zi sunt secretul unei inimi sănătoase – iar noi îți garantăm că nu doar atât!
Sănătate multă într-un miez de nucă
Nucile sunt unele dintre cele mai sănătoase fructe oleaginoase din lume. Au în compoziție o pleiadă întreagă de vitamine, minerale și grăsimi sănătoase.
Nucile reduc colesterolul, scad riscul aparitiei bolilor cardiovasculare iar riscul de stop cardiac scade cu o treime. Totodată, nucile sunt o sursa de grasimi bune și ajută la cura de slabire. Sunt un excelent remediu impotriva insomniei, alungă stresul si ameliorează durerile. Mai mult decât atât, previn constipatia, ne ajută să avem oase puternice și o viață lungă!
Cu atâtea beneficii, te-am convins, cu siguranță, să incluzi și tu nucile în meniul familiei ori de câte ori ai ocazia!
Cum să păstraţi cel mai bine nucile
Însă problema intervine în momentul în care ai cumpărat mai multe nuci decât ai nevoie pe moment, și nu știi cum să le postrezi pentru a-şi menţine proprietăţile si pentru a evita râncezirea lor! Dar stai liniștită, avem pentru tine un truc extrem de simplu și util, pe care il vei folosi în fiecare an!
Iată despre ce este vorba: Pentru că nucile să îşi menţine proprietăţile nutriţionale, gustul şi aroma, trebuie să le îngheţi.
Pune-le în recipiente etanş înainte de a le băga la congelator. Atenție, însă! Nu curăța nucile de coajă înainte pentru că nu vor mai avea niciun gust. Nucile trebuie să fie crude şi neprocesate, scrie girly.ro,potrivit secretele.com.
Dacă le păstrezi în acest fel, nucile nu vor avea gustul amărui pe care îl au atunci când le păstrezi la temperatura camerei.
Cum îți dai seama că nucile s-au râncezit
Atenţie, nu trebuie să fie neapărat mucegăite. Acestea îşi pot modifică nuanţa, dar cel mai uşor vă daţi seama după gust şi miros. Dacă sunt neplăcute şi diferite de cum le ştiaţi, atunci ar fi bine să le aruncaţi, explică digi24.ro.
Sursă: Landia.ro