Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Clătite de post, fără ou și lapte, ți se topesc în gură

Gogoși pufoase de post. Un desert simplu de preparat de care nu mă satur niciodată

Clatitele sunt preferatele mele indiferent daca sunt de post sau de dulce. Diferenta nu este mare, atunci cand stii cum sa le prepari si ai o tigaie buna la indemana. Iata cum se prepara cele mai bune clatite de post, nu ma pot abtine sa nu fac mereu, chiar daca este zi de post sau nu.

Ingrediente:1 cana apa minerala carbogazoasa, 1 cana faina, 1 lingura zahar (optional), 50 ml ulei, 1 lingura zahar vanilat, 1 praf de sare

Mod de preparare:

  • Tragedie aviatică în Italia! Niciun pasager nu a supraviețuit prăbușirii avionului
  • Ceaiul natural care reduce acidul uric și detoxifică articulațiile în doar trei zile – vezi cum se prepară!
  • Te trezești cu perna udă dimineața? Iată ce înseamnă și de ce se întâmplă acest lucru
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Se amesteca intr-un castron zaharul, cu zaharul vanilat, faina si sarea, apoi se adauga apa minerala si uleiul si se amesteca incet cu telul. Daca iese prea groasa compozitia se mai adauga apa minerala, daca este prea subtire se mai pune putina faina. Se toarna apoi clatitele intr-o tigaie speciala, bine incinsa, si se coc pe ambele parti. Se umplu cu fructe, miere sau gem.

Vezi si reteta pentru negresa de post:

  • Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier
  • 3 zodii binecuvântate în perioada următoare: Noroc, belșug și protecție divină le schimbă destinul
  • Vene Vizibile: Când Sunt Normale și Când Semnalează o Problemă de Sănătate
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

Ingrediente:

Blat:2 căni de făină, 1 ½ cană de apă minerală, ½ cană de ulei, 1 borcan gem de prune, 100 gr zahăr, 1 plic praf de copt, 3 linguri de cacao

Glazură:

3 linguri de zahăr, 2 linguri de cacao, 1 lingura ulei, 3 linguri de apă, nucă de cocos pentru presărat deasupra glazurii

Mod de preparare:

Intr-un bol amestecam faina, praful de copt, zaharul si cacaoa cernuta.Adaugam treptat uleiul si apa minerala si omogenizam energic cu ajutorul unui tel
Adaugam gemul si omogenizam tot cu telul.Turnam compozitia intr-o forma ceramica sau termorezistenta (30×20 cm) . Eu am folosit si hartie de copt.Lasam la cuptor la 170 grade pana cand se rumeneste si trece testul scobitorii. (aproximativ 25- 30 minute). Pentru glazura, punem cacao cu zaharul intr-un vas, amestecam , apoi adaugam apa si uleiul. Lasam pe foc si fierbem pana cand glazura ajunge la consistenta dorita. Turnam glazura peste prajitura. Cand aceasta s-a racit adaugam si fulgi de cocos. Negresa de post cu gem este gata. Pofta buna!
Pentru a ne păstra buna dispoziţie, cacaua vine în ajutorul vostru. Substanţele active din boabele aromate stimulează eliberarea endorfinei şi serotoninei- substanţe numite hormonii fericirii. De aceea, pentru a alunga tristeţea, vă recomand să beţi o ceaşcă de cacao şi starea voastră de spirit se va îmbunătăţi vizibil”, a declarat fitoterapeutul Eugen Giurgiu

Vezi si reteta pentru gogosi pufoase de post:

Asta este cea mai bună și rapidă rețetă pentru gogoşi de post pufoase și aromate! Sunt ieftine, se fac fără efort și sunt desertul perfect pentru zilele în care ții post dar vrei să te răsfeți cu ceva dulce!

Ingrediente: 500 g faină, 250 ml apă (călduţă, neapărat!), 25 g drojdie proaspătă, 50 ml ulei, 2-3 linguri zahăr, 2 fiole esență de vanilie, 1 praf de sare

Mod de preparare:

Dizolvă drojdia în puțină apă călduță. Dacă ai drojdie uscată, folosești doar 10 grame.

Combină, într-un castron măricel, făina cu sarea și sarea. Adaugă drojdia desfăcută în apă călduță, esența, uleiul.

Toarnă, treptat și amestecând continuu, restul de apă călduță, până obții un aluat omogen și lipicios, dar care nu se lipește de mâini.

Acoperă cu un prosop (umezit, de preferat) și lasă la dospit până își dublează volumul.

Unge masa cu puțin ulei. Pune aluatul, mai frământă de 2-3 ori și întinde-l cu sucitorul. Formează, cu paharul, gogoșile. Lasă să mai crească 2-3 minute.

Încinge ulei într-un vas înăltuț și pune la prăjit gogoșile. Când sunt gata, scoate-le pe un șervet de hârtie care să absoarbă excesul de ulei, pudrează-le cu zahăr vanilat și… sunt numai bune de servit!

Sursa: wowbiz.ro

retete-haplea.ro

retete.unica.ro

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Gogoși pufoase de post. Un desert simplu de preparat de care nu mă satur niciodată

Reţeta zilei! Trebuie să încerci negresa de post pufoasă și consistentă cu toate bunătățile prin ea

Dovleac copt și fraged ca în copilărie. Iată secretele preparării unui dovleac copt perfect!

Dovleac copt și fraged ca în copilărie. Iată secretele preparării unui dovleac copt perfect!

Bufnița: Între Simbol al Înțelepciunii și Gardian al Nopții
Actualitate

Bufnița: Între Simbol al Înțelepciunii și Gardian al Nopții

Citeste mai multDetails
Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier
Actualitate

Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier

Citeste mai multDetails
Actualitate

Horoscop Financiar: Două Zodii care Vor Avea o Ascensiune Financiară Spectaculoasă Până în 2030

Citeste mai multDetails
Vene Vizibile: Când Sunt Normale și Când Semnalează o Problemă de Sănătate
Actualitate

Vene Vizibile: Când Sunt Normale și Când Semnalează o Problemă de Sănătate

Citeste mai multDetails
9 semne vizibile la nivelul picioarelor care pot indica probleme ale ficatului
Actualitate

9 semne vizibile la nivelul picioarelor care pot indica probleme ale ficatului

Citeste mai multDetails
Pancreasul: rol, funcții și semne care indică probleme de sănătate
Actualitate

Pancreasul: rol, funcții și semne care indică probleme de sănătate

Citeste mai multDetails
3 zodii binecuvântate în perioada următoare: Noroc, belșug și protecție divină le schimbă destinul
Actualitate

3 zodii binecuvântate în perioada următoare: Noroc, belșug și protecție divină le schimbă destinul

Citeste mai multDetails
Semnale de Alarmă: Avertismentele Subtile ale Corpului Care Pot Indica Prezența Cancerului
Actualitate

Semnale de Alarmă: Avertismentele Subtile ale Corpului Care Pot Indica Prezența Cancerului

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact