Ingrediente:
2 cartofi, o ceapa uscata, un ardei gras rosu, o radacina de pastarnac, o bucata de telina, 2 morcovi medii, un dovlecel mic, sare, dupa gust, 2 linguri cu ulei, 100 ml cu suc de rosii,
patrunjel si leustean proaspete, o crenguta de cimbru uscat
pentru galuste: 2 oua si 7 linguri de gris, 1 lingura ulei, sare.
Mod de preparare:
Tocam legumele si le fierbem in 2-3 litri de apa pana ce sunt suficientde fierte. Saram dupa gust, adaugam uleiul, iar mai apoi sucul de rosii. Lasam sa dea in clocot si cu ajutorul unei lingurite (umede) luam cate putin din compozitia de ou si gris si o adaugam in ciorba. Dupa ce galustele se ridica la suprafata, oprim focul si asezonam cu verdeata preferata. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta, arata-le-o si prietenilor!