Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Ciorbă de vară cu dovlecei

Ciorbă de vară cu dovlecei

Pentru că vremea de afară este una cu temperaturi ridicate, cea mai sănătoasă hrană este cea preparată din legume și de preferat, lichidă. Acum că știm ce tip de hrană este recomandată pentru acest sezon, îți voi prezenta rețeta pentru o ciorbă de vară cu dovlecei răcoritoare și gustoasă!

Ingrediente:

Cantitatile de legume sunt in functie de oala.cantitatile de mai jos sunt pentru o oala de 5 l: ardei verde si/sau rosu si/sau galben 1-2 bucati,1 ceapa mare pentru ciorba la fiert si 1 medie la sfarsit, 1/2 radacina de telina,1 pastranac, 2 morcovi, 4 cartofi medii,1 legatura patrunjel, 1 legatura, 2, 3 dovlecei, bulion sau rosii proaspete, bors, sare, ulei

  • Norovirusul, infecția care provoacă valuri de îmbolnăviri în Europa. Ce este și cât de periculoasă poate deveni
  • Surpriză după exit-poll-uri: rezultatele oficiale ale alegerilor din București 2025 schimbă clasamentul
  • Cancerul pancreatic: 10 simptome timpurii pe care nu trebuie să le treci cu vederea
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Mod de preparare: Se taie ardeiul, o jumate de ceapa mare, telina, albitura,morcovi si se calesc putin in ulei de masline. Se calesc la foc mic, cat sa se mai inmoaie morcovul. Se adauga si celelalte ingrediente mai putin dovlecelul plus apa cat cuprinde. Se lasa la fiert cat sa se fiarba legumele, se verifica daca s-a fiert ardeiul. Se adauga bulion, bors si dovlecei si se lasa la fiert pana cand se fierb dovleceii. Se pune si verdeata. La sfarsit inainte de a stinge focul se rade ceapa medie pe partea cea mai fine a razatoarei si se adauga. Imediat dupa aceea, se stinge focul si se mai adauga niste verdeata pentru un gust mai puternic. Pofta Buna!

O a doua varianta a acestei retete este urmatoarea: se pun toate legumele la fiert mai putin dovleceii si la sfarsit cand aproape s-au fiert, se adauga bors, bulion,dovlecei,verdeata si se lasa sa mai fiarba 10 minute. La sfarsit inainte de a stinge focul se rade ceapa aia medie si se adauga. Imediat dupa aceea se stinge focul si se mai adauga verdeata.Pofta Buna!
Se serveste calda sau rece.

  • Marin Eugen Sabău, eutanasiat în Spania
  • Stare de sănătate Dan Petrescu: Noi informații despre recuperarea „Bursucului”. Fiicele sale au venit de urgență în România
  • Dan Petrescu, tot mai preocupat de problemele de sănătate. Noi informații despre starea antrenorului
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

Vezi reteta si pentru Bors Ardelenesc cu tarhon:

Timp de preparare: 30 min

Ingrediente: 1 cana suc roşii, 2 linguri ulei de măsline, 1 legatura leuşten verde, borş, 1 legatura pătrunjel, 1-2 cartofi, 2 morcovi, 1 căţel de usturoi,1 ardei gras verde şi unul roşu, 1-2 frunze de varză, 100 g mazăre, 1 legatura ceapă verde, 2 dovlecei, 1 praf piper,2-3 fire tarhon.

Mod de preparare:

Se curăţă toate zarzavaturile şi legumele, apoi se taie cubuleţe şi fideluţă. Se pune puţin ulei în oala de ciorbă şi se călesc uşor morcovul ras, dovleceii şi ceapa, după care se pun şi celelalate zarzavaturi să se înăbuşe bine. Se toarnă o ceaşcă de apă caldă şi se fierbe înăbuşit. Se pune sare şi piper şi se completează cu apă până la jumătatea oalei, se pune capacul şi se lasă să dea în câteva clocote.
Separat se curăţă pătrunjelul şi leuşteanul, se spală şi se toacă mărunt. Verdeaţa tocată se pune în ciorbă împreună cu sucul de roşii. Cu câteva minute înainte de a opri ciorba, se adaugă borşul şi se ornează cu fire de pătrunjel verde, leuştean şi tarhon.

 

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Cum să decongelezi carnea în doar 5 minute. Este adevăratul secret al bucătarilor

Cum să decongelezi carnea în doar 5 minute. Este adevăratul secret al bucătarilor

Ștrudel cu mere de casă

Ștrudel cu mere de casă

Din păcate toţi au început să plângă
Generale

Din păcate toţi au început să plângă

Citeste mai multDetails
Marin Eugen Sabău, eutanasiat în Spania
Actualitate

Marin Eugen Sabău, eutanasiat în Spania

Citeste mai multDetails
Din păcate este vorba de Cătălin Bordea. Este știrea momentului în showbiz
Actualitate

Din păcate este vorba de Cătălin Bordea. Este știrea momentului în showbiz

Citeste mai multDetails
Stare de sănătate Dan Petrescu: Noi informații despre recuperarea „Bursucului”. Fiicele sale au venit de urgență în România
Actualitate

Stare de sănătate Dan Petrescu: Noi informații despre recuperarea „Bursucului”. Fiicele sale au venit de urgență în România

Citeste mai multDetails
Vacanța de iarnă 2025–2026 începe mai devreme. Cât durează cea mai lungă pauză din an pentru elevi
Actualitate

Vacanța de iarnă 2025–2026 începe mai devreme. Cât durează cea mai lungă pauză din an pentru elevi

Citeste mai multDetails
Exit-poll 21:00: cine pare să câștige Primăria București 2025
Actualitate

Exit-poll 21:00: cine pare să câștige Primăria București 2025

Citeste mai multDetails
Dan Petrescu, tot mai preocupat de problemele de sănătate. Noi informații despre starea antrenorului
Actualitate

Dan Petrescu, tot mai preocupat de problemele de sănătate. Noi informații despre starea antrenorului

Citeste mai multDetails
De la o mâncărime banală la un diagnostic neașteptat:
Actualitate

De la o mâncărime banală la un diagnostic neașteptat:

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact