Ingrediente:
- 5 ouă
- 200 grame de făină
- 200 grame zahăr
- 1 plic de praf de copt
- 1 plic de zahăr vanilat
- 2 linguri de cacao
- 4 linguri de ulei
- 1 praf de sare
- 100 ml lapte
Mod de preparare:
- Adio permis de conducere! Noua lege adoptată schimbă radical regulile pentru șoferii din România – află dacă te numeri printre cei afectați
- Descoperire neașteptată a cercetătorilor americani: posibila legătură dintre vaccinul anti-COVID și apariția cancerului
- Zodia care nu se abține de la bârfe. Te critică pe la spate și ascunde multă viclenie
Separă albuşurile de gălbenuşuri. Gălbenuşurile le vei bate cu zahăr. E mai bine să foloseşti zahăr pudra, căci se topeşte imediat.
Albuşurile le vei bate spumă. Pune în ele puţină zeamă de lămâie (sau chiar un strop de oţet, spune bunica) sau un praf de sare, că să se întărească şi să devină o spumă perfectă.
Amestecă gălbenuşurile cu uleiul şi făină. Bunica spună să pui făină puţin câte puţin, în timp ce amesteci, că să nu ai cocoloaşe. Aşa sigur vei avea un chec pufos. Amestecă şi laptele la temperatura camerei.
Amestecă şi albuşurile bătute spumă şi amestecă uşor cu o lingură – dacă ai amestecat până acum cu mixerul, uită de el când încorporezi albuşurile.
Împarte aluatul de chec în două: într-o jumătate de compoziţie pui vanilie, iar în altă pui cacao. Pune în tavă o parte din compoziţie, apoi toarn-o şi pe a două şi cu o furculiţa sau un beţişor pentru frigărui, marmorează checul.
Checul pufos se poate prepară şi doar cu cacao (în acest caz pui 3-4 linguri de cacao) sau doar cu vanilie (cu 2-3 pliculeţe de zahăr vanilat). Poţi să pui în acest chec pufos nuci, ciocolată, stafide şi alte fructe uscate, poţi să îl serveşti pudrat cu zahăr sau cu nuca de cocoş. Oricum ai pregăti checul pufos, nu uită de cel mai important ingredient, secretul bunicii: dragostea!














