Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Ciorbă de bureți de post

Ciorbă de bureți de post

Ciorba se poate pregati cu buretii proaspeti, cum au fost culesi din padure, sau cu bureti uscati pentru iarna.Singura conditie daca ii culegeti personal este sa aveti garantia ca buretii sunt comestibili si numai buni de transformat in ciorba.

Ingrediente: 2 litri apa, 1 litru bors, 500 g bureti,  zarzavat de supa, sare.

Mod de preparare:

  • Adio permis de conducere! Noua lege adoptată schimbă radical regulile pentru șoferii din România – află dacă te numeri printre cei afectați
  • Alertă alimentară! 4 mărci populare de cafea, retrase de pe piață – conțin pesticide, substanțe toxice și urme de insecte
  • Două bancnote vor fi scoase din circulație: până când mai pot fi folosite și ce pași trebuie să urmeze românii
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Ciorba se poate pregati cu buretii proaspeti, cum au fost culesi din padure, sau cu bureti uscati pentru iarna. Se fierb intr-o oala cu apa, un morcov, patrunjel, marar si o ceapa. Se aleg buretii sa nu fie viermanosi, se taie in doua sau mai marunt si se pun in oala cu zarzavat. Cand sunt fierti, se adauga borsul fiert separat, se potriveste de sare si se lasa sa mai dea impreuna cateva clocote.

Ponturi:

Dupa gust se poate adauga putin rantas, facut dintr-o ceapa tocata, prajita in ulei cu putina faina, si stinsa cu apa. Daca folositi bureti uscati, inmuiati-i in apa cu o seara inainte de a-i gati.

  • Tradiții de Sfântul Dumitru: Ce Obiecte Trebuie Să Porți pentru a Atrage Noroc și Belșug
  • Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier
  • Detox natural: rețeta simplă cu sfeclă roșie și morcov care curăță ficatul și revigorează organismul
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

Vezi reteta pentru ciorba de cartofi cu fidea si verdeata:

Chiar dacă pentru unele persoane combinația dintre cartofi și fidea nu este una reușită, pentru alții această ciorbă este perfectă, deoarece are un gust bun, te satură la nevoie și în plus, bunicii ne făceau mereu când eram mici. Pentru mine are o semnificație mult mai puternică și eu pur si simplu ador această ciorbică. Iată cum se prepară:

INGREDIENTE:

o ceapa, un morcov, zarzavat ciorba, pasta de ardei, o cana bulion, 4-5 cartofi, 50 g fidea, ulei, sare,piper, patrunjel,leustean verde

MOD DE PREPARARE:

Se caleste un morcov dat pe razatoarea mica in ulei.Se adauga ceapa taiata fin,zarzavatul de ciorba si pasta de ardei.Se pune apa in cratita si se lasa sa fiarba 10 min.Apoi se adauga cartofii cubulete si se fierb.Inainte cu 5 min.sa se termine ciorba se adauga fideaua se mai lasa la fiert inca cateva minute(max.5) si se pune bulionul.La sfarsit se pune sare daca mai este nevoie(zarzavatul meu de ciorba contine sare),piper si verdeata tocata.

 

Vezi și rețeta pentru supă de conopidă:

Acum cateva zile eram in cautarea unei supe de conopida care sa contina si marar. Am gasit una care depasea asteptarile mele, preparata din conopida coapta.

Ingrediente:

1 conopida,2 morcovi, 1 ceapa mare, 3 catei de usturoi, 1 cartof normal, 6 linguri ulei, cateva fire marar, sare, piper

Mod de preparare:

Se desface conopida buchetele si morcovul se taie rondele mai groase. Se condimenteaza cu sare si piper si apoi se toarna vreo 4 linguri de ulei peste si se amesteca astfel incat legumele sa fie acoperite. Se dau la cuptor intr-o tava tapetata cu hartie de copt, la 200C pentru 20 minute si se amesteca de cateva ori in ele. In acest timp, in restul de ulei incins calim ceapa tocata marunt si cand e moale adaugam usturoiul strivit. Calim inca 1 minut si apoi adaugam cartoful taiat cuburi mai mari si 4 cani jumate de apa.

Fierbem la foc mediu cam 15 minute. Conopida si morcovii copti ii punem apoi peste cartofi, adaugam putina sare si continuam sa fierbem inca 15 minute. “Pescuim” din supa bucatile de cartofi. Ii punem intr-un blender, mai adaugam si 3 polonice de supa si conopida (fara morcovi, ca va colora supa) si mixam bine bine, pana obtinem un piure fin. Adaugam legumele-crema inapoi inapoi in oala, dam cateva clocote, timp in care gustam de sare si piper. Adaugam mararul tocat si stingem focul. Se serveste calda cu crutoane de paine

Vezi și reteta pentru supă de roșii cu găluște:

Pentru că supa de post cu găluște este o supă gustoasă și sățioasă, mai ales în zilele de post când este nevoie de mâncare mai consistentă, astăzi te învățăm o rețetă simplă de supă de roșii cu găluște. Iată cum se prepară:

Ingrediente:

2 morcovi, 2 cepe, 1 păstârnac, 1 țelină, 1 kg rosii, 1 legătură pătrunjel

Pentru găluște: 4 linguri de făină, 4 linguri de griș, 1 lingură amidon, 1 ceapă tocată mărunt
sare, boia și piper, după gust

Mod de preparare:

Supa de roșii cu găluște de post se face simplu și rapid și este extrem de gustoasă. Normal că gustul și consistența găluștelor de post diferă de cele “de dulce”, dar asta nu le face mai puțin gustoase, ci doar… altfel.

Taie mărunt ceapa, morcovul, păstârnacul, țelina (pe ultimele 3 le poți da pe răzătoare chiar, dacă îți e mai ușor). Opărește 2, 3 minute roșiile ca să le poți decoji ușor. Asezonează cu sare, piper și boia și lasă la călit într-o oală înaltă, până se înmoaie.
Adaugă peste 2 litri de apă. Lasă la fiert 10-15 minute.Roșiile decojite și fierte, pasează-le și pune-le deasupra celorlalte legume.
Între timp, ocupă-te de găluște. Combină făina cu grișul, amidonul și ceapa tocată mărunt de tot cu puțină apă călduță, până obții o pastă omogenă.
De îndată ce s-a format pasta, formează găluștele cu lingura și pune-le imediat în oală, la fiert. (Dacă nu faci asta și lași compoziția pentru găluște să stea, îți vor ieși tari!)
Lasă-le 5-10 minute la fiert, apoi oprește focul. Adaugă pătrunjelul tocat, pune capacul și lasă să mai stea 5 minute.

Poftă bună!

 

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Monoglutamatul de sodiu, cel mai periculos ingredient care transformă orice mâncare nesănătoasă într-o mâncare extraordinar de bună.

Monoglutamatul de sodiu, cel mai periculos ingredient care transformă orice mâncare nesănătoasă într-o mâncare extraordinar de bună.

Cum se prepară borșul tigănesc, o rețetă gustoasă și sănătoasă

Cum se prepară borșul tigănesc, o rețetă gustoasă și sănătoasă

Explozia din Rahova: Tragedia a Izbucnit în Apartamentul unei Avocate Pensionate, Femeie Decedată în Deflagrație
Actualitate

Explozia din Rahova: Tragedia a Izbucnit în Apartamentul unei Avocate Pensionate, Femeie Decedată în Deflagrație

Citeste mai multDetails
Tragedie în Rahova: Printre victime, o tanara insarcinata
Actualitate

Noaptea de Coșmar în Rahova: Locatarii Evacuați Primesc Cazările Primăriei; Se Vorbește Despre O A Doua Explozie

Citeste mai multDetails
Noi Detalii în Cazul Exploziei din Rahova: Suspect de Pornire Neautorizată a Gazului După Oprirea sa de Către Furnizor
Actualitate

Noi Detalii în Cazul Exploziei din Rahova: Suspect de Pornire Neautorizată a Gazului După Oprirea sa de Către Furnizor

Citeste mai multDetails
Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier
Actualitate

Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier

Citeste mai multDetails
Viktor Orban, declarație controversată: „Ucraina va fi împărțită în trei”
Actualitate

Viktor Orban, declarație controversată: „Ucraina va fi împărțită în trei”

Citeste mai multDetails
Cât te costă fiecare grad în plus la termostat: diferența reală între 19°C, 21°C și 23°C
Actualitate

Cât te costă fiecare grad în plus la termostat: diferența reală între 19°C, 21°C și 23°C

Citeste mai multDetails
Zvonuri și panică pe rețelele sociale: medicul Flavia Groșan este în viață, dar se află în stare gravă la spital
Actualitate

Zvonuri și panică pe rețelele sociale: medicul Flavia Groșan este în viață, dar se află în stare gravă la spital

Citeste mai multDetails
CCR A RESPINS LEGEA PENSIILOR MAGISTRAȚILOR: USR AMENINȚĂ CU REFERENDUM CONSTITUȚIONAL
Actualitate

CCR A RESPINS LEGEA PENSIILOR MAGISTRAȚILOR: USR AMENINȚĂ CU REFERENDUM CONSTITUȚIONAL

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact