Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Ciorbă moldovenească cu pui, șofran și legume de primăvară. Cu siguranță cea mai bună pe care am mâncat-o până acum

Ciorbă moldovenească cu pui, șofran și legume de primăvară. Cu siguranță cea mai bună pe care am mâncat-o până acum

Foarte gustoasa si bogata in vitamine, ciorba de cartofi cu pui, sofran si legume este bine venita in orice sezon. Acest prim delicios fel de mâncare diversifică masa de zi cu zi și sigur vă va multumi familia. Pentru aceasta ciorba delicioasă se poate folosi orice parte a puiului. Eu am pus un spate, vârfuri de aripi și o parte din pulpe. Aici nu aveți nevoie de multă carne, principalul lucru este un bors  gustos si combinatia gustului de legume proaspete de primavara!

Ingrediente:
Tacamuri (spate, aripi), pulpe de pui (depinde de oala in care faceti ciorba) eu am folosit de la CocoRico, pentru ca sunt mereu proaspete, 4, 5 cartofi;2 cepe, 2 morcovi mici, sare, șofran 1 linguriță;usturoi – 2-3 căței;2 frunze de dafin, 2 linguri de ulei vegetal, 3 litri de apa, piper negru,sare si marar, bors, 1/2 litri-1 litru.

Mod de preparare:
Puneti carnea de pui intr-o cratita cu apa rece. Puneti cratita pe foc si lasati pana incepe sa fiarba. Indepartati spuma si lasati inca 20, 25 de minute sa fiarba. Intre timp, curatati legumele si taiati-le. Cand a fiert puiul, scoateti-l pe o farfurie si lasati-l sa se raceasca. Puneti cartofii la fiert si separati carnea de pe oase.
Ceapa si morcovul se calesc in putin ulei vegetal, pana se inmoaie. Cand sunt gata cartofii, adaugati legumele calite si puiul in supa. Adaugati usturoiul zdrobit, sofranul, frunzele de dafin si borsul si lasati aproximativ 10 minute la foc mic pana da in clocot.
Mararul si piperul se presara la servire pentru un plus de savoare. Iti garantam ca aceasta ciorba te va impresiona!
Pofta buna si spor la treaba!â

  • Bolile care nu mai permit obținerea certificatului de handicap. Lista completă a afecțiunilor eliminate
  • Alertă alimentară! 4 mărci populare de cafea, retrase de pe piață – conțin pesticide, substanțe toxice și urme de insecte
  • Situația certificatelor de handicap deja emise, cu valabilitate permanentă
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

P.S.Ș Sofranul se pune intr-o cescuta cu apa calda si se lasa 30 minute acoperit. Se adauga cu acea apa in ciorba.

Vezi si reteta pentru ciorba de cartofi cu afumatura:

Ciorbă de cartofi cu afumătură, o ciorbă ardelenească de nu te poți opri din mâncat

O ciorba atat de buna incat nu ai cum sa spui ,, nu, multumesc” atunci cand ti se ofera. Uite de ce ai nevoie:

  • Tradiții de Sfântul Dumitru: Ce Obiecte Trebuie Să Porți pentru a Atrage Noroc și Belșug
  • Bufnița: Între Simbol al Înțelepciunii și Gardian al Nopții
  • Ilie Bolojan, prezent la sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

1 kg cartofi, 1 kg carne afumata cu os ( se poate falasi scarita sau dupa preferinte), 1/2 telina, 1/2 radacina de patrunjel , o lingurita pasta de ardei iute, 2 cepe, 1 lingura faina, sare, 200 grame de smantana pentru gatit, marar verde, piper, tarhon (daca va place).

Mod de preparare: Daca afumatura are multa grasime, incercati sa scoateti cat puteti din ea pentru ca oricum va ramane multa, iar daca este prea sarata, o puteti desara putin. Dupa aceea se pune la fiert in 4-6 litri de apa rece la foc potrivit, luandu-i spuma atunci cand incepe sa dea in fiert.

Dupa fierbere carnea se poate taia bucatele sau lasa bucati mai mari pentru a roade conform traditiei carnea de pe oase. In timp ce afumatura fierbe, curatati toate legumele si taiati-le cubulete.

De asemenea cartofii se curatat si se taie in cuburi egale si se pastreaza in apa rece pana cand va fi nevoie de ei (pentru a nu oxida).

Dupa ce afumatura fierbe bine, ai grija ca in apa ramasa sa nu balteasca grasimea, daca se intampla asta incearca sa degreesezi apa, si adauga legumele , fara cartofi. Dupa ce apa da in clocot adaugati si cartofii. Mare atentie, inainte sa adaugati sare, gustati, apa fiind probabil destul de sarata de la fumatura.  Cand cartofii si restul legumelor incep sa dea in fiert, readaugati carnea fiarta si lasati-le pe foc impreuna. Se presara pasta de ardei sau paprika,  se adauga piperul, smantana si tarhon daca optati pentru el. Daca cei poftiti la masa apreciaza gustul picant, puteti adauga in ciorba 1, 2 ardei iuti, dar trebuie sa te asiguri ca este pe gustul tuturor. A venit si randul mararului inainte de a inchide focul. Daca nu sunt toti cei care se bucura de ciorba fani marar, se poate adauga optional in momentul servirii. Ciorba este gata, si va asiguram ca este o bunatate pe care nu o vei regreta!

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Pateul de post, nimeni nu își închipuie ce are în el. Ce s-a descoperit în urma studiilor de pe eticheta prduselor. Nu vei mai vrea să consumi

Pateul de post, nimeni nu își închipuie ce are în el. Ce s-a descoperit în urma studiilor de pe eticheta prduselor. Nu vei mai vrea să consumi

Cum se fac cele mai bune langoși cu cremă de urdă și mărar. Ți se topesc în gură

Cum se fac cele mai bune langoși cu cremă de urdă și mărar. Ți se topesc în gură

Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier
Actualitate

Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier

Citeste mai multDetails
Bufnița: Între Simbol al Înțelepciunii și Gardian al Nopții
Actualitate

Bufnița: Între Simbol al Înțelepciunii și Gardian al Nopții

Citeste mai multDetails
Viktor Orban, declarații controversate: „Ucraina nu trebuie să intre în Uniunea Europeană”
Actualitate

Viktor Orban, declarații controversate: „Ucraina nu trebuie să intre în Uniunea Europeană”

Citeste mai multDetails
Scandal la Asia Express 2025: Adevărul despre presupusul amantlâc dintre Alina Pușcău și Dan Alexa. Ce spune Mara Bănică
Actualitate

Scandal la Asia Express 2025: Adevărul despre presupusul amantlâc dintre Alina Pușcău și Dan Alexa. Ce spune Mara Bănică

Citeste mai multDetails
Impactul Păsărilor cu Fereastra: Interpretări și Superstiții în Tradiția Românească
Actualitate

Impactul Păsărilor cu Fereastra: Interpretări și Superstiții în Tradiția Românească

Citeste mai multDetails
Cât te costă fiecare grad în plus la termostat: diferența reală între 19°C, 21°C și 23°C
Actualitate

Cât te costă fiecare grad în plus la termostat: diferența reală între 19°C, 21°C și 23°C

Citeste mai multDetails
Tradiții de Sfântul Dumitru: Ce Obiecte Trebuie Să Porți pentru a Atrage Noroc și Belșug
Actualitate

Tradiții de Sfântul Dumitru: Ce Obiecte Trebuie Să Porți pentru a Atrage Noroc și Belșug

Citeste mai multDetails
PNRR revizuit, aprobat de Comisia Europeană: 21,4 miliarde de euro pentru România
Actualitate

PNRR revizuit, aprobat de Comisia Europeană: 21,4 miliarde de euro pentru România

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact