joi, 30 martie 2023
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Rețete » Desert ca la mama acasă » Ștrudel cu mere de casă

Ștrudel cu mere de casă

Ștrudel cu mere de casă

Strudel cu mere și frisca

Ingrediente: 32 bucati:

Vezi și...

Cum să pregătim fructele și legumele pentru o masă festivă

Chec de casă cu afine! Un desert perfect pentru orice moment al zile

Cum prepari cele mai pufoase clătite fără să adaugi unt sau ulei în tigaie

Cum prepari cele mai pufoase clătite fără să adaugi unt sau ulei în tigaie

1 kg faina + 5-6 linguri de faina in plus, 400 ml ulei, drojdie cat o nuca mai mare (aprox 40 de grame de drojdie proaspata)
1 lingurita zahar, un praf de sare, 1 lingura otet, 1 cana si 1/2 apa calduta
1,5 kg mere, zahar si scortisoara.
Pentru o umplutura mai consistena, luati 1 – 1,5 kg mere, pe care le curatati de coaja si de cotor si le dati pe razatoarea mare (sau pe robot). Lasati-le in strecuratoare pentru a se scurge sucul!
Drojdia se pune cu lingurita de zahar si se lasa la lichefiat in jur de 15 minute. Dupa ce s-a facut o spuma lichida, adaugati ingredientele: 1 kg de faina, 200 ml de ulei, sarea, 1 lingura de otet, si apa calduta si amestecati.Se framanta usor si rezulta un aluat care nu se prinde de degete.
Se lucreaza pe masa fara a se adauga faina sau ulei, pentru ca nu se lipeste. Dupa ce s-a framantat bine si s-a omogenizat, se mai framanta circa 5 minute, dupa care se imparte in 4 bucati egale.
Se face o crema din 200 ml de ulei si 5-6 linguri de faina. Se amesteca bine pana dispar toate cocoloasele. Trebuie sa rezulte o crema ca o smantana mai groasa – daca e necesar se mai adauga faina.
Se ia o bucata de aluat si se lungeste putin ca o bagheta, dupa care se intinde cu sucitorul, sub forma de dreptunghi. Deasupra, se pun cateva linguri din compozitia de ulei cu faina si se intinde pe toata foaia.
Se ruleaza aluatul si se aseaza pe un platou. Se procedeaza la fel si cu celelalte 3 bucati de aluat. Se da tava la frigider pentru 1 ora, 1 ora si 30 de minute.
In acest timp se iau merele din strecuratoare, daca e cazul se mai scurg in mana, se adauga zahar dupa gust – eu am pus in jur de 150 de grame si cateva prafuri de scortisoara si dupa gust poti adauga si bucatele de nuci/stafide in compozitie. Se imparte compozitia in 4, in castron. Dupa o ora, se ia aluatul din frigider si incepe operatiunea ,,strudele”. Se ia un rulou de aluat si se intinde din nou sub forma de dreptunghi, cu grija, pentru a nu scoate crema de ulei din interior. Trebuie sa rezulte o foaie nu foarte subtire, nici foarte groasa, care se taie in jumatate pe lungime, si in 4 pe latime, deci ar trebui sa iasa 8 bucati.
Fiecare sfert din compozitia de mere trebuie sa ajunga pentru 8 strudele. Se aseaza pe marginea exterioara si se ruleaza spre interior. Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt, cu lipitura in jos, pentru a nu se desprinde. Eu folosesc tava de la aragaz, unde incap exact 16 strudele. Se procedeaza la fel si cu celelalte rulouri de aluat.
Incingeti cuptorul la 180 de grade. La cuptor se lasa in jur de 30-40 de minute, insa spre final se mareste  putin temperatura, pret de cateva minute, dupa care poti da drumul la grill pentru a prinde culoare frumoasa deasupra. Intre timp, puteti sa le pregatiti pe celelalte, pentru ca totul sa decurga cat mai rapid.
Se lasa cateva minute in tava sa se raceasca, dupa care se scot pe platou. Se pudreaza cu zahar. Este indicat ca sa tineti aceste strudele cu mere acoperite pentru a nu se intari. Se pot servi cu inghetata de vanilie sau frisca.

 

Pavlova

Ingrediente: trei albușuri, 150 g zahăr pudră, la temperatura camerei, o linguriță de amidon și una de oțet. Preparare: încălzește cuptorul la 130 de grade, iar între timp bate albușurile spumă. Când s-au întărit, adaugă puțin câte puțin zahărul, iar la final, amidonul, oțetul și un praf de sare. Coace 10 minute, apoi redu temperatura la 120 de grade și lasă bezeaua pentru încă o oră. Se poate arde ușor, așa că urmărește mereu ce se întâmplă în cuptor.
Servire: se poate servi cu o cremă de mascarpone, cu fructe din congelator sau ciocolată topită cu unt.

 

Prajitura cu prune si mac

 

Ingrediente: 250 g de unt la temperatura camerei, 200 g zahăr, trei ouă, 250 g făină, o linguriță și jumătate de praf de copt, sucul și coaja de la două portocale, 50 g semințe de mac prăjite, 100 g prune.
Preparare: încinge cuptorul la 180 de grade Celsius, apoi unge cu unt o tavă medie pentru prăjituri. Mixează untul cu zahărul, apoi adaugă ouăle pe rând, făina și praful de copt. La final, adaugă sucul și coaja de portocală și macul. Pune totul în tavă, acoperă cu prune și coace 50 de minute.
Servire: lasă să se răcească și pune alături o linguriță de frișcă lichidă.

 

 

 

 

 

Sursa:gustolandia.ro

SharePinTrimiteTrimite
Articolul precedent

Cum să decongelezi carnea în doar 5 minute. Este adevăratul secret al bucătarilor

Urmatorul Articol

Cum poți face Vegeta acasă la tine 100% natural, fără conservați și E-uri

Articole Similare

Prăjitura Coca Cola, mai bună decât orice altă prăjitură de casă
Desert ca la mama acasă

Prăjitura Coca Cola, mai bună decât orice altă prăjitură de casă

Tort de bezea cu mere
Desert ca la mama acasă

Tort de bezea cu mere

Strudel cu mere ardelenesc. Un dulce tradițional cu care ne mândrim
Desert ca la mama acasă

Strudel cu mere ardelenesc. Un dulce tradițional cu care ne mândrim

Desert ca la mama acasă

Clătite poloneze, rețeta autentică. Delicioase și foarte pufoase

Rețeta originală a cremșnitului. Ce poate fi mai bun de atât?
Desert ca la mama acasă

Rețeta originală a cremșnitului. Ce poate fi mai bun de atât?

Cremă de caramel preparată în casă. Nici cei mai mari mofturoși nu îi pot rezista. Este perfectă pentru prăjituri, plăcinte și înghețată
Desert ca la mama acasă

Cremă de caramel preparată în casă. Nici cei mai mari mofturoși nu îi pot rezista. Este perfectă pentru prăjituri, plăcinte și înghețată

Urmatorul Articol
Cum poți face Vegeta acasă la tine 100% natural, fără conservați și E-uri

Cum poți face Vegeta acasă la tine 100% natural, fără conservați și E-uri

Noutăți

Te anunțăm când apar articole noi? Apăsă aici

Articole Populare

Cum arată viața Ancăi Verma, cea mai bogată româncă. Are un palat și este păzită de zeci de bodyguarzi
Timp Liber

Cum arată viața Ancăi Verma, cea mai bogată româncă. Are un palat și este păzită de zeci de bodyguarzi

Anca Verma este o femeie de afaceri de succes, fiind considerată cea mai bogată româncă din lume. În 2006 s-a...

Citeste mai mult
Cum se cultiva leușteanul, 5 sfaturi pentru o “tufă” adevărată. Sfaturi de la gradinari

Cum se cultiva leușteanul, 5 sfaturi pentru o “tufă” adevărată. Sfaturi de la gradinari

Cum arată casa de la țară a lui Puya. Este din lut și cu numeroase motive tradiționale

Cum arată casa de la țară a lui Puya. Este din lut și cu numeroase motive tradiționale

Cost 2023. O super casa mica si ieftina in suprafata de 60 mp utili:

Cost 2023. O super casa mica si ieftina in suprafata de 60 mp utili:

Dana Nălbaru s-a mutat la țară! Crește găini și cultivă zarzavaturi!

Dana Nălbaru s-a mutat la țară! Crește găini și cultivă zarzavaturi!

facebook.com/femina.ro

ROL.ro

© 2023 Femina.ro

ROL.ro

  • business.ro
  • fasterup.com
  • travel.ro

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber

© 2023 Femina.ro

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii aici
Go to mobile version