Ciorbă țărănească de pui acrită cu zeamă de varză și zdrențe de ou

Ciorba aceasta este ciorba copilariei mele, imi ajunge direct la suflet, si as manca-o in locul oricarui preparat din restaurantele cu pretentii. Este o ciorba preparata din pui intreg de la CocoRico, un pui natural, care ii da un gust delicios ciorbei de pui, un gust autentic de neuitat ca in copilarie! Pot spune ca acestei ciorbe nu ii lipseste nimic! Ingrediente: 1 pui CocoRico, 2 cepe, 4 morcovi medii, 1 radacina patrunjel, 1/2 telina (in magazine se gasesc foarte mari), mazare congelata, 100 de grame, 5 cartofi medii, 1, 5 litri zeama de varza, sare (daca nu este zeama de varza deja sarata), 2 ardei kapia. 1/4 cana de orez, 1 pahar rosii passata, marar, patrunjel.

Mod de preparare: Portioneaza carnea de pui si pune-o la fiert intr-o oala de 7 litri (cantitatea oalei mele-imi ajunge pentru vreo 3 zile pentru toata familia) cu putina sare. Intre timp, curata si taie legumele dupa preferinta (cubulete, rondele). Secretul este sa fie toate cam de aceeasi dimensiune sa fiarba in acelai timp). Cand carnea de pui incepe sa fiarba, ia spuma si adauga legumele taiate- mai putin ardeiul kapia care fierbe foarte repede.  Cand legumele incep sa fiarba, adauga ardeii kapia taiati cubulete si orezul, si lasa-le pe foc aproximativ 10 minute. Inacest timp, fierbe neaparat zeama de varza in alta olicica, pentru a o pune direct fiarta in oala cu ciorba. Cand da in clocot adaug-o in oala cu putin bulion, si las-o pana da iar in clcocot, apoi adauga 1 ou batut si stinge focul. Adauga patrunjel si marar taiat marunt si acoper-o cu capacul.

Iti va iesi o ciorba adevarata pe care o vor aprecia toti cei ai casei.

Pofta buna!

Vezi si reteta pentru ciorba de perisoare a la grec:

Ciorba de perișoare este una dintre preferatele mele, așa că astăzi îți voi da rețeta pentru o ciorbă care să-ți bucure toată familia! iată cum se prepară:

Ingrediente:

500 g carne tocată amestec, 1 ceapă mare, 150 gr orez, 1 morcov, 1 ardei capia, 1 păstârnac, 1 cartof mare, pătrunjel proaspăt, un praf de cimbru uscat, 4 gălbenuşuri, 200 ml lapte dulce, 200 ml smântână de gătit, oţet, sare, piper, ulei.

Mod de preparare:
Ceapa se toacă mărunt şi se pune la călit în ulei încins pentru câteva minute. Se adaugă 1 l de apă şi se lasă să fiarbă. Carnea se amestecă cu sare, piper, orez, cimbru şi pătrunjel proaspăt tocat. Se formează perişoare pe care le punem la fiert peste ceapă. Când sunt aproape fierte se adaugă morcovul şi păstârnacul rase şi cartoful şi ardeiul tăiate cubuleţe.

Se lasă să fiarbă totul la foc potrivit.

Când legumele şi carnea sunt gata, se drege ciorba cu oţet, sare, piper şi gălbenuşurile amestecate cu laptele şi smântâna de gătit ( acestea se aduc la aceeaşi temperatura adaugând zeamă fierbinte de ciorbă). Se fierb împreună doar un minut, după care se stinge focul şi se adaugă verdeaţa tocată.

Exit mobile version