Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Chifle făcute în casă cu unt de usturoi, un deliciu pe care îl vei servi cu mare pofta!

Chifle făcute în casă cu unt de usturoi, un deliciu pe care îl vei servi cu mare pofta!

Ingrediente aluat:250 ml de lapte, 400 g, 2 linguri de ulei, 1/2 linguriță de sare, 1/2 lingurita zahăr, 1 lingurita de drojdie uscata

De asemenea, vom avea nevoie de: 1 gălbenuș, 50 g unt, 7 căței de usturoi, 2 linguri de patrunjel tocat

  • Rezultate fără precedent în primul sondaj pentru turul 2. România, în fața unui moment istoric!
  • Previziunile Cristinei Demetrescu pentru turul 2 al alegerilor: Ce indică astrele
  • Rachetă de ultimă generație folosită într-un atac asupra unor „instalații teroriste”; urmează replici cu focuri de artilerie din partea adversarului
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Mod de preparare: Folosind un mixer de bucătărie, amestecați untul cu usturoi, patrunjelul tocat pana se omogenizeaza.

Amestecati 100 ml de lapte cald, cu zahăr și drojdie uscată. Lasati amestecul sa se ridice intr-un loc cald. Adăugați celelalte ingrediente în castron, amestecati faceți un aluat comapct, care este lăsat să se ridice timp de aproximativ o oră într-un loc cald.
Din aluatul umflat, separați părțile mai mici pe care le procesăm în bile și păstrați-le pe o foaie de copt îndoită pe hârtie.


Puneți untul de usturoi în mijlocul fiecărei bile și acoperiți-i cu o cârpă. Lăsați să se ridice timp de 20 de minute și coaceți într-un cuptor preîncălzit.
Înainte de coacere, bate-le cu gălbenușul de ou. Coaceți la 180 de grade timp de aproximativ 15 minute.

Scoateti-le din cuptor si lasa-le sa se raceasca putin. Se servesc cu mare pofta de intreaga familie! Te asiguram ca mirosul si gustul lor te vor ademeni ireversibil!

  • Seva de smochin: Beneficii, utilizări și recomandări pentru sănătate și îngrijire
  • 5 Semne timpurii ale cancerului de colon pe care Cheryl le-a ignorat înainte de diagnostic
  • Sondaj surpriză înainte de turul 2 al alegerilor prezidențiale:
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Pofta buna!

Vezi reteta pentru focaccia cu ierburi italienesti:

Focaccia, painea de origine italiana,  este foarte aromata, se face foarte usor si nu e nevoie de niciun fel de mixer, robot de bucatarie sau masina de facut paine, pentru ca se framanta foarte usor cu mana. Din cantitatile de mai jos va iese o focaccia de 28 cm diametru si cam 5 cm grosime, care e suficienta 2 zile. Reteta in sine e foarte simpla, dureaza putin intr-adevar pana creste coca, dar va asigur ca merita: este o paine facuta in casa, stii sigur ce contine, o condimentezi dupa bunul tau plac si e mereu proaspata si la indemana.

Ingrediente: 350g faina alba, 200ml apa calduta, un pliculet drojdie uscata,  2 lingurite zahar,  o lingurita sare,  o lingura mare ulei de masline,  150g masline fara samburi si feliate,  o lingurita oregano,  o lingurita busuioc,  o lingurita rozmarin

Pentru garnisit: ulei de masline, sare, ierburi aromatice, felii de masline

Mod de preparare:

Mai intai amestecam apa, drojdia, zaharul si sarea pana se dizolva drojdia, apoi lasam 10 minute intr-un loc caldut, pentru a se activa drojdia. Intr-un bol incapator cernem faina si ii facem o gropita in mijloc, unde urmeaza sa turnam amestecul de drojdie (maiaua). Turnam apoi si uleiul de masline si framantam cca 5 minute, sau pana avem un aluat omogen. Mutam apoi aluatul pe planseta tapetata usor cu faina (aluatul ar trebui sa nu se lipeasca deloc de degete sau de masa, deci faina e mai mult o masura preventiva) si il mai framantam alte 5 minute, pentru a avea un aluat elastic si care nu se lipeste deloc.

Mutam apoi aluatul intr-un bol curat, usor uns cu ulei de masline si il punem intr-un loc caldut, la dospit, cca o ora. Dupa o ora, sau cand aluatul isi dubleaza volumul, il apasam usor cu degetele pentru a scoate aerul, apoi il intindem pe planseta (cu sucitorul) si punem maslinele si ierburile aromatice (nu uitati sa pastrati cateva masline pentru garnisit).

Inchidem foaie de aluat (la fel ca pizza calzone), astfel incat umplutura sa ramana la mijloc si il framantam bine de tot, pentru ca umplutura sa se distribuie uniform in tot aluatul. Il punem apoi intr-o tava de tort cu peretii detasabili (sau puteti folosi orice alta forma, nu neaparat rotunda sau puteti pur si simplu sa puneti aluatul pe o tava si sa ii dati voi o forma oarecare) si il nivelam frumos folosind o lingura. Lasam din nou aluatul la dospit, asezand tava intr-un loc caldut, acoperita cu un prosop curat sau cu folie alimentara transparenta, alte 20 minute.

Dupa cele 20 minute, facem cu degetul niste gauri in aluat, nu foarte dese insa pe toata suprafata aluatului. Il lasam sa creasca alte 20 minute, intre timp incingem cuptorul la 180 de grade. La sfarsitul timpului de dospire, turnam peste aluat ulei de masline, astfel incat sa intre bine in gaurelele pe care le-am facut in aluat. Presaram deasupra sare de mare si ierburi aromatice dar si cateva feliute de masline, cele pe care le-am pus deoparte. Dam apoi tava la cuptor 20-25 de minute sau pana creste frumos si are o crusta aurie frumoasa. Desfacem peretii tavii, scoatem focaccia si daca mai avem rabdare, o lasati sa se raceasca un pic, dupa care puteti sa treceti la actiune (infulecarea, cum ar veni).

Nu pot sa va descriu in cuvintele-mi stangace cum poate mirosi in casa in timp ce se coace focaccia asta. Si numai pentru miros merita sa faceti painea asta! Partea buna este ca sunt foarte multe variatiuni la reteta si puteti pune in loc de masline ceapa tocata marunt, usturoi, rosii cherry si cam orice fel de condimente va trec prin minte. O sa va arat rand pe rand si alte variante de focaccia pe care le-am facut si urmeaza sa le fac. Sper ca v-am lamurit cu tot ce am scris ca e o paine de casa care trebuie incercata si daca nu v-am lamurit, fac un ultim efort cu pozele de mai jos. Sa va fie de bine!

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Cum preparăm bomboanele toffifee la noi acasă! O rețetă delicioasă preparată pas cu pas

Cum preparăm bomboanele toffifee la noi acasă! O rețetă delicioasă preparată pas cu pas

Chifteluțe din hrișcă cu legume, un preparat sănătos și consistent pentru orice moment al zilei.

Chifteluțe din hrișcă cu legume, un preparat sănătos și consistent pentru orice moment al zilei.

Actualitate

Alegeri prezidențiale 2025: Urmează decizia CCR privind validarea primului tur

Citeste mai multDetails
Seva de smochin: Beneficii, utilizări și recomandări pentru sănătate și îngrijire
Actualitate

Seva de smochin: Beneficii, utilizări și recomandări pentru sănătate și îngrijire

Citeste mai multDetails
USR îi retrage sprijinul Elenei Lasconi. Nicușor Dan devine candidatul susținut pentru prezidențiale
Actualitate

Elena Lasconi își anunță demisia de la conducerea USR: „Demisionez cu inima împăcată”

Citeste mai multDetails
Exit poll alegeri prezidențiale: George Simion conduce. Reacții de la candidați
Actualitate

Exit poll alegeri prezidențiale: George Simion conduce. Reacții de la candidați

Citeste mai multDetails
ATENȚIE! Rovinieta de județ care intră în vigoare de la 15 ianuarie. Șoferii nu vor mai putea circula pe unele drumuri fără ea
Actualitate

ATENȚIE! Rovinieta de județ care intră în vigoare de la 15 ianuarie. Șoferii nu vor mai putea circula pe unele drumuri fără ea

Citeste mai multDetails
A fost soția unui mare actor român, a suferit enorm după divorț, dar acum s-a reinventat
Actualitate

A fost soția unui mare actor român, a suferit enorm după divorț, dar acum s-a reinventat

Citeste mai multDetails
Strategia liberalilor după eșecul lui Crin Antonescu
Actualitate

Strategia liberalilor după eșecul lui Crin Antonescu

Citeste mai multDetails
Confruntare militară gravă: zeci de morți și tensiuni la cel mai înalt nivel din ultimele două decenii
Actualitate

Confruntare militară gravă: zeci de morți și tensiuni la cel mai înalt nivel din ultimele două decenii

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Femina.ro
Consimțământul pentru folosirea datelor dvs. cu caracter personal pentru:

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a accesa informații despre dispozitivul tău. Consimțământul față de aceste tehnologii ne va permite nouă și partenerilor noștri să procesăm date cu caracter personal, cum ar fi comportamentul de navigare sau ID-uri unice pe acest site și să afișăm reclame (ne)personalizate. Neacordarea sau retragerea consimțământului poate afecta negativ anumite caracteristici și funcții.

Fă clic mai jos pentru a consimți la cele de mai sus sau pentru a face alegeri mai detaliate. Opțiunile tale vor fi aplicate doar pe acest site. Poți modifica oricând setările, inclusiv prin retragerea consimțământului, utilizând comutatoarele din Politica privind Cookie-urile sau făcând clic pe butonul de gestionare a consimțământului din partea de jos a ecranului.

Functional Mereu activ
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Statistici

Marketing

Caracteristici
Mereu activ

Mereu activ
Gestionează opțiunile Gestionează serviciile Gestionează {vendor_count} furnizori Citește mai multe despre aceste scopuri
Manager Optiuni
{title} {title} {title}
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact