Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Dovleac copt și fraged ca în copilărie. Iată secretele preparării unui dovleac copt perfect!

Dovleac copt și fraged ca în copilărie. Iată secretele preparării unui dovleac copt perfect!

Chit că îl faci pe post de gustare între mese, aperitiv sau chiar și garnitură, măcar o dată să faci un dovleac copt toamna asta! Că este și un desert delicios (și sănătos), asta este clar. Că e înnebunitor de bună și coaja lui ușor arsă pe la margini… o știm cu toții din copilărie. Cubulețe sau felii? Nu contează, procedezi cum vrei, că oricum se coace extrem de repede. Pune rapid un dovleac la cuptor și lasă întreaga casă să se umple de parfumul lui minunat. Nu îți ia deloc mult, uite mai jos ce trebuie să faci!

Igrediente:1 dovleac mediu, sare grunjoasă după gust, ulei vegetal

Mod de preparare:
Încinge bine cuptorul și tapetează o tavă care nu lipește cu hârtie de copt.
Taie dovleacul felii (ca de pepene) sau cubulețe (cum tai cartofii pentru tocană) și dă semințele deoparte.
Pune dovleacul în tavă, presară cu ulei, un vârf de nucșoară și sare grunjoasă. (Dacă-ți place mai dulce decât e el natural, presară și 1 linguriță de zahăr deasupra)
Dă dovleacul la cuptorul încins, lasă-l la copt vreo 20 de minute și… bucură-te de aromă.

  • Călin Georgescu rupe tăcerea: Fostul candidat lansează acuzații incendiare după apariția în fața instanței
  • George Simion surprinde scena politică cu o decizie neașteptată. Liderul AUR a luat prin surprindere pe toată lumea
  • O eroare strigătoare la cer: Decizia inexplicabilă a piloților, analizată în cazul avionului Air India prăbușit
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Vezi si reteta pentru placinta de dovleac:

Această plăcintă cu dovleac se face repede, este de sezon şi e foarte gustoasă. Încearcă şi tu reţeta!

Ingrediente: Pentru foi: 250 ml ulei de floarea soarelui sau de porumb, 250 ml apa, un praf de sare, aprox. 700-720 gr faina

Petru umplutura: 2 kg dovleac, 300 gr zahar, 3 pliculete zahar vanilat, zahar pudra pentru pudrat, scortisoara si  nuca (dupa preferinta).

Mod de preparare:

  • Dragoș Anastasiu dezminte informațiile privind reducerea ajutorului de deces: „Nu s-a discutat despre tăierea acestuia”
  • Alertă în Tulcea: Mesaj RO-Alert transmis din cauza atacurilor rusești lângă granița cu Ucraina. Au fost ridicate aeronave F-16
  • Temperatura ideală în frigider vara. Ce alimente nu trebuie păstrate la rece
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

O reteta simpla si de post. Se curata dovleacul si se da pa razatoare, se pune intr-o oala la calit impreuna cu zaharul. Cand a scazut bine si nu mai e apos, se ia de pe foc si se adauga zaharul vanilat.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade.

Intre timp, facem coca pt foi. Intr-un castron se amesteca apa cu uleiul si sarea si se pune faina in ploaie. Se framanta un aluat elastic si nelipicios. Se imparte in 2 parti egale. Se intinde o foaie si cealalta jumatate se baga la frigider.

Intr-o tava cu dimensiunile 25X33 cm, se pune hartie de copt si foaia pt placinta. Dam foaia la cuptor si o coacem pe jumatate, apoi adaugam dovleacul si cealalta foaie. Dam iar la cuptor pana cand placinta capata o culoare aurie.

Pentru cuptorul electric iti recomand ca timp de coacere 40 de minute. Scoate placinta din cuptor si portioneaz-o usor (doar partea de sus) si las-ola racit, apoi portioneaz-o pana jos, pudreaz-o cu zahar pudra si gata.
Pentru a se pastra cateva zile fara a se intari, o punem pe o farfurie, acoperim cu o punga si o bagam la frigider.

Ps: in zaharul pudra, puteti pune putina vanilina, pentru mai mult gust.

Vedeta fiecărei toamne târzii, dovleacul, face parte dintr-o familie mare şi pregătită să aducă numai beneficii organismului: dovlecelul, castravetele, pepenele etc.

Galbenul-portocaliu aprins ascunde o mulţime de carbohidraţi şi beta-caroten… Adevărat răsfăţ pentru pupilele gustative, dar şi un remediu naturist pentru sănătatea şi echilibrul organismului nostru.

A devenit foarte repede cunoscut şi pentru proporţiile sale (de multe ori) colosale în comparaţie cu celelalte rude leguminoase. Ţara lui de baştină este Peru, de unde a fost exportat de către conchistadorii spanioli, in secolul al XVI-lea.

În spaţiul românesc, seminţele de dovleac, prăjite, se prezintă sub forma unei delicatese olteneşti.
Crude, seminţele de bostan pot înlocui numeroase medicamente pentru a trata de la afecţiuni intestinale până la dureri articulare.

Aşadar, fără nicio altă contribuţie externă, seminţele de dovleac au puterea de a elimina viermii intestinali şi pot fi decisive în vindecarea prostatei.

Se recomandă mai ales copiilor pentru că nu afectează organismele în creştere şi nu sunt toxice. Dacă totuşi vreţi încă un plus de eficacitate, puteţi combina seminţele cu uleiul de ricin.

Strămoşii noştri se vindecau de gută şi îşi diminuau durerile de articulaţii cu aşa numitul lapte de bostan: 2 linguri de seminţe decojite (cu pieliţa verde păstrată), la care adăugau 1 pahar cu apă caldă.

După ce seminţele sunt lăsate (pe timp de noapte) în apă pentru a se umfla, se trec prin maşina de tocat şi se amestecă cu apa, în care au stat peste noapte, pănă se transformă într-o pastă omogenă.

Cura durează, de obicei, între 10 şi 15 zile, timp în care trebuie excluse din dieta zilnică mâncarea sărată, iute sau condimentată şi alcoolul.

Pentru cistită se prepară 200 g de seminţe cu 500 ml de apă clocotită – se infuzează seminţele pisate în apa clocotită timp de 8-10 ore. Se consumă fierbinte, câte 100 ml, de patru ori pe zi, în intervalul dintre mese.

Seminţele infuzate, pisate, fierte pot fi considerate o binecuvântare şi pentru optimizarea digestiei şi lactaţiei.

Toate trăsăturile terapeutice sunt, de fapt, meritele compoziţiei bogate în magneziu, fier, potasiu, calciu, siliciu, fosfor, vitamine, carotenoizi, acizi, zaharuri, lecitină, rezine şi enzime cu rol antihelmintice.

 

Sursa: retete.unica.ro

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Cum să tai perfect feliile de tort și prăjiturile. Un bucătar ne-a dezvăluit acest truc atât de util

Cum să tai perfect feliile de tort și prăjiturile. Un bucătar ne-a dezvăluit acest truc atât de util

De ce nu slăbim chiar dacă facem sport sau mâncăm foarte sănătos. Toată lumea ar trebui să știe

De ce nu slăbim chiar dacă facem sport sau mâncăm foarte sănătos. Toată lumea ar trebui să știe

Lege nouă în România: Ce schimbări majore aduce actul normativ promulgat de președintele Nicușor Dan
Actualitate

Lege nouă în România: Ce schimbări majore aduce actul normativ promulgat de președintele Nicușor Dan

Citeste mai multDetails
Actualitate

Cele 3 electrocasnice care vor fi interzise definitiv din 2025. Majoritatea românilor le au în casă!

Citeste mai multDetails
Laurențiu Duduianu, cunoscut ca Ciprian Pian, a murit în Penitenciarul Jilava. Detalii despre cauzele decesului și înmormântare
Actualitate

Laurențiu Duduianu, cunoscut ca Ciprian Pian, a murit în Penitenciarul Jilava. Detalii despre cauzele decesului și înmormântare

Citeste mai multDetails
Actualitate

Dragoș Anastasiu dezminte informațiile privind reducerea ajutorului de deces: „Nu s-a discutat despre tăierea acestuia”

Citeste mai multDetails
Ilie Bolojan nu mai dorește să fie premier? Negocieri tensionate la Cotroceni pentru viitorul Guvern
Actualitate

Ilie Bolojan nu mai dorește să fie premier? Negocieri tensionate la Cotroceni pentru viitorul Guvern

Citeste mai multDetails
Temperatura ideală în frigider vara. Ce alimente nu trebuie păstrate la rece
Actualitate

Temperatura ideală în frigider vara. Ce alimente nu trebuie păstrate la rece

Citeste mai multDetails
Președintele ales al Poloniei, Karol Nawrocki, mesaj pentru Nicușor Dan: “Prietenia româno-polonă va continua”
Actualitate

Președintele ales al Poloniei, Karol Nawrocki, mesaj pentru Nicușor Dan: “Prietenia româno-polonă va continua”

Citeste mai multDetails
Blocul Național Sindical, mesaj dur către președintele Nicușor Dan: „O Românie onestă se construiește împreună cu lucrătorii, nu doar cu partidele și patronatele”
Actualitate

Blocul Național Sindical, mesaj dur către președintele Nicușor Dan: „O Românie onestă se construiește împreună cu lucrătorii, nu doar cu partidele și patronatele”

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Femina.ro
Consimțământul pentru folosirea datelor dvs. cu caracter personal pentru:

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a accesa informații despre dispozitivul tău. Consimțământul față de aceste tehnologii ne va permite nouă și partenerilor noștri să procesăm date cu caracter personal, cum ar fi comportamentul de navigare sau ID-uri unice pe acest site și să afișăm reclame (ne)personalizate. Neacordarea sau retragerea consimțământului poate afecta negativ anumite caracteristici și funcții.

Fă clic mai jos pentru a consimți la cele de mai sus sau pentru a face alegeri mai detaliate. Opțiunile tale vor fi aplicate doar pe acest site. Poți modifica oricând setările, inclusiv prin retragerea consimțământului, utilizând comutatoarele din Politica privind Cookie-urile sau făcând clic pe butonul de gestionare a consimțământului din partea de jos a ecranului.

Functional Mereu activ
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Statistici

Marketing

Caracteristici
Mereu activ

Mereu activ
Gestionează opțiunile Gestionează serviciile Gestionează {vendor_count} furnizori Citește mai multe despre aceste scopuri
Manager Optiuni
{title} {title} {title}
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact