miercuri, 29 martie 2023
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Rețete » Desert ca la mama acasă » Clătite poloneze, rețeta autentică. Delicioase și foarte pufoase

Clătite poloneze, rețeta autentică. Delicioase și foarte pufoase

Pentru ca nu credem ca exista om care sa nu pofteasca si sa iubeasca clatitele, astazi va oferim reteta autentica de clatite poloneze ca la ei acasa.  Nu concuram cu clatitele romanesti, dar pot fi la egalitate daca sunt preparate dupa aceasta reteta. De ce ai nevoie: 300 g faina, 200 ml lapte, 20 g unt, 15 g zahar pudra, 15 g nuci pisate, 7 g drojdie, 1 ou, 3 galbenusuri, praf de vanilie, zahar tos, ulei, marmelada de fructe

Vezi și...

Cum să pregătim fructele și legumele pentru o masă festivă

Chec de casă cu afine! Un desert perfect pentru orice moment al zile

Cum prepari cele mai pufoase clătite fără să adaugi unt sau ulei în tigaie

Cum prepari cele mai pufoase clătite fără să adaugi unt sau ulei în tigaie

Mod de preparare: Drojdia se inmoaie in lapte si se amesteca cu 60 g de faina. Se pune amestecul la cald si dupa circa 25 de minute se adauga putin cate putin si restul de faina, framantand aluatul timp de o jumatate de ora. Se tine aluatul la cald sa creasca si dupa 2 ore, se adauga unt, zahar, nuci, sare, doua galbenusuri, un ou intreg, framantand bine. Se adauga ulei in compozitie pentru a nu se lipi. Se mai pune o data sa creasca. Se intinde aluatul in foi subtiri si se adauga in tigaia cu putin ulei incins. La final, cand clatita este coapta pe ambele parti, se toarna marmelada, se impatureste si se mai lasa 1 minut pe foc. Se presara zahar tos la sfarsit (dupa preferinte)

 

Vezi si reteta pentru clatite cu branza sarata si marar:

Cum se prepară clătitele cu brânză sărată și mărar, un preparat de nerefuzat

Reteta de clatite cu marar si branza este delicioasa si simplu de preparat. Pentru oricine va manca, va fi o adevarata surpriza si nu isi va putea lua gandul de la ele.

 

Ingrediente:1,5 cesti, 2 ouă, 1 ceașcă de făină, 500 ml lapte, 150 g de brânză tare, 1/2 lingurita sare, 1 lingurita zahăr, 2 linguri de ulei, mărar în funcție de gust

Mod de preparare:

Se încălzește laptele, se adaugă zahăr, sare, ouă și se amestecă. Apoi adăugați făina in ploaie, cu praf de copt, brânză rasă, mărar tocat și ulei vegetal.

 

Amestecati tot continutul foarte bine.

Pentru un plus de gust, incingeti putin unt in tigaie si prajiti clatitele. Puneti un strat subtire de compozitie pentru a se gati uniform. Pofta buna!

 

Cum sa prepari clatite pufoase:

Clătitele reprezintă unul dintre cele mai consumate şi mai gătite deserturi. Cu toate acestea, există unele lucruri pe care nu le ştiai despre clătite. Află care sunt ele şi ce ar trebui să faci atunci când le prepari. De asemenea, vei găsi şi o rețată de care poţi ţine cont dată viitoare când vei pregăti acest desert.

Lucruri pe care nu le ştiai despre clătite. Ce nu trebuie să faci când le prepari
Clătitele sunt gătite peste tot în jurul lumii. Însă, de-a lungul timpului, s-au schimbat anumite lucruri precum compoziţia sau aspectul. Multe persoane fac anumite greşeli în momentul în care prepară clătite. Spre exemplu, acordă mai multă atenţie clătitei. Încearcă să o facă mai pufoasă, să găsească tot felul de trucuri pentru asta. Însă, uită un lucru important. Spre exemplu, mai importantă este compoziţia clătitei, deoarece această îi da gustul dorit.

Ştiai că acest deşert a apărut pentru prima dată în Grecia Antică? Şi, spre deosebire de alte feluri de mâncare, acesta este unul care încă se mai găteşte, chiar şi în zilele noastre. Cronicarul Athenaeus a scris despre modul în care se prepară acest deşert înainte. Compoziţia era făcută din 500 de grame de făină, 60 de ml de lapte acru, 60 de ml de vinşi puţină sare (o jumătate de linguriţă). Clătitele erau prăjite în puţin ulei de măsline. Când era gata, compoziţia era consumată caldă, la micul dejun. Se punea deaspura miere. Se puneau şi seminţe de susan şi, în funcţie de preferinţele fiecăruia, se punea şi brânză.

Clătite cu vanilie

Pentru a pregăti această reţeta ai nevoie de următoarele ingrediente: 1 ceaşcă de făină, un sfert de ceaşcă de cacao,  un sfert de ceaşcă de zahăr (brun sau alb, după preferinţe),  1 ceaşcă de lapte, 2 ouă pe care le vei bate puţin, 2 linguri de unt topit,  vanilie (1 linguriţă sau cât doreşti, după gust), o jumătate de ceaşcă de frişcă (această trebuie să fie în formă lichidă), zahăr (2 linguri),  puţină ciocolată pentru a decora deşertul

Pentru a face sosul de vanilie ai nevoie de următoarele ingrediente: lapte, 3/4 de ceaşcă,  3 gălbenuşuri, 1 linguriţă de vanilie, 2 linguri de zahăr, nucşoară rasă (1/4 de linguriţă, însă, în funcţie de preferinţele fiecăruia, se poate schimbă cantitatea)

Pentru a prepară aceste clătite vei proceda astfel:

Amestecă într-un recipient făină, zahărul şi pudra de cacao. Apoi, într-un alt recipient vei pune laptele, ouăle, untul, vanilia. Amestecă-le puţin, după care peste ele poţi adăuga şi amestecul anterior, din făină, cacao şi zahăr. Când vei obține un amestec omogen, lasă-l timp de 20 de minute la temperatura camerei. După aceea, poţi pune pe aragaz o tigaie cu puţin unt. Focul trebuie să fie mediu spre mare. Pune în tigaie 3 linguri din această compoziţie, după care ai grijă să îl întinzi pe toată suprafaţa tigăii.

SharePin2TrimiteTrimite
Articolul precedent

Rețeta originală a cremșnitului. Ce poate fi mai bun de atât?

Urmatorul Articol

Cordon bleo din piept de pui. Rețeta originală pas cu pas

Articole Similare

Prăjitura Coca Cola, mai bună decât orice altă prăjitură de casă
Desert ca la mama acasă

Prăjitura Coca Cola, mai bună decât orice altă prăjitură de casă

Tort de bezea cu mere
Desert ca la mama acasă

Tort de bezea cu mere

Strudel cu mere ardelenesc. Un dulce tradițional cu care ne mândrim
Desert ca la mama acasă

Strudel cu mere ardelenesc. Un dulce tradițional cu care ne mândrim

Rețeta originală a cremșnitului. Ce poate fi mai bun de atât?
Desert ca la mama acasă

Rețeta originală a cremșnitului. Ce poate fi mai bun de atât?

Cremă de caramel preparată în casă. Nici cei mai mari mofturoși nu îi pot rezista. Este perfectă pentru prăjituri, plăcinte și înghețată
Desert ca la mama acasă

Cremă de caramel preparată în casă. Nici cei mai mari mofturoși nu îi pot rezista. Este perfectă pentru prăjituri, plăcinte și înghețată

Prăjitura Coca Cola, mai bună decât orice altă prăjitură de casă
Desert ca la mama acasă

Prăjitura Coca Cola, mai bună decât orice altă prăjitură de casă

Urmatorul Articol
Cordon bleo din piept de pui. Rețeta originală pas cu pas

Cordon bleo din piept de pui. Rețeta originală pas cu pas

Noutăți

Te anunțăm când apar articole noi? Apăsă aici

Articole Populare

Cum arată viața Ancăi Verma, cea mai bogată româncă. Are un palat și este păzită de zeci de bodyguarzi
Timp Liber

Cum arată viața Ancăi Verma, cea mai bogată româncă. Are un palat și este păzită de zeci de bodyguarzi

Anca Verma este o femeie de afaceri de succes, fiind considerată cea mai bogată româncă din lume. În 2006 s-a...

Citeste mai mult
Cum se cultiva leușteanul, 5 sfaturi pentru o “tufă” adevărată. Sfaturi de la gradinari

Cum se cultiva leușteanul, 5 sfaturi pentru o “tufă” adevărată. Sfaturi de la gradinari

Cum arată casa de la țară a lui Puya. Este din lut și cu numeroase motive tradiționale

Cum arată casa de la țară a lui Puya. Este din lut și cu numeroase motive tradiționale

Cost 2023. O super casa mica si ieftina in suprafata de 60 mp utili:

Cost 2023. O super casa mica si ieftina in suprafata de 60 mp utili:

Dana Nălbaru s-a mutat la țară! Crește găini și cultivă zarzavaturi!

Dana Nălbaru s-a mutat la țară! Crește găini și cultivă zarzavaturi!

facebook.com/femina.ro

ROL.ro

© 2023 Femina.ro

ROL.ro

  • business.ro
  • fasterup.com
  • travel.ro

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber

© 2023 Femina.ro

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii aici
Go to mobile version